• Altijd de beste deal!
  • Snel, sneller, snelst!
  • Gewoon goed gedrukt
  • Alles waar inkt op kan
  • Geen gedoe

Grafisch woordenboek, een handig overzicht

Hoe zat het ook alweer met de Gulden Snede en hoe bereken je de resolutie van een afbeelding? In het grafische woordenboek van Drukwerkdeal.nl vind je het antwoord op al je grafische vragen. Kom te weten waarvoor bepaalde bestandsformaten worden gebruikt, wat een bladspiegel is of hoe je de secundaire kleuren kunt bepalen. Vind je het antwoord op je grafische vraag niet, neem dan contact op met onze klantenservice.

Bestandsformaten

Bestanden zijn er veel verschillende varianten waardoor het niet altijd duidelijk is met welke programma's je een bepaald bestandsformaat kunt openen. Wij hebben de meestgebruikte grafische bestandsformaten op een rijtje gezet zodat je precies weet waarvoor ieder bestandsformaat is bedoeld en waarmee je deze kunt openen. Denk bijvoorbeeld aan het openen van een AI, PSD of BMP-bestand. Ingewikkeld? Nee hoor! Op deze pagina zetten we alle bestandsformaten overzichtelijk voor je op een rij.

Grafische termen

Heb je je altijd al afgevraagd wat DPI is of waarvoor een plotter wordt gebruikt, in ons grafische woordenboek vind je het antwoord op al je grafische termen.

Kleuren

Kleuren liggen aan de basis van al het drukwerk. Kom meer te weten over de veelgebruikte kleurcodes in de grafische wereld van CMYK tot RGB en geef je kennis over kleuren een update. Meer weten over welke kleuren goed bij elkaar passen of elkaar ondersteunen? Hier lees je alles over bijvoorbeeld primaire, secundaire en complementaire kleuren.

Klantenservice