• Altijd de beste deal!
  • Snel, sneller, snelst!
  • Al meer dan 15 jaar superbetrouwbaar
  • Gewoon goed gedrukt
  • Alles waar inkt op kan
  • Geen gedoe
  • kiyoh score9.1 kiyoh 745 reviews

Letterpress

Letterpress

Drukwerk met een authentieke en karakteristieke uitstraling, waarbij de afdruk verhoogd of verdiept in het papier wordt geperst. Dát is letterpress, ook wel bekend als boekdruk. Letterpers is een heel oude druktechniek, maar weer helemaal van nu. Maar wat is letterpress precies? Wat kun je ermee? En waarvoor wordt het gebruikt? Alles wat je moet weten over deze unieke druktechniek zetten we hier voor je op een rij.

Letterpress drukkerij: zo werkt het

Letterpress is Amerikaans voor boekdruk en een vorm van hoogdruk. Net als bij andere vormen van hoogdruk, herken je letterpress drukken aan het reliëf. Bij deze druktechniek wordt de afdruk door middel van een cliché verhoogd of verdiept in het papier geperst. Hoewel deze druktechniek al langer bestond, maakte letterpers aan het begin van de 21e eeuw een opmars. En waar het daarvoor wenselijk was om het reliëf zo onopvallend mogelijk te houden, wordt bij letterpress juist van machinale kracht gebruik gemaakt om een diepere indruk te creëren. Het is dan wel een oude druktechniek, in Nederland zijn er nog steeds gespecialiseerde letterpress drukkerijen te vinden. Hier worden met name geboortekaartjes, trouwkaarten en luxe visitekaartjes gedrukt.

Letterpress zelf maken?

Letterpress kaarten, trouwkaarten geboortekaartjes en letterpress visitekaarten zijn enorm populair. En dat is niet voor niets. De ambachtelijke, vintage uitstraling sluit namelijk helemaal aan bij de trends van nu. In vergelijking met standaard kaarten of visitekaartjes is letterpress niet goedkoop. Daarom wordt het vaak toegepast voor drukwerk voor speciale gebeurtenissen.

Op dit moment kunnen we deze producten bij Drukwerkdeal.nl niet voor je bedrukken met een letterpers. Wil je letterpress zelf maken? Dan zou je natuurlijk een speciale cursus kunnen volgen om te leren hoe je leren hoe je letterpress zelf kunt doen. Op zoek naar een eenvoudiger alternatief om jouw drukwerk te voorzien van een creatieve, ambachtelijke afwerking? Wat dacht je van stempelen? In deze blog leggen we je uit hoe je met stempels originele visitekaartjes en meer maakt.

Letterpress online bestellen?

Op dit moment bieden we bij Drukwerkdeal.nl geen letterpress drukwerk aan. Wel heb je de keuze uit tientallen andere druktechnieken. Zo is flexodruk een andere vorm van hoogdruk. Deze druktechniek passen we toe voor onze bedrukte tape en plastic tassen. En ben je op zoek naar originele visitekaartjes of wenskaarten met een authentieke uitstraling? Bij Drukwerkdeal.nl heb je volop keuze uit allerlei afwerkingsmogelijkheden voor die perfecte finishing touch.

druktechnieken

Gerelateerde artikelen

Klantenservice
088-8855222
Telefonisch bereikbaar tot 17:00 uur
Bekijk openingstijden
Nieuwsbrief
Blijf op de hoogte en schrijf je in voor onze nieuwsbrief.