Zeefdruk

Wil je een t-shirt, hoodie of pet bedrukken? Of ga je voor een mooie vlag? Bij het bedrukken van textiel is de kans groot dat je te maken krijgt met zeefdruk. Zeefdrukken is namelijk de populairste manier om textiel te bedrukken. Maar wat is een zeefdruk eigenlijk? En welke producten kun je bij Drukwerkdeal.nl allemaal met deze druktechniek laten voorzien van een mooie bedrukking? Alles wat je moet weten over zeefdruk zetten we hier voor je op een rij.

druktechnieken-zeefdruk

Zeefdrukkerij

Er zijn verschillende manieren om een zeefdruk te maken. Van oudsher werd dit grotendeels met de hand gedaan. Een vrij arbeidsintensief klusje en bovendien eentje waar je behoorlijk smerige handen van krijgt. Bij Drukwerkdeal.nl beschikken we echter over een eigen zeefdrukkerij en hebben we het zeefdrukproces voor een groot deel geautomatiseerd. Het belangrijkste voordeel voor jou? Zo kunnen we eenvoudig en tegen een aantrekkelijke prijs producten voorzien van een zeefdruk.

Zeefdruktechniek: zo gaat het in zijn werk

Zeefdruk is een vorm van doordruk, net als sjabloondruk en stencildruk. Je kunt zeefdruk in feite beschouwen als een moderne variant op sjabloondruk, waarbij inkt via een sjabloon op het onderliggende materiaal wordt aangebracht. Zeefdruk werkt op een vergelijkbare manier. De naam dankt deze druktechniek aan het feit dat er zeefraam wordt gebruikt als sjabloon. Dit is een frame, bespannen met een fijn gaas van nylon of polyester. Dit frame wordt behandeld met een speciale coating, dat we vervolgens belichten met jouw ontwerp. De belichte delen van het zeefraam worden weggespoeld, waarna het zeefraam op het textiel wordt gelegd. Hierop gieten we de inkt en smeren dit met een rakel uit. De piepkleine gaatjes in het gaas zorgen ervoor dat de inkt zich in de vorm van jouw ontwerp op de ondergrond, in veel gevallen dus textiel, verspreidt.

Zeefdruk maken

Bij Drukwerkdeal.nl gebeurt het zeefdrukproces grotendeels automatisch. Onder hobbyisten is het trouwens nog altijd heel hip om zelf te zeefdrukken. Met de juiste zeefdruk benodigdheden – een zeefdrukraam en zeefdruk inkt of verf. Hiervoor zijn online speciale kits verkrijgbaar – is het vrij eenvoudig om thuis te zeefdrukken.

Kleding als t-shirts, polo’s, sweaters en hoodies, keycords en caps kun je bij Drukwerkdeal.nl laten voorzien van een zeefdruk. Wil je via Drukwerkdeal.nl een zeefdruk maken? Dan zijn er wel een aantal dingen die je moet weten. Het belangrijkste is dat je jouw ontwerp op de juiste manier aanlevert, dus voorzien van de juiste PMS-codes. Lees meer over PMS-kleuren en neem voor het aanleveren van je bestand goed de aanleverspecificaties door. Deze vind je op de betreffende productpagina onder tabblad ‘Aanleveren’.

Lees ook: Naast zeefdruk zijn er ook andere manieren om textiel te voorzien van een bedrukking. Lees meer op de pagina over textieldruk of bekijk het complete overzicht aan druktechnieken die we bij Drukwerkdeal.nl aanbieden.


Gerelateerde artikelen
Terug naar Druktechnieken

Klantenservice
Nieuwsbrief
Blijf op de hoogte en schrijf je in voor onze nieuwsbrief.