Blinddruk

Wat is blinddruk? Hoe maak je een blinddruk? En wat zijn de voordelen van blinddrukken? Wat je ook wilt weten over deze unieke druktechniek, Drukwerkdeal.nl zet het hier allemaal voor je op een rij. Blinddruk wordt ook wel preegdruk genoemd en is een vorm van hoogdruk, één van de oudste druktechnieken. Blinddrukken is een traditioneel en specialistisch vak, waarbij door middel van een drukpers een uniek reliëf in het materiaal wordt aangebracht. Dit materiaal kan papier zijn, maar ook dun metaal, leer en plastic lenen zich prima voor blinddruk.

Blinddruk maken

Een blinddruk maken is een ideale manier om jouw drukwerk een luxe uitstraling te geven, maar ook om bepaalde onderdelen in jouw ontwerp door middel van reliëf extra te laten knallen. En dat zonder dat je kleuren of andere grafische elementen hoeft te veranderen. Bij blinddrukken komt namelijk geen inkt kijken. Benieuwd hoe blinddruk werkt? De belangrijkste tool bij deze techniek is een blinddruktang, met aan de ene kant een blinddrukstempel en aan de andere kant een contravorm. De vorm van de stempel bepaal je uiteraard zelf. Deze wordt vervolgens met de blinddruktang in het materiaal geperst. Je kunt ervoor kiezen om de vorm omhoog te laten komen of deze juist dieper in het materiaal te persen.

Blinddruk drukwerk

Van oudsher is blinddrukken een specialistisch vak. Voor grote oplages zijn er inmiddels speciale blinddrukpersen, die producten aan de lopende band van een blinddruk voorzien. Wist je trouwens dat blinddrukken heel moeilijk zijn om na te maken? Om deze reden wordt deze druktechniek onder andere toegepast op bankbiljetten en creditcards. Een ander bekend voorbeeld van blinddruk drukwerk is braille. Een veelzijdig staaltje drukwerktechniek dus!

Op zoek naar blinddruk visitekaartjes of stickers?

Momenteel leveren wij bij Drukwerkdeal.nl helaas geen blinddrukwerk. Wel zijn er nog tientallen andere druktechnieken waarmee je jouw drukwerk die perfecte finishing touch geeft. Bekijk bijvoorbeeld onze andere hoogdruk mogelijkheden. Ben je op zoek naar blinddruk visitekaartjes? Hoewel we onze visitekaartjes niet kunnen voorzien van een blinddruk, zijn er wel andere manieren om jouw tekst of logo nog meer te laten opvallen. Met foliedruk bijvoorbeeld. En ben je op zoek naar blinddruk stickers? Wellicht vind je in ons ruime assortiment stickers wel een passend alternatief.

hero-image blinddruk

Gerelateerde artikelen

featured-image textieldruk

T-shirts, werkkleding of petten bedrukken? In onze textieldrukkerij werken we met verschillende vormen van textieldruk. Lees meer over textielbedrukking.

featured-image tegendruk

De zichtbaarheid van je poster vergroten? Met een tegendruk laat je jouw drukwerk nóg meer stralen. Lees alles over deze bijzondere druktechniek.

featured-image tampondruk

Kleine, ronde of oneffen oppervlakken vragen om een flexibele druktechniek: tamponprint. Wat is tampondruk? En wat zijn de voordelen? Je leest het hier!

featured-image rotatiedruk

Rotatiedruk, ook wel rotatie-offset genoemd, is een manier om razendsnel enorme oplagen te drukken. Maar wat is rotatiedruk exact? Je leest het hier.

featured-image preegdruk

Pregen is een unieke druktechniek, waarbij je delen van je ontwerp door middel van reliëf extra kunt laten opvallen. Lees hier alles over preeg drukwerk.

featured-image offset-druk

Offset druk is de bekendste druktechniek. Bij Drukwerkdeal.nl drukken wij de meeste reclamemiddelen op deze manier. Wat is offset druk? Je leest het hier.

featured-image lithografie

Lithografie is een eeuwenoude druktechniek en een voorloper van offset druk. Wat is lithografie precies en hoe wordt een litho gemaakt? Lees het hier!

featured-image letterpress

Letterpress kenmerkt zich door een authentieke, vintage uitstraling. Wat is letterpress en waarom is het nog altijd zo populair? Dat lees je hier.

featured-image doordruk

Doordrukken is een druktechniek, waarbij de inkt door een beelddrager op textiel wordt gedrukt. Lees hier wat moet je weten over het maken van een doordruk.

featured-image digitale-druk

Snel en voordelig bij kleinere oplagen: dat is digitale druk. Wat is digitaal drukwerk en waarin verschilt het met offset druk? Je leest het hier!

featured-image diepdruk

Diepdruk wordt veel gebruikt voor tijdschriften en verpakkingen. Maar wat is diepdruk precies? En wat kun je er nog meer mee? Je leest het allemaal hier.

featured-image transferdruk

Transferdruk is een techniek voor het bedrukken van textiel. Wat is het precies? En wat is het verschil tussen digitale transfer en zeefdruk transfer?

featured-image zeefdruk

Zeefdrukken is de populairste manier om textiel te bedrukken. Maar wat is een zeefdruk eigenlijk? En bij welke producten passen we deze druktechniek toe?

Terug naar Druktechnieken
Klantenservice
Telefonisch bereikbaar tot 18:30 uur, vrijdags tot 17:30 uurBekijk openingstijden
Wil je niets missen?
Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en ontvang de laatste trends, inspiratie en de beste aanbiedingen.
www.fsc.orgFSC® C103631
The mark of responsible forestry
Drukwerkdeal.nl is een FSC-gecertificeerd bedrijf met licensiecode C103631 en certificaatcode CU-COC-816048. Alleen producten gelabeld als zodanig zijn FSC-gecertificeerd.