Zeefdruk

  • Voordelig bij hoge oplages
  • Maximaal 4 PMS-kleuren
  • Bedrukking rechtstreeks op de stof

druktechnieken-zeefdruk


Wil je een t-shirt, hoodie of pet bedrukken? Of ga je voor een mooie vlag? Bij het bedrukken van textiel is de kans groot dat je te maken krijgt met zeefdruk. Zeefdrukken is namelijk de populairste manier om textiel te bedrukken. Maar wat is een zeefdruk eigenlijk? En welke producten kun je bij Drukwerkdeal.nl allemaal met deze druktechniek laten voorzien van een mooie bedrukking? Alles wat je moet weten over zeefdruk zetten we hier voor je op een rij.

druktechnieken-zeefdruk

Zeefdrukkerij

Er zijn verschillende manieren om een zeefdruk te maken. Van oudsher werd dit grotendeels met de hand gedaan. Een vrij arbeidsintensief klusje en bovendien eentje waar je behoorlijk smerige handen van krijgt. Bij Drukwerkdeal.nl beschikken we echter over een eigen zeefdrukkerij en hebben we het zeefdrukproces voor een groot deel geautomatiseerd. Het belangrijkste voordeel voor jou? Zo kunnen we eenvoudig en tegen een aantrekkelijke prijs producten voorzien van een zeefdruk.

Zeefdruktechniek: zo gaat het in zijn werk

Zeefdruk is een vorm van doordruk, net als sjabloondruk en stencildruk. Je kunt zeefdruk in feite beschouwen als een moderne variant op sjabloondruk, waarbij inkt via een sjabloon op het onderliggende materiaal wordt aangebracht. Zeefdruk werkt op een vergelijkbare manier. De naam dankt deze druktechniek aan het feit dat er zeefraam wordt gebruikt als sjabloon. Dit is een frame, bespannen met een fijn gaas van nylon of polyester. Dit frame wordt behandeld met een speciale coating, dat we vervolgens belichten met jouw ontwerp. De belichte delen van het zeefraam worden weggespoeld, waarna het zeefraam op het textiel wordt gelegd. Hierop gieten we de inkt en smeren dit met een rakel uit. De piepkleine gaatjes in het gaas zorgen ervoor dat de inkt zich in de vorm van jouw ontwerp op de ondergrond, in veel gevallen dus textiel, verspreidt.

Zeefdruk maken

Bij Drukwerkdeal.nl gebeurt het zeefdrukproces grotendeels automatisch. Onder hobbyisten is het trouwens nog altijd heel hip om zelf te zeefdrukken. Met de juiste zeefdruk benodigdheden – een zeefdrukraam en zeefdruk inkt of verf. Hiervoor zijn online speciale kits verkrijgbaar – is het vrij eenvoudig om thuis te zeefdrukken.

Kleding als t-shirts, polo’s, sweaters en hoodies, keycords en caps kun je bij Drukwerkdeal.nl laten voorzien van een zeefdruk. Wil je via Drukwerkdeal.nl een zeefdruk maken? Dan zijn er wel een aantal dingen die je moet weten. Het belangrijkste is dat je jouw ontwerp op de juiste manier aanlevert, dus voorzien van de juiste PMS-codes. Lees meer over PMS-kleuren en neem voor het aanleveren van je bestand goed de aanleverspecificaties door. Deze vind je op de betreffende productpagina onder tabblad ‘Aanleveren’.

Lees ook: Naast zeefdruk zijn er ook andere manieren om textiel te voorzien van een bedrukking. Lees meer op de pagina over textieldruk of bekijk het complete overzicht aan druktechnieken die we bij Drukwerkdeal.nl aanbieden.


Gerelateerde artikelen
featured-image foliedruk

Jouw drukwerk voorzien van extra glans? Kies dan voor foliedruk. Maar wat is het precies? Hier lees je alles over het laten foliedrukken van jouw design.

featured-image transferdruk

Transferdruk is een techniek voor het bedrukken van textiel. Wat is het precies? En wat is het verschil tussen digitale transfer en zeefdruk transfer?

featured-image preegdruk

Pregen is een unieke druktechniek, waarbij je delen van je ontwerp door middel van reliëf extra kunt laten opvallen. Lees hier alles over preeg drukwerk.

featured-image offset-druk

Offset druk is de bekendste druktechniek. Bij Drukwerkdeal.nl drukken wij de meeste reclamemiddelen op deze manier. Wat is offset druk? Je leest het hier.

featured-image diepdruk

Diepdruk wordt veel gebruikt voor tijdschriften en verpakkingen. Maar wat is diepdruk precies? En wat kun je er nog meer mee? Je leest het allemaal hier.

featured-image digitale-druk

Snel en voordelig bij kleinere oplagen: dat is digitale druk. Wat is digitaal drukwerk en waarin verschilt het met offset druk? Je leest het hier!

featured-image letterpress

Letterpress kenmerkt zich door een authentieke, vintage uitstraling. Wat is letterpress en waarom is het nog altijd zo populair? Dat lees je hier.

featured-image doordruk

Doordrukken is een druktechniek, waarbij de inkt door een beelddrager op textiel wordt gedrukt. Lees hier wat moet je weten over het maken van een doordruk.

featured-image blinddruk

Wat is blinddruk? Welke voordelen heeft blinddrukken? Wat je ook wilt weten over deze unieke druktechniek, Drukwerkdeal.nl zet het voor je op een rij.

featured-image tampondruk

Kleine, ronde of oneffen oppervlakken vragen om een flexibele druktechniek: tamponprint. Wat is tampondruk? En wat zijn de voordelen? Je leest het hier!

featured-image rotatiedruk

Rotatiedruk, ook wel rotatie-offset genoemd, is een manier om razendsnel enorme oplagen te drukken. Maar wat is rotatiedruk exact? Je leest het hier.

featured-image tegendruk

De zichtbaarheid van je poster vergroten? Met een tegendruk laat je jouw drukwerk nóg meer stralen. Lees alles over deze bijzondere druktechniek.

featured-image lithografie

Lithografie is een eeuwenoude druktechniek en een voorloper van offset druk. Wat is lithografie precies en hoe wordt een litho gemaakt? Lees het hier!

featured-image textieldruk

T-shirts, werkkleding of petten bedrukken? In onze textieldrukkerij werken we met verschillende vormen van textieldruk. Lees meer over textielbedrukking.

Terug naar Druktechnieken

Klantenservice
Telefonisch bereikbaar tot 18:30 uur, vrijdags tot 17:30 uurBekijk openingstijden
Wil je niets missen?
Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en ontvang de laatste trends, inspiratie en de beste aanbiedingen.