Letterpress

Drukwerk met een authentieke en karakteristieke uitstraling, waarbij de afdruk verhoogd of verdiept in het papier wordt geperst. Dát is letterpress, ook wel bekend als boekdruk. Letterpers is een heel oude druktechniek, maar weer helemaal van nu. Maar wat is letterpress precies? Wat kun je ermee? En waarvoor wordt het gebruikt? Alles wat je moet weten over deze unieke druktechniek zetten we hier voor je op een rij.

Letterpress drukkerij: zo werkt het

Letterpress is Amerikaans voor boekdruk en een vorm van hoogdruk. Net als bij andere vormen van hoogdruk, herken je letterpress drukken aan het reliëf. Bij deze druktechniek wordt de afdruk door middel van een cliché verhoogd of verdiept in het papier geperst. Hoewel deze druktechniek al langer bestond, maakte letterpers aan het begin van de 21e eeuw een opmars. En waar het daarvoor wenselijk was om het reliëf zo onopvallend mogelijk te houden, wordt bij letterpress juist van machinale kracht gebruik gemaakt om een diepere indruk te creëren. Het is dan wel een oude druktechniek, in Nederland zijn er nog steeds gespecialiseerde letterpress drukkerijen te vinden. Hier worden met name geboortekaartjes, trouwkaarten en luxe visitekaartjes gedrukt.

Letterpress zelf maken?

Letterpress kaarten, trouwkaarten geboortekaartjes en letterpress visitekaarten zijn enorm populair. En dat is niet voor niets. De ambachtelijke, vintage uitstraling sluit namelijk helemaal aan bij de trends van nu. In vergelijking met standaard kaarten of visitekaartjes is letterpress niet goedkoop. Daarom wordt het vaak toegepast voor drukwerk voor speciale gebeurtenissen.

Op dit moment kunnen we deze producten bij Drukwerkdeal.nl niet voor je bedrukken met een letterpers. Wil je letterpress zelf maken? Dan zou je natuurlijk een speciale cursus kunnen volgen om te leren hoe je leren hoe je letterpress zelf kunt doen. Op zoek naar een eenvoudiger alternatief om jouw drukwerk te voorzien van een creatieve, ambachtelijke afwerking? Wat dacht je van stempelen?

Letterpress online bestellen?

Op dit moment bieden we bij Drukwerkdeal.nl geen letterpress drukwerk aan. Wel heb je de keuze uit tientallen andere druktechnieken. Zo is flexodruk een andere vorm van hoogdruk. Deze druktechniek passen we toe voor onze bedrukte tape en plastic tassen. En ben je op zoek naar originele visitekaartjes of wenskaarten met een authentieke uitstraling? Bij Drukwerkdeal.nl heb je volop keuze uit allerlei afwerkingsmogelijkheden voor die perfecte finishing touch.

hero-image letterpress

Gerelateerde artikelen
featured-image foliedruk

Jouw drukwerk voorzien van extra glans? Kies dan voor foliedruk. Maar wat is het precies? Hier lees je alles over het laten foliedrukken van jouw design.

featured-image transferdruk

Transferdruk is een techniek voor het bedrukken van textiel. Wat is het precies? En wat is het verschil tussen digitale transfer en zeefdruk transfer?

featured-image zeefdruk

Zeefdrukken is de populairste manier om textiel te bedrukken. Maar wat is een zeefdruk eigenlijk? En bij welke producten passen we deze druktechniek toe?

featured-image preegdruk

Pregen is een unieke druktechniek, waarbij je delen van je ontwerp door middel van reliëf extra kunt laten opvallen. Lees hier alles over preeg drukwerk.

featured-image offset-druk

Offset druk is de bekendste druktechniek. Bij Drukwerkdeal.nl drukken wij de meeste reclamemiddelen op deze manier. Wat is offset druk? Je leest het hier.

featured-image diepdruk

Diepdruk wordt veel gebruikt voor tijdschriften en verpakkingen. Maar wat is diepdruk precies? En wat kun je er nog meer mee? Je leest het allemaal hier.

featured-image digitale-druk

Snel en voordelig bij kleinere oplagen: dat is digitale druk. Wat is digitaal drukwerk en waarin verschilt het met offset druk? Je leest het hier!

featured-image doordruk

Doordrukken is een druktechniek, waarbij de inkt door een beelddrager op textiel wordt gedrukt. Lees hier wat moet je weten over het maken van een doordruk.

featured-image blinddruk

Wat is blinddruk? Welke voordelen heeft blinddrukken? Wat je ook wilt weten over deze unieke druktechniek, Drukwerkdeal.nl zet het voor je op een rij.

featured-image tampondruk

Kleine, ronde of oneffen oppervlakken vragen om een flexibele druktechniek: tamponprint. Wat is tampondruk? En wat zijn de voordelen? Je leest het hier!

featured-image rotatiedruk

Rotatiedruk, ook wel rotatie-offset genoemd, is een manier om razendsnel enorme oplagen te drukken. Maar wat is rotatiedruk exact? Je leest het hier.

featured-image tegendruk

De zichtbaarheid van je poster vergroten? Met een tegendruk laat je jouw drukwerk nóg meer stralen. Lees alles over deze bijzondere druktechniek.

featured-image lithografie

Lithografie is een eeuwenoude druktechniek en een voorloper van offset druk. Wat is lithografie precies en hoe wordt een litho gemaakt? Lees het hier!

featured-image textieldruk

T-shirts, werkkleding of petten bedrukken? In onze textieldrukkerij werken we met verschillende vormen van textieldruk. Lees meer over textielbedrukking.

Terug naar Druktechnieken

Klantenservice
Telefonisch bereikbaar tot 18:30 uur, vrijdags tot 17:30 uurBekijk openingstijden
Wil je niets missen?
Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en ontvang de laatste trends, inspiratie en de beste aanbiedingen.