Kaft

Wat is een kaft?

Een professionele omslag voor een goede eerste indruk

Een eerste indruk is het halve werk zeggen ze wel eens. Een boodschap verpakt in een professioneel jasje komt natuurlijk veel beter over. Naast presentatiemappen, kun je er bij Drukwerkdeal ook voor kiezen om drukwerk te laten kaften. Voorzie je presentatie, offerte of ander zakelijk papierwerk van een luxe softcover kaft. Of maak een prachtig boek met een unieke hardcover. Wat zijn de voordelen? En welke mogelijkheden heb je bij kaften?

Terug in de tijd: naar de boekenkaft

Een papieren omslag om een boek of schrift, dat is volgens de Van Dale een kaft. Je herinnert het je vast nog wel van de middelbare school: uren zwoegen om al die lesboeken te voorzien van een kekke boekenkaft van papier ter bescherming. Het idee hierachter is overigens niet nieuw. Vroeger werden hele kostbare boeken voorzien van een kaft van leer of perkament.

Leestip: FreebieFriyay: een boek beoordelen op zijn kaft? Ontwerp hem liever!

Wat is kaften?

De definitie van ‘kaft’ trekken we hier wat breder. Hebben we het over kaften, dan bedoelen we het proces om jouw drukwerk van een omslag te voorzien. Er zijn twee manieren van professionele boekproductie: met een harde kaft (hardcover of hardback) en met een zachte kaft (softcover of paperback). Veel brochures, tijdschriften of kleine boekjes hebben een softcover. Dat bladert makkelijk en de kaft is lekker buigbaar. Een hardcover heeft juist weer de uitstraling van een professioneel boek. Smaken verschillen en elk type kaft heeft dan ook zo zijn voor- en tegenstanders.

Leestip: Zelf een boek maken: 6 ideeën voor het allergaafste resultaat

Boeken kaften

Boeken professioneel kaften is dus niet het simpele huis-, tuin- en keukenwerk dat je vroeger op je studieboeken losliet. Naast het materiaal voor de kaft, is ook de manier waarop we jouw drukwerk inbinden bepalend voor de uitstraling. Onze hardcover boeken zijn garenloos gebonden. Dit wil zeggen dat ze een boekblok hebben en niet volledig opengevouwen kunnen worden, zoals bij geniete boekjes wel het geval is. Wil je liever een softcover? Dan kunnen we jouw drukwerk op verschillende manieren inbinden: garenloos gelijmd, wire-O of als ringband bijvoorbeeld.

hero-image kaft

Gerelateerde artikelen