• Altijd de beste deal!
  • Snel, sneller, snelst!
  • Al meer dan 15 jaar superbetrouwbaar
  • Gewoon goed gedrukt
  • Alles waar inkt op kan
  • Geen gedoe
  • kiyoh score9.1 kiyoh 745 reviews

Een pakkende boodschap…check! Een fantastisch ontwerp…check! En een papiersoort waarop jouw creatie optimaal tot z’n recht komt…check! Mis je nog wat? De finishing touch misschien? Wat dacht je van een luxe afwerking, waarmee je jouw drukwerk écht onderscheidt van de massa. Wat de afwerking betreft, heb je bij Drukwerkdeal.nl tal van opties. Foliedruk bijvoorbeeld, dé afwerking om jouw ontwerp extra glans te geven. Maar wat is foliedruk nu precies? En wat moet je bij het laten foliedrukken van jouw design weten? Daar weten we bij Drukwerkdeal.nl alles van!

Foliedrukkerij

Ooit een ansichtkaart, visitekaartje of flyer gezien met een glimmend, metallic laagje? Dát is foliedruk, ideaal om jouw drukwerk te voorzien van een feestelijk tintje of om bepaalde delen van jouw ontwerp extra te laten opvallen. Van oudsher vormde een stempel of cliché de basis van de foliedruk techniek. Onder druk en warmte werd de folie op het papier gedrukt. Inmiddels wordt hiervoor ook gebruik gemaakt van een speciale foliedruk machine of foliepers.

Bij Drukwerkdeal.nl maken we gebruik van een speciale druktechniek, die net iets anders werkt dan de traditionele foliedruk techniek. Cold foil is een moderne afwerking om visitekaartjes en ander drukwerk een luxe metallic effect te geven. Hierbij wordt inline (op de drukpers) eerst een lijmlaag aangebracht. Vervolgens wordt de folie op het drukvel geperst. De lijmlaag zorgt ervoor dat de folie op het papier blijft zitten. Onbedrukt heeft cold foil een zilveren kleur, maar foliedruk printen zijn ook in elke gewenste kleur te bedrukken. Je kunt ervoor kiezen om het effect op het hele vel te laten aanbrengen, maar vaker worden bepaalde delen in het ontwerp voorzien van een glanzend laagje. Denk aan een tekst of logo.

Goudfolie drukken: één van de vele mogelijkheden

Op zoek naar foliedruk visitekaartjes of foliedruk geboortekaartjes, kerstkaarten, entreetickets of uitnodigingen? Bij Drukwerkdeal.nl vindt je eenvoudig uniek drukwerk, waarmee je écht indruk maakt. Van ansichtkaarten tot visitekaarten, al onze foliedruk kaarten zijn onbedrukt zilverkleurig, maar daarnaast ook eenvoudig van een andere kleur te voorzien. Wil je goudfolie drukken of gaat jouw voorkeur uit naar een andere metallic kleur? Geen probleem: kies voor de afwerking ‘inline cold foil’ wanneer je je product bestelt!

Foliedruk online bestellen? Dit moet je weten!

Foliedruk online bestellen doe je eenvoudig bij Drukwerkdeal.nl. Voordat je aan de slag gaat, zijn er wel een paar dingen die je moet weten. Zo heb je om een geschikt ontwerp voor cold foil aan te leveren echt professionele dtp-software nodig. Denk aan Adobe InDesign, Illustrator of Photoshop. Met deze programma’s kun je namelijk aangeven op welke plek de folie moet worden aangebracht. In deze cold foil tutorial lees je exact hoe je dit doet.

Lees ook: Benieuwd naar andere manieren om jouw drukwerk te voorzien van de perfecte finishing touch? Lees meer over alle andere druktechnieken die we bij Drukwerkdeal.nl aanbieden.

druktechnieken

Gerelateerde artikelen

Klantenservice
088-8855222
Telefonisch bereikbaar tot 17:00 uur
Bekijk openingstijden
Nieuwsbrief
Blijf op de hoogte en schrijf je in voor onze nieuwsbrief.