Rotatiedruk

Jouw boodschap snel onder veel ogen krijgen? En ben je op zoek naar een druktechniek waarmee je dat op een relatief voordelige manier bereikt? Rotatiedruk, ook wel rotatie-offset genoemd, is een manier om razendsnel enorme oplagen te drukken. En dat tegen een lage prijs. Bij Drukwerkdeal.nl gebruiken we het dan ook om onze kranten te drukken. Maar wat is rotatiedruk exact? En waarom is rotatiedrukken zo geschikt voor kranten? Dat vertellen we je hier!

druktechnieken-rotatiedruk

Rotatiedrukker

Eén van de meest gebruikte druktechnieken is offset druk. Hierbij denk je al snel aan het drukken op vellen papier, oftewel vellenoffset. Het is echter ook mogelijk om het papier direct aan de rol te drukken. Dit noemen we rotatiedrukken, onder de kenners wellicht beter bekend als rotatie-offset. Bij rotatie-offset wordt het drukwerk in één ruk gedrukt, gevouwen, gesneden en vaak ook gebundeld. Dit maakt rotatiedruk een bijzonder geschikte drukmethode voor grote oplagen die met enige spoed gedrukt moeten worden. Kranten bijvoorbeeld. Ben je op zoek naar een rotatiedrukker? Dan kun je vaak wel bij een offsetdrukkerij terecht. Vaak kiezen rotatiedrukkerijen er vanaf een bepaalde oplage voor om over te stappen van vellenoffset naar rotatie-offset.

Rotatiedruk: ideaal voor klanten

Zoals aangegeven is rotatiedruk geschikt voor drukwerk dat snel en in grote oplagen gedrukt moeten worden. Niet voor niets hanteren wij deze druktechniek voor onze kranten. Wanneer het gaat om nieuwsmedia, staat actualiteit immers voorop. Dit vraagt om een snel drukproces. Rotatiedruk is niet alleen razendsnel, maar in grote oplagen ook nog eens extra voordelig. Bij het drukken van onze kranten maken we gebruik van verschillende rotatiepersen. Zo zijn er persen voor kranten van 4 tot wel 24 pagina’s. Daarnaast heb je bij deze druktechniek de keuze om de krant wel of niet te vouwen en zijn er verschillende afwerkingen mogelijk.

Op dit moment kun je bij Drukwerkdeal.nl alleen kranten laten rotatiedrukken. Voor andere promotiemiddelen, zoals flyers, folders en posters, is rotatiedruk minder geschikt. Wil je kranten in een kleine oplage laten drukken? Ook dan is rotatiedruk wellicht niet de meest voordelige optie. Geniete brochures zijn dan wellicht een passend alternatief. Hiervoor maken we gebruik van digitale druk.

Rotatiedrukwerk bestellen? Dit moet je weten!

Wil je rotatiedrukwerk bestellen? Dan zijn er een aantal zaken waar je goed op moet letten bij het aanleveren van je bestand. Zo moet je bestand voor het laten rotatiedrukken van kranten aan een aantal voorwaarden voldoen. Lijnen en strepen mogen bijvoorbeeld niet dunner zijn dan 0,25 pt en de kleurdekking in je ontwerp nooit hoger dan 240 %. Ingewikkeld? Niet wanneer je onze aanleverspecificaties nauwkeurig volgt. Deze vind je op de productpagina onder het tabblad ‘Aanleveren’.

Leer meer over de andere druktechnieken die we bij Drukwerkdeal.nl aanbieden.


Gerelateerde artikelen
Terug naar Druktechnieken

Nieuwsbrief
Blijf op de hoogte en schrijf je in voor onze nieuwsbrief.