Flexodruk

Wat is flexodruk? Op die vraag gaan we hier dieper in. Flexodruk is een afgeleide techniek van hoogdruk, een traditionele techniek die vroeger werd gebruikt voor het drukken van bijvoorbeeld boeken. Flexodruk is een modernere toepassing, onder de kenners ook wel bekend als anilinedruk. De naam verklapt het al een beetje: het is een flexibele manier van drukken. Met name in de verpakkingsindustrie wordt flexodruk nog op grote schaal toegepast.

druktechnieken-flexodruk

Flexodruk proces

Net als bij veel andere hoogdruktechnieken, wordt bij flexodruk gebruik gemaakt van een drukvorm. Het verschil is echter dat deze flexibel is. Vaak is de plaat gemaakt van rubber. Hierop wordt een afbeelding of tekst in reliëf aangebracht. De afdruk ligt dus hoger op de drukvorm, vandaar de term hoogdruk.

Met name in de verpakkingsindustrie is flexodruk een populaire druktechniek. Een reden hiervoor is dat het toegepast kan worden op de meest voorkomende verpakkingsmaterialen. Denk aan papier en karton, maar ook aluminiumfolie en kunststof kunnen door middel van flexodruk bedrukt worden. Daarnaast wordt er bij flexodruk gebruik gemaakt van dunne, vloeibare en sneldrogende inkt. In sommige gevallen betreft dit een speciale inktsoort, die geschikt is voor het verpakken van levensmiddelen

Waar anilinedruk, zoals flexodruk ook wel wordt genoemd, niet altijd bekend stond om een haarscherp resultaat, is dit inmiddels wel anders. De flexodruk machine van nu is een stuk geavanceerder dan die van vroeger. Daarnaast hebben verbeterde technieken en inktsoorten ervoor gezorgd dat flexodruk zich qua kwaliteit prima kan meten aan andere druktechnieken.

Flexodrukkerij

In onze flexodrukkerij worden op dit moment twee producten bedrukt, namelijk plastic tassen en bedrukte tape. Een groot voordeel van flexodruk is dat het materiaal tijdens het drukken niet uitrekt. Zo ben je ervan verzekerd dat jouw ontwerp intact blijft.

Op zoek naar een flexodrukker voor verpakkingsmateriaal? Bij Drukwerkdeal.nl maken we voor onze verpakkingen gebruik van andere druktechnieken. Welke druktechniek voor jouw bestelling het meest geschikt is, hangt af van verschillende factoren. Het te bedrukken materiaal, de oplage en natuurlijk het ontwerp. Wil je weten welke druktechniek voor jouw verpakking de meest geschikte is? Lees dan eerst meer over de verschillende druktechnieken die we bij drukwerkdeal.nl aanbieden.

Flexodruk drukwerk bestellen? Dit moet je weten!

Wil je flexodruk drukwerk bestellen? Dan zijn er een aantal zaken die je moet weten. Tot hoeveel kleuren je jouw drukwerk kunt laten bedrukken bijvoorbeeld. Onze plastic tassen zijn bijvoorbeeld dubbelzijdig in 1, 2 of 3 kleuren te bedrukken. In het geval van bedrukte tape kun je deze enkelzijdig tot 3 PMS-kleuren bedrukken. Dat betekent dat je jouw bestand moet opmaken met de gewenste PMS-codes. Hier lees je meer over PMS-kleuren. Zorg er daarnaast voor dat je bij het aanleveren van de bestanden voor jouw flexodruk drukwerk nauwkeurig de aanleverspecificaties volgt. Deze vind je op de betreffende productpagina onder het tabblad ‘Aanleveren’.

Tip! Naast flexodruk vallen ook letterpress, preegdruk en blinddruk onder hoogdruk. Of lees meer over hoogdruk.


Gerelateerde artikelen

featured-image letterpress

Letterpress kenmerkt zich door een authentieke, vintage uitstraling. Wat is letterpress en waarom is het nog altijd zo populair? Dat lees je hier.

featured-image preegdruk

Pregen is een unieke druktechniek, waarbij je delen van je ontwerp door middel van reliëf extra kunt laten opvallen. Lees hier alles over preeg drukwerk.

featured-image blinddruk

Wat is blinddruk? Welke voordelen heeft blinddrukken? Wat je ook wilt weten over deze unieke druktechniek, Drukwerkdeal.nl zet het voor je op een rij.

featured-image hoogdruk

Hoogdruk is de oudste vorm van drukken. Maar wat is hoogdruk precies? En wat kun je ermee? Lees hier alles over deze traditionele druktechniek.

featured-image druktechnieken

Welke verschillende druktechnieken zijn er? En welke druktechniek kies je voor het bedrukken van een visitekaartje, reclamebord of t-shirt? Lees het hier!

Terug naar Druktechnieken
Klantenservice
Telefonisch bereikbaar tot 18:30 uur, vrijdags tot 17:30 uurBekijk openingstijden
Wil je niets missen?
Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en ontvang de laatste trends, inspiratie en de beste aanbiedingen.
www.fsc.orgFSC® C103631
The mark of responsible forestry
Drukwerkdeal.nl is een FSC-gecertificeerd bedrijf met licensiecode C103631 en certificaatcode CU-COC-816048. Alleen producten gelabeld als zodanig zijn FSC-gecertificeerd.