Foliedruk

Met deze luxe afwerking ontvang je jouw drukwerk met goudfolie (vergelijkbaar met PMS 871c) aan een zijde op de door jouw aangeduide plekken in je ontwerp. De rest van het oppervlak bewerken we (aan diezelfde zijde) met een matlaminaat. De achterzijde bevat geen luxe afwerking.

Let op: een luxe afwerking heeft invloed op de kleuren van je ontwerp. Deze kunnen hierdoor iets fletser/donkerder uitvallen.


Een pakkende boodschap…check! Een fantastisch ontwerp…check! En een papiersoort waarop jouw creatie optimaal tot z’n recht komt…check! Mis je nog wat? De finishing touch misschien? Wat dacht je van een luxe afwerking, waarmee je jouw drukwerk écht onderscheidt van de massa. Wat de afwerking betreft, heb je bij Drukwerkdeal.nl tal van opties. Foliedruk bijvoorbeeld, dé afwerking om jouw ontwerp extra glans te geven. Maar wat is foliedruk nu precies? En wat moet je bij het laten foliedrukken van jouw design weten? Daar weten we bij Drukwerkdeal.nl alles van!

Foliedrukkerij

Ooit een ansichtkaart, visitekaartje of flyer gezien met een glimmend, metallic laagje? Dát is foliedruk, ideaal om jouw drukwerk te voorzien van een feestelijk tintje of om bepaalde delen van jouw ontwerp extra te laten opvallen. Van oudsher vormde een stempel of cliché de basis van de foliedruk techniek. Onder druk en warmte werd de folie op het papier gedrukt. Inmiddels wordt hiervoor ook gebruik gemaakt van een speciale foliedruk machine of foliepers.

Bij Drukwerkdeal.nl maken we gebruik van een speciale druktechniek, die net iets anders werkt dan de traditionele foliedruk techniek. Cold foil is een moderne afwerking om visitekaartjes en ander drukwerk een luxe metallic effect te geven. Hierbij wordt inline (op de drukpers) eerst een lijmlaag aangebracht. Vervolgens wordt de folie op het drukvel geperst. De lijmlaag zorgt ervoor dat de folie op het papier blijft zitten. Onbedrukt heeft cold foil een zilveren kleur, maar foliedruk printen zijn ook in elke gewenste kleur te bedrukken. Je kunt ervoor kiezen om het effect op het hele vel te laten aanbrengen, maar vaker worden bepaalde delen in het ontwerp voorzien van een glanzend laagje. Denk aan een tekst of logo.

Goudfolie drukken: één van de vele mogelijkheden

Op zoek naar foliedruk visitekaartjes of foliedruk geboortekaartjes, kerstkaarten, entreetickets of uitnodigingen? Bij Drukwerkdeal.nl vindt je eenvoudig uniek drukwerk, waarmee je écht indruk maakt. Van ansichtkaarten tot visitekaarten, al onze foliedruk kaarten zijn onbedrukt zilverkleurig, maar daarnaast ook eenvoudig van een andere kleur te voorzien. Wil je goudfolie drukken of gaat jouw voorkeur uit naar een andere metallic kleur? Geen probleem: kies voor de afwerking ‘inline cold foil’ wanneer je je product bestelt!

Foliedruk online bestellen? Dit moet je weten!

Foliedruk online bestellen doe je eenvoudig bij Drukwerkdeal.nl. Voordat je aan de slag gaat, zijn er wel een paar dingen die je moet weten. Zo heb je om een geschikt ontwerp voor cold foil aan te leveren echt professionele dtp-software nodig. Denk aan Adobe InDesign, Illustrator of Photoshop. Met deze programma’s kun je namelijk aangeven op welke plek de folie moet worden aangebracht. In deze cold foil tutorial lees je exact hoe je dit doet.

Lees ook: Benieuwd naar andere manieren om jouw drukwerk te voorzien van de perfecte finishing touch? Lees meer over alle andere druktechnieken die we bij Drukwerkdeal.nl aanbieden.


Gerelateerde artikelen

featured-image textieldruk

T-shirts, werkkleding of petten bedrukken? In onze textieldrukkerij werken we met verschillende vormen van textieldruk. Lees meer over textielbedrukking.

featured-image tegendruk

De zichtbaarheid van je poster vergroten? Met een tegendruk laat je jouw drukwerk nóg meer stralen. Lees alles over deze bijzondere druktechniek.

featured-image tampondruk

Kleine, ronde of oneffen oppervlakken vragen om een flexibele druktechniek: tamponprint. Wat is tampondruk? En wat zijn de voordelen? Je leest het hier!

featured-image rotatiedruk

Rotatiedruk, ook wel rotatie-offset genoemd, is een manier om razendsnel enorme oplagen te drukken. Maar wat is rotatiedruk exact? Je leest het hier.

featured-image preegdruk

Pregen is een unieke druktechniek, waarbij je delen van je ontwerp door middel van reliëf extra kunt laten opvallen. Lees hier alles over preeg drukwerk.

featured-image offset-druk

Offset druk is de bekendste druktechniek. Bij Drukwerkdeal.nl drukken wij de meeste reclamemiddelen op deze manier. Wat is offset druk? Je leest het hier.

featured-image lithografie

Lithografie is een eeuwenoude druktechniek en een voorloper van offset druk. Wat is lithografie precies en hoe wordt een litho gemaakt? Lees het hier!

featured-image letterpress

Letterpress kenmerkt zich door een authentieke, vintage uitstraling. Wat is letterpress en waarom is het nog altijd zo populair? Dat lees je hier.

featured-image doordruk

Doordrukken is een druktechniek, waarbij de inkt door een beelddrager op textiel wordt gedrukt. Lees hier wat moet je weten over het maken van een doordruk.

featured-image digitale-druk

Snel en voordelig bij kleinere oplagen: dat is digitale druk. Wat is digitaal drukwerk en waarin verschilt het met offset druk? Je leest het hier!

featured-image diepdruk

Diepdruk wordt veel gebruikt voor tijdschriften en verpakkingen. Maar wat is diepdruk precies? En wat kun je er nog meer mee? Je leest het allemaal hier.

featured-image blinddruk

Wat is blinddruk? Welke voordelen heeft blinddrukken? Wat je ook wilt weten over deze unieke druktechniek, Drukwerkdeal.nl zet het voor je op een rij.

featured-image transferdruk

Transferdruk is een techniek voor het bedrukken van textiel. Wat is het precies? En wat is het verschil tussen digitale transfer en zeefdruk transfer?

featured-image zeefdruk

Zeefdrukken is de populairste manier om textiel te bedrukken. Maar wat is een zeefdruk eigenlijk? En bij welke producten passen we deze druktechniek toe?

Terug naar Afwerkingen
Klantenservice
Telefonisch bereikbaar tot 18:30 uur, vrijdags tot 17:30 uurBekijk openingstijden
Wil je niets missen?
Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en ontvang de laatste trends, inspiratie en de beste aanbiedingen.
www.fsc.orgFSC® C103631
The mark of responsible forestry
Drukwerkdeal.nl is een FSC-gecertificeerd bedrijf met licensiecode C103631 en certificaatcode CU-COC-816048. Alleen producten gelabeld als zodanig zijn FSC-gecertificeerd.