VIDEO: pms-kleuren toewijzen in InDesign swatches

VIDEO: pms-kleuren toewijzen in InDesign swatches

maandag 2 februari 2015

VIDEOTRANSCRIPTIE

Hoi, ik ben Bart van Drukwerkdeal.nl.

Ik ga uitleggen hoe je een PMS-kleur omzet naar een PMS-kleur in Indesign.

Ik heb hier een document met twee objecten. Deze hebben nu allebei een CMYK kleur. Ik ga nu naar mijn stalenpallet om een PMS kleur toe te voegen.

Ik klik op het driehoekje en vervolgens kies ik Nieuwe kleurenstaal. Bij Kleurtype kies ik Steunkleur ipv Proceskleur. Vervolgens bij kleurmodus kies ik bijvoorbeeld PANTONE CMYK Coated, afhankelijk van het papier waar het uiteindelijk op wordt gedrukt.

Vervolgens komt er een lijst tevoorschijn met alle PMS kleuren. In mijn geval wil ik bijv PANTONE P55-15C tonen. Ik selecteer deze door op Ok te klikken. De kleur wordt toegevoegd aan het stalenpallet. Als ik nu mijn object selecteer en mijn PANTONE kleur aanklik, zal het object een PANTONE kleur krijgen.

Ik heb je nu laten zien hoe je een PMS-kleur toewijst in Indesign. Mocht je verder nog vragen hebben over je ontwerp, neem dan gerust contact met ons op.

Vind je deze tips en tricks handig, volg ons dan op ons Youtube kanaal.


  1. #PMS
  2. #InDesign
  3. #DWDklaslokaal

Femke Bosma

Femke is designer bij Drukwerkdeal.nl en zij houdt zich o.a. bezig met het maken van afbeeldingen voor op de website en de nieuwsbrief en ontwerpt en bouwt landingspagina's. Naast ontwerpen is ze ook af en toe voor de camera te vinden, om klantvragen te beantwoorden in de vorm van het DWDklaslokaal.

Lees meer van Femke Bosma

Nieuwsbrief
Blijf op de hoogte en schrijf je in voor onze nieuwsbrief.