• Altijd de beste deal!
  • Snel, sneller, snelst!
  • Al meer dan 15 jaar superbetrouwbaar
  • Gewoon goed gedrukt
  • Alles waar inkt op kan
  • Geen gedoe
  • kiyoh score9.1 kiyoh 749 reviews
Femke Secondary

Betekenis PMS kleuren: zo zit het met 4/0, 4/1 en 2/0

maandag 31 december 2012

Als je op zoek bent naar de betekenis PMS kleuren, ben je hier aan het goede adres: Femke legt je haarfijn uit waar 4/0, 4/1 en 2/0 voor staan.

Als je voor het eerst drukwerk bestelt, komen alle keuzes die je moet maken misschien wat overweldigend over. Er is zoveel mogelijk en al die grafische termen maken het er ook niet makkelijker op. Femke helpt je graag op weg.

Voor-/achterzijde

Bij vrijwel elk product in onze webshop krijg je de vraag “Kies de bedrukking (voor-/achterzijde)” voorgelegd. Je zult je misschien afvragen waar al die getalletjes voor staan. Eigenlijk is het heel makkelijk: het getal voor de slash staat voor het aantal kleuren op de voorzijde van het drukwerk, het getal achter de slash voor het aantal kleuren op de achterzijde.

1 of meer PMS-kleuren óf Full color

De getallen 1 tot en met 3 staan voor het aantal PMS-kleuren. Alle PMS-kleuren zijn vastgelegd in het Pantone Matching System. Hier ging Femke in een eerder blog al op in. Het getal 4 voor Full color.

keuzes-bedrukking-betekenis-pms-kleuren

Wat voorbeelden

1/0 houdt dus in dat de voorzijde met één PMS-kleur wordt bedrukt en de achterzijde blanco blijft. Bij 2/2 wordt zowel de voor- als de achterzijde met twee PMS-kleuren bedrukt. Tot slot staat 4/4 voor full color druk aan zowel de voor- als achterzijde.

Heb jij een vraag aan Femke?

Femke heeft een grote passie voor mooi drukwerk en kent alle grafische ins en outs. Hij helpt je graag op weg! Stel jouw grafische vragen op onze Facebook-pagina, via Twitter of per mail via marketing@drukwerkdeal.nl en Femke beantwoordt ze zo snel mogelijk.


  1. #Bedrukking
  2. #Grafische termen uitgelegd

Femke Bosma

Femke is designer bij Drukwerkdeal.nl en zij houdt zich o.a. bezig met het maken van afbeeldingen voor op de website en de nieuwsbrief en ontwerpt en bouwt landingspagina's. Naast ontwerpen is ze ook af en toe voor de camera te vinden, om klantvragen te beantwoorden in de vorm van het DWDklaslokaal.

Lees meer van Femke Bosma

Klantenservice
088-8855222
Telefonisch bereikbaar tot 17:00 uur
Bekijk openingstijden
Nieuwsbrief
Blijf op de hoogte en schrijf je in voor onze nieuwsbrief.