Paperback

Paperback: licht, buigzaam en compact

Een paperback is de tegenhanger van de hardcover. Het is licht, buigzaam en compact. Dat leest extra lekker! Paperback boeken worden gebundeld in een omslag van stevig papier. Wat zijn de verschillen tussen paperback en hardcover? Hoe bundelen we paperback drukwerk? Wat zijn de voordelen van paperback? En wanneer kies je voor deze afwerking? Alles wat je moet weten over de paperback zetten we hier voor je op een rij.

Wat is een paperback omslag?

De naam paperback zegt het eigenlijk al. Hierbij is de omslag gemaakt van papier, vaak wel een iets stevigere papiersoort voor het binnenwerk. Een zachte kaft, die om die reden ook wel softcover wordt genoemd. Een belangrijk voordeel van de paperbackcover is dat deze buigzaam is. Je stopt een paperback net wat makkelijker in je tas en liefhebbers vinden een paperback vaak lekkerder lezen in bijvoorbeeld de trein of in bed. Een nadeel is wel dat de zachte kaft het boek wat kwetsbaarder maakt, voor vouwen bijvoorbeeld.

Leestip: FreebieFriyay: een boek beoordelen op zijn kaft? Ontwerp hem liever!

Verschil paperback en hardcover

Het verschil tussen een paperback en hardcover zit hem dus in de kaft. Waar een hardcover voorzien is van een omslag van stevig karton, voorzien van een supersterke laklaag, heeft de paperback een cover van papier. Bij onze gelijmde magazines, die je kunt gebruiken om paperback boeken te maken, heb je bijvoorbeeld de keuze uit verschillende papiersoorten in verschillende gewichten, variërend van 240 tot 300 g/m². De paperback is niet alleen lichter, maar ook buigzamer en compacter. Ze nemen dus minder ruimte in je tas in. Een ander groot voordeel is de prijs. Die is namelijk een stuk lager dan de stukprijs van een hardcover boek, zowel in kleine als grote oplagen.

Leestip: Zelf een boek maken: 6 ideeën voor het allergaafste resultaat

De voordelen van een paperback cover

  • Goedkoper dan hardcover
  • Lichtgewicht. gemakkelijk mee te nemen
  • Neemt minder ruimte in
  • De buigbare kaft ligt lekker in de hand

Leestip: Kun je een notitieboek blanco, geblokt of gelinieerd bestellen?

Drukwerk inbinden

Naast paperbacks en hardcovers voor boeken, zijn er ook andere manieren om je drukwerk te bundelen. Bij Drukwerkdeal kies je uit verschillende afwerktechnieken. Zo kunnen we jouw ontwerp bijvoorbeeld voorzien van een kaft, het voor je inbinden, nummeren of het voorzien van een luxe afwerking zoals glanslaminaat, matlaminaat of glossy UV-lak.

hero-image paperback

Gerelateerde artikelen
Terug naar Grafisch woordenboek

Klantenservice
Nieuwsbrief
Blijf op de hoogte en schrijf je in voor onze nieuwsbrief.