Doordruk

Wat is doordruk? Eigenlijk zegt de naam het al grotendeels. Bij deze druktechniek wordt de inkt door de open delen van een beelddrager – een zeefraam bijvoorbeeld – gedrukt, waarna de inkt zich aan het te bedrukken product hecht. In de meeste gevallen betreft dit een textielproduct, maar deze drukmethode kan ook gebruikt worden om papier, glas, weefsels en kunststoffen te bedrukken. De bekendste vorm van doordrukken is zeefdrukken, maar ook stencildruk en sjabloondruk behoren tot doordruk.

Zeefdruk

Kleding als t-shirts, polo’s, sweaters en hoodies, keycords en caps kun je bij Drukwerkdeal.nl laten voorzien van een zeefdruk. Bij zeefdruk wordt gebruik gemaakt van de doordruktechniek. Hierbij wordt de inkt door een frame met gaas gedrukt. Dit gaas kan gemaakt zijn van zijde, polyester of staal. Vervolgens wordt dat gaas beplakt met een lichtgevoelige laag en belicht met positiefilm. Bij het ontwikkelen worden de vlakken die ingekleurd moeten worden wegewassen. Het gaas wordt vervolgens over het te bedrukken oppervlak gelegd, waarna de inkt over het gaas wordt gesmeerd. Zo drukt de inkt door het gaas en hecht het zich aan het oppervlak. Zeefdrukken gebeurt in sommige gevallen met de hand, maar bij Drukwerkdeal.nl hebben we dit proces geautomatiseerd, zodat we eenvoudig grote oplagen kunnen bedrukken met deze techniek. Lees meer over zeefdruk.

Textieldruk

T-shirts, werkkleding, promotiekleding, sportkleding…en noem maar op. Ons assortiment kleding en textiel is behoorlijk uitgebreid. Dat vraagt natuurlijk om meer dan één druktechniek. Zeefdruk is weliswaar de populairste vorm van textieldruk die we aanbieden, maar zeker niet de enige. In onze textieldrukkerij kan kleding daarnaast nog op vier andere manier worden voorzien van een unieke bedrukking. Op deze textieldruk pagina lees je meer.

Doordruk bestellen? Dit moet je weten!

Wil je textiel met doordruk bestellen? Dan zijn er een aantal zaken die je moet weten. Allereerst is een doordruk alleen mogelijk voor afdrukken, waarbij het ontwerp is opgebouwd uit PMS-kleuren. In veel gevallen kun je textiel tot wel 4 PMS-kleuren laten bedrukken. Zorg er dus voor dat je jouw ontwerp opmaakt met de nodige PMS-codes. Meer informatie over het aanleveren van je bestand, zodat deze geschikt is voor doordruk, vind je op de pagina van het product dat je wilt bestellen onder het tabblad ‘Aanleveren’.

Lees ook: Niet helemaal wat je zocht? Bij Drukwerkdeal.nl heb je naast doordruk ook de keuze uit allerlei andere druktechnieken.

hero-image doordruk

Gerelateerde artikelen
Terug naar Druktechnieken

Klantenservice
Wil je niets missen?
Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en ontvang de laatste trends, inspiratie en de beste aanbiedingen.