Rotatiedruk

Jouw boodschap snel onder veel ogen krijgen? En ben je op zoek naar een druktechniek waarmee je dat op een relatief voordelige manier bereikt? Rotatiedruk, ook wel rotatie-offset genoemd, is een manier om razendsnel enorme oplagen te drukken. En dat tegen een lage prijs. Bij Drukwerkdeal.nl gebruiken we het dan ook om onze kranten te drukken. Maar wat is rotatiedruk exact? En waarom is rotatiedrukken zo geschikt voor kranten? Dat vertellen we je hier!

druktechnieken-rotatiedruk

Rotatiedrukker

Eén van de meest gebruikte druktechnieken is offset druk. Hierbij denk je al snel aan het drukken op vellen papier, oftewel vellenoffset. Het is echter ook mogelijk om het papier direct aan de rol te drukken. Dit noemen we rotatiedrukken, onder de kenners wellicht beter bekend als rotatie-offset. Bij rotatie-offset wordt het drukwerk in één ruk gedrukt, gevouwen, gesneden en vaak ook gebundeld. Dit maakt rotatiedruk een bijzonder geschikte drukmethode voor grote oplagen die met enige spoed gedrukt moeten worden. Kranten bijvoorbeeld. Ben je op zoek naar een rotatiedrukker? Dan kun je vaak wel bij een offsetdrukkerij terecht. Vaak kiezen rotatiedrukkerijen er vanaf een bepaalde oplage voor om over te stappen van vellenoffset naar rotatie-offset.

Rotatiedruk: ideaal voor klanten

Zoals aangegeven is rotatiedruk geschikt voor drukwerk dat snel en in grote oplagen gedrukt moeten worden. Niet voor niets hanteren wij deze druktechniek voor onze kranten. Wanneer het gaat om nieuwsmedia, staat actualiteit immers voorop. Dit vraagt om een snel drukproces. Rotatiedruk is niet alleen razendsnel, maar in grote oplagen ook nog eens extra voordelig. Bij het drukken van onze kranten maken we gebruik van verschillende rotatiepersen. Zo zijn er persen voor kranten van 4 tot wel 24 pagina’s. Daarnaast heb je bij deze druktechniek de keuze om de krant wel of niet te vouwen en zijn er verschillende afwerkingen mogelijk.

Op dit moment kun je bij Drukwerkdeal.nl alleen kranten laten rotatiedrukken. Voor andere promotiemiddelen, zoals flyers, folders en posters, is rotatiedruk minder geschikt. Wil je kranten in een kleine oplage laten drukken? Ook dan is rotatiedruk wellicht niet de meest voordelige optie. Geniete brochures zijn dan wellicht een passend alternatief. Hiervoor maken we gebruik van digitale druk.

Rotatiedrukwerk bestellen? Dit moet je weten!

Wil je rotatiedrukwerk bestellen? Dan zijn er een aantal zaken waar je goed op moet letten bij het aanleveren van je bestand. Zo moet je bestand voor het laten rotatiedrukken van kranten aan een aantal voorwaarden voldoen. Lijnen en strepen mogen bijvoorbeeld niet dunner zijn dan 0,25 pt en de kleurdekking in je ontwerp nooit hoger dan 240 %. Ingewikkeld? Niet wanneer je onze aanleverspecificaties nauwkeurig volgt. Deze vind je op de productpagina onder het tabblad ‘Aanleveren’.

Leer meer over de andere druktechnieken die we bij Drukwerkdeal.nl aanbieden.


Gerelateerde artikelen

featured-image textieldruk

T-shirts, werkkleding of petten bedrukken? In onze textieldrukkerij werken we met verschillende vormen van textieldruk. Lees meer over textielbedrukking.

featured-image tegendruk

De zichtbaarheid van je poster vergroten? Met een tegendruk laat je jouw drukwerk nóg meer stralen. Lees alles over deze bijzondere druktechniek.

featured-image tampondruk

Kleine, ronde of oneffen oppervlakken vragen om een flexibele druktechniek: tamponprint. Wat is tampondruk? En wat zijn de voordelen? Je leest het hier!

featured-image preegdruk

Pregen is een unieke druktechniek, waarbij je delen van je ontwerp door middel van reliëf extra kunt laten opvallen. Lees hier alles over preeg drukwerk.

featured-image offset-druk

Offset druk is de bekendste druktechniek. Bij Drukwerkdeal.nl drukken wij de meeste reclamemiddelen op deze manier. Wat is offset druk? Je leest het hier.

featured-image lithografie

Lithografie is een eeuwenoude druktechniek en een voorloper van offset druk. Wat is lithografie precies en hoe wordt een litho gemaakt? Lees het hier!

featured-image letterpress

Letterpress kenmerkt zich door een authentieke, vintage uitstraling. Wat is letterpress en waarom is het nog altijd zo populair? Dat lees je hier.

featured-image doordruk

Doordrukken is een druktechniek, waarbij de inkt door een beelddrager op textiel wordt gedrukt. Lees hier wat moet je weten over het maken van een doordruk.

featured-image digitale-druk

Snel en voordelig bij kleinere oplagen: dat is digitale druk. Wat is digitaal drukwerk en waarin verschilt het met offset druk? Je leest het hier!

featured-image diepdruk

Diepdruk wordt veel gebruikt voor tijdschriften en verpakkingen. Maar wat is diepdruk precies? En wat kun je er nog meer mee? Je leest het allemaal hier.

featured-image blinddruk

Wat is blinddruk? Welke voordelen heeft blinddrukken? Wat je ook wilt weten over deze unieke druktechniek, Drukwerkdeal.nl zet het voor je op een rij.

featured-image transferdruk

Transferdruk is een techniek voor het bedrukken van textiel. Wat is het precies? En wat is het verschil tussen digitale transfer en zeefdruk transfer?

featured-image zeefdruk

Zeefdrukken is de populairste manier om textiel te bedrukken. Maar wat is een zeefdruk eigenlijk? En bij welke producten passen we deze druktechniek toe?

Terug naar Druktechnieken

Klantenservice
Telefonisch bereikbaar tot 18:30 uur, vrijdags tot 17:30 uurBekijk openingstijden
Wil je niets missen?
Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en ontvang de laatste trends, inspiratie en de beste aanbiedingen.