Textieldruk

Ervoor zorgen dat jouw personeel stijlvol voor de dag komt in zelf ontworpen bedrijfskleding? Promotieshirts laten bedrukken voor een evenement? Of wil je handdoeken, mutsen of badjassen voorzien van jouw logo als uniek relatiegeschenk? Wat jouw reden ook is om te kiezen voor textieldruk, bij Drukwerkdeal.nl helpen we je graag. Als het gaat om textielbedrukking heb je verschillende mogelijkheden. Benieuwd welke vorm van textieldruk aansluit bij jouw wensen? Dat lees je hier.

Textieldrukkerij

Textiel vraagt om een andere manier van drukken dan papier. Stof gaat immers maar lastig door een offsetpers. Geen nood! Bij Drukwerkdeal.nl beschikken we over een eigen textieldrukkerij. Hier kunnen we de meest uiteenlopende textielproducten voorzien van een mooie bedrukking. In onze textieldrukker kun je kleding tot in de kleinste details laten personaliseren. Jouw jas, broek, t-shirt of sport-shirt voorzien van jouw bedrijfsnaam, logo of een full color afbeelding? Geen probleem voor onze textiel drukpers. Bij Drukwerkdeal.nl werken we met verschillende druktechnieken om stof te voorzien van een bedrukking. De meest voorkomende zijn zeefdruk en digitale transfer, maar ook digitale druk, zeefdruk transfer, sublimatiedruk en borduring behoren tot de mogelijkheden.

Populairste technieken om textiel te bedrukken

Van alle technieken om textiel te bedrukken is zeefdruk veruit de populairste. Dat is ook niet zo gek. Omdat we deze druktechniek zodanig hebben geautomatiseerd, kunnen we tegen relatief lage kosten snel grote aantallen drukken. Dat maakt zeefdruk een aantrekkelijke optie voor bijvoorbeeld bedrijfskleding voor grote bedrijven. Bij zeefdruk wordt het ontwerp via een zeefraam overgebracht op het textiel. Vandaar de naam zeefdruk! Heb je een kleinere oplage nodig? Dan kies je beter voor digitale transferdruk. Hierbij persen we de afdruk via een sticker onder hoge temperatuur op het textiel.

Tip! Benieuwd welke textielproducten we voor je kunnen bedrukken? Bekijk dan ons complete textielassortiment.

Textieldruk bestellen? Dit moet je weten!

Wanneer kies je nu voor zeefdruk en wanneer voor digitale transfer? Het juiste antwoord hangt deels af van de oplage, maar ook van het aantal kleuren dat je in je ontwerp wilt gebruiken. Voor een zeefdruk wordt namelijk gewerkt met PMS-inkt, wat inhoudt dat je maximaal vier PMS-kleuren in je ontwerp kunt opnemen. Wil je een full color (CMYK) textieldruk? Dan kies je beter voor digitale transferdruk. Wat je daarnaast mee moet nemen in je overweging, is of je losse elementen in je ontwerp hebt. Denk aan vrijstaande letters. Bij digitale transfer is het namelijk niet mogelijk om vrijstaande elementen te gebruiken in je ontwerp. Losse letters moet je met elkaar verbinden door een achtergrond. Dit is bij zeefdruk wel mogelijk, maar – nogmaals – in maximaal 4 PMS-kleuren.

Lees ook: Benieuwd welke druktechnieken we nog meer aanbieden bij Drukwerkdeal.nl. Op onze druktechniekenpagina vind je een compleet overzicht.

hero-image textieldruk

Gerelateerde artikelen
featured-image foliedruk

Jouw drukwerk voorzien van extra glans? Kies dan voor foliedruk. Maar wat is het precies? Hier lees je alles over het laten foliedrukken van jouw design.

featured-image transferdruk

Transferdruk is een techniek voor het bedrukken van textiel. Wat is het precies? En wat is het verschil tussen digitale transfer en zeefdruk transfer?

featured-image zeefdruk

Zeefdrukken is de populairste manier om textiel te bedrukken. Maar wat is een zeefdruk eigenlijk? En bij welke producten passen we deze druktechniek toe?

featured-image preegdruk

Pregen is een unieke druktechniek, waarbij je delen van je ontwerp door middel van reliëf extra kunt laten opvallen. Lees hier alles over preeg drukwerk.

featured-image offset-druk

Offset druk is de bekendste druktechniek. Bij Drukwerkdeal.nl drukken wij de meeste reclamemiddelen op deze manier. Wat is offset druk? Je leest het hier.

featured-image diepdruk

Diepdruk wordt veel gebruikt voor tijdschriften en verpakkingen. Maar wat is diepdruk precies? En wat kun je er nog meer mee? Je leest het allemaal hier.

featured-image digitale-druk

Snel en voordelig bij kleinere oplagen: dat is digitale druk. Wat is digitaal drukwerk en waarin verschilt het met offset druk? Je leest het hier!

featured-image letterpress

Letterpress kenmerkt zich door een authentieke, vintage uitstraling. Wat is letterpress en waarom is het nog altijd zo populair? Dat lees je hier.

featured-image doordruk

Doordrukken is een druktechniek, waarbij de inkt door een beelddrager op textiel wordt gedrukt. Lees hier wat moet je weten over het maken van een doordruk.

featured-image blinddruk

Wat is blinddruk? Welke voordelen heeft blinddrukken? Wat je ook wilt weten over deze unieke druktechniek, Drukwerkdeal.nl zet het voor je op een rij.

featured-image tampondruk

Kleine, ronde of oneffen oppervlakken vragen om een flexibele druktechniek: tamponprint. Wat is tampondruk? En wat zijn de voordelen? Je leest het hier!

featured-image rotatiedruk

Rotatiedruk, ook wel rotatie-offset genoemd, is een manier om razendsnel enorme oplagen te drukken. Maar wat is rotatiedruk exact? Je leest het hier.

featured-image tegendruk

De zichtbaarheid van je poster vergroten? Met een tegendruk laat je jouw drukwerk nóg meer stralen. Lees alles over deze bijzondere druktechniek.

featured-image lithografie

Lithografie is een eeuwenoude druktechniek en een voorloper van offset druk. Wat is lithografie precies en hoe wordt een litho gemaakt? Lees het hier!

Terug naar Druktechnieken

Klantenservice
Telefonisch bereikbaar tot 18:30 uur, vrijdags tot 17:30 uurBekijk openingstijden
Wil je niets missen?
Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en ontvang de laatste trends, inspiratie en de beste aanbiedingen.