Foliedruk

Met deze luxe afwerking ontvang je jouw drukwerk met goudfolie (vergelijkbaar met PMS 871c) aan een zijde op de door jouw aangeduide plekken in je ontwerp. De rest van het oppervlak bewerken we (aan diezelfde zijde) met een matlaminaat. De achterzijde bevat geen luxe afwerking.

Let op: een luxe afwerking heeft invloed op de kleuren van je ontwerp. Deze kunnen hierdoor iets fletser/donkerder uitvallen.


Een pakkende boodschap…check! Een fantastisch ontwerp…check! En een papiersoort waarop jouw creatie optimaal tot z’n recht komt…check! Mis je nog wat? De finishing touch misschien? Wat dacht je van een luxe afwerking, waarmee je jouw drukwerk écht onderscheidt van de massa. Wat de afwerking betreft, heb je bij Drukwerkdeal.nl tal van opties. Foliedruk bijvoorbeeld, dé afwerking om jouw ontwerp extra glans te geven. Maar wat is foliedruk nu precies? En wat moet je bij het laten foliedrukken van jouw design weten? Daar weten we bij Drukwerkdeal.nl alles van!

Foliedrukkerij

Ooit een ansichtkaart, visitekaartje of flyer gezien met een glimmend, metallic laagje? Dát is foliedruk, ideaal om jouw drukwerk te voorzien van een feestelijk tintje of om bepaalde delen van jouw ontwerp extra te laten opvallen. Van oudsher vormde een stempel of cliché de basis van de foliedruk techniek. Onder druk en warmte werd de folie op het papier gedrukt. Inmiddels wordt hiervoor ook gebruik gemaakt van een speciale foliedruk machine of foliepers.

Bij Drukwerkdeal.nl maken we gebruik van een speciale druktechniek, die net iets anders werkt dan de traditionele foliedruk techniek. Cold foil is een moderne afwerking om visitekaartjes en ander drukwerk een luxe metallic effect te geven. Hierbij wordt inline (op de drukpers) eerst een lijmlaag aangebracht. Vervolgens wordt de folie op het drukvel geperst. De lijmlaag zorgt ervoor dat de folie op het papier blijft zitten. Onbedrukt heeft cold foil een zilveren kleur, maar foliedruk printen zijn ook in elke gewenste kleur te bedrukken. Je kunt ervoor kiezen om het effect op het hele vel te laten aanbrengen, maar vaker worden bepaalde delen in het ontwerp voorzien van een glanzend laagje. Denk aan een tekst of logo.

Goudfolie drukken: één van de vele mogelijkheden

Op zoek naar foliedruk visitekaartjes of foliedruk geboortekaartjes, kerstkaarten, entreetickets of uitnodigingen? Bij Drukwerkdeal.nl vindt je eenvoudig uniek drukwerk, waarmee je écht indruk maakt. Van ansichtkaarten tot visitekaarten, al onze foliedruk kaarten zijn onbedrukt zilverkleurig, maar daarnaast ook eenvoudig van een andere kleur te voorzien. Wil je goudfolie drukken of gaat jouw voorkeur uit naar een andere metallic kleur? Geen probleem: kies voor de afwerking ‘inline cold foil’ wanneer je je product bestelt!

Foliedruk online bestellen? Dit moet je weten!

Foliedruk online bestellen doe je eenvoudig bij Drukwerkdeal.nl. Voordat je aan de slag gaat, zijn er wel een paar dingen die je moet weten. Zo heb je om een geschikt ontwerp voor cold foil aan te leveren echt professionele dtp-software nodig. Denk aan Adobe InDesign, Illustrator of Photoshop. Met deze programma’s kun je namelijk aangeven op welke plek de folie moet worden aangebracht. In deze cold foil tutorial lees je exact hoe je dit doet.

Lees ook: Benieuwd naar andere manieren om jouw drukwerk te voorzien van de perfecte finishing touch? Lees meer over alle andere druktechnieken die we bij Drukwerkdeal.nl aanbieden.


Veelgestelde vragen
Laminaat | Bevordert dit de levensduur?

Ja, dit komt doordat het vocht- en vuilafstotend is. Ook beschermt het laminaat de inkt tegen verkleuring van UV-straling. Hierdoor blijft de inkt langer mooi. Afhankelijk van de toepassing kun je overwegen om drukwerk te voorzien van laminaat. Het beschermt, maar kan ook een ontwerpkeuze zijn.

Let wel op dat de gesneden zijkanten van gelamineerd drukwerk een open structuur hebben. Vocht en vuil kan hierdoor alsnog naar binnen sijpelen.

Laminaat | Wat doet het met de kleur?

Een laminaat kan je drukwerk een stuk mooier maken. Let wel op dat dit invloed heeft op de kleuren van je drukwerk. Een matlaminaat maakt de kleur van het drukwerk lichter, glanslaminaat juist donkerder.

Laminaat | Wat is de dikte?
  • matlaminaat is 28 mu (0,028 mm)
  • glanslaminaat is 25 mu (0,025 mm)

Wat is mu?

Mu betekent micrometer(µm), één micrometer is een duizendste deel van een millimeter, oftewel 0,001 mm.

Laminaat | Is dit hetzelfde als plastificeren?

Nee, dit is niet hetzelfde. Laminaat is een dunne plastic laag en plastificeren is een dikke plastic laag dat geheel over het papier wordt geplakt.

Als alternatief op plastificeren kan je het drukwerk voorzien van laminaat. Ook kan je kiezen voor scheurvast kunststof. Dit is water- en vuilafstotend materiaal en voelt als papier aan, ideaal voor bijvoorbeeld menukaarten.


Gerelateerde artikelen
Terug naar Afwerkingen

Klantenservice
Wil je niets missen?
Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en ontvang de laatste trends, inspiratie en de beste aanbiedingen.