Grijperwit

Grijperwit is een term die we gebruiken bij het drukken van enveloppen. Dit is de strook waar de pers de envelop vastpakt. Dit gedeelte kunnen we daarom niet bedrukken. De C5, EA5, EA5/6 en C5/6 enveloppen hebben 11 mm grijperwit aan de klepzijde. De overige enveloppen hebben grijperwit aan de rechterzijde. Als je enveloppen bestelt, zie je na het ingeven van de productspecificaties een werktekening waarop het grijperwit staat aangegeven.

Kan grijperwit een andere positie hebben?

EA5 & C5 enveloppen

Dat is mogelijk. Dit kan aan de boven-, rechter- of linkerzijde zijn.

EA4 & C4 & EC4 & EB4 enveloppen

Dat is mogelijk. Naast de rechterzijde kan je het grijperwit ook aan de linkerzijde of bovenzijde (let op: dit raden we af) plaatsen. Door de manier waarop de envelop door de drukpers gaat, kunnen we dit niet sluitend drukken. Dit betekent dat kleuren niet goed op elkaar aansluiten. Kies je voor drukwerk dat niet sluitend is? Dan kun je wel kiezen voor grijperwit aan de bovenzijde

EA5/6 & C5/6 enveloppen

Dit is niet mogelijk, grijperwit kan alleen aan de klepzijde (bovenaan).

Hoe kan ik het bestand aanleveren?

Upload je bestand via de website als je bestelt. Wil je grijperwit aan de linker- of rechterzijde? Lever je bestand dan gewoon aan via de aanlevertool, de productie zal per order kijken waar het grijperwit geplaatst kan worden.

Terug naar Grafisch woordenboek

Klantenservice
Telefonisch bereikbaar tot 18:30 uur, vrijdags tot 17:30 uurBekijk openingstijden
Wil je niets missen?
Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en ontvang de laatste trends, inspiratie en de beste aanbiedingen.