Tampondruk

Jouw naamsbekendheid vergroten met een mooi relatiegeschenk, voorzien van jouw bedrijfsnaam of logo? Grote kans dat je dan te maken krijgt met tampondruk. Dit is namelijk dé meest gebruikte druktechniek voor relatiegeschenken. Maar wat is tampondruk nu precies? Wat zijn de voordelen? En welke producten kun je bij Drukwerkdeal.nl allemaal laten voorzien van een mooie tamponprint? Je leest het allemaal hier!

druktechnieken-tampondruk

Tampondrukkerij

Een groot aantal relatiegeschenken is klein en/of rond. Denk aan pennen en snoeppotten, maar ook USB-sticks. Wil je deze producten voorzien van een bedrukking? Dat vraagt om een flexibele druktechniek, waarbij kleine, oneffen, holle of bolle oppervlakken met de grootste precisie bedrukt kunnen worden. Bij Drukwerkdeal.nl doen we dat met een tampondrukker. Onze tampondrukkerij werkt hiervoor met een geavanceerde tampondrukmachine, waarbij we jouw ontwerp haarscherp en in allerlei vormen kunnen drukken.

Tampondruk is een beetje vergelijkbaar met stempelen en net als offset druk een indirecte vorm van drukken. Hierbij maken we een drukplaatje van jouw ontwerp. Dit noemen we ook wel een cliché. Deze vullen we met inkt, wat vervolgens in spiegelbeeld weer op een tamponkussen wordt gedrukt. Dit tamponkussen werkt als een soort stempel, waarmee we de bedrukking op het product aanbrengen. In tegenstelling tot ‘gewone’ stempels, is een tamponkussen flexibel. Deze kan dus elke gewenste vorm aannemen.

Wanneer kies je voor tamponprint?

Zoals je hierboven al hebt kunnen lezen, is tampondruk de meest geschikte druktechniek voor het bedrukken van producten met een kleine of afwijkende vorm. Deze druktechniek leent zich bij uitstek voor het bedrukken van onder andere pennen, sleutelhangers, snoeppotjes en USB-sticks. Welke vorm het product ook heeft, het flexibele kussen zorgt altijd voor een haarscherpe tamponprint die de vorm van het product feilloos volgt. Omdat het een vrij arbeidsintensief proces is, zeker wanneer jouw bedrukking uit meerdere kleuren bestaat, is tampondruk wel iets kostbaarder dan bijvoorbeeld zeefdruk.

Tampondruk drukwerk bestellen? Dit moet je weten!

Bij het bestellen van tampon drukwerk moet je het ontwerp in PMS-kleuren aanleveren. PMS staat voor Pantone Machting System en wordt vaak gebruikt voor bedrukkingen met weinig kleuren. Een logo bijvoorbeeld. Bij tampondruk heb je vaak de mogelijkheid om jouw ontwerp in 4 PMS-kleuren aan te leveren, maar in sommige gevallen zijn minder kleuren mogelijk. Let bij het aanleveren van je bestand dus goed op de aanleverspecificaties. Deze vind je op de betreffende productpagina link bovenin onder het tabblad ‘Aanleveren’.

Lees ook: Niet helemaal wat je zocht? Bij Drukwerkdeal.nl heb je naast tampondruk ook de keuze uit allerlei andere druktechnieken.


Gerelateerde artikelen
Terug naar Druktechnieken

Klantenservice
Wil je niets missen?
Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en ontvang de laatste trends, inspiratie en de beste aanbiedingen.