Wat zijn bestandsformaten?

Bestanden zijn er veel verschillende varianten waardoor het niet altijd duidelijk is met welke programma's je een bepaald bestandsformaat kunt openen. Wij hebben de meestgebruikte grafische bestandsformaten op een rijtje gezet zodat je precies weet waarvoor ieder bestandsformaat is bedoeld en waarmee je deze kunt openen. Denk bijvoorbeeld aan het openen van een AI, PSD of BMP-bestand. Ingewikkeld? Nee hoor! Op deze pagina zetten we alle bestandsformaten overzichtelijk voor je op een rij.

pdf-hero-image

Veelgestelde vragen
Hoe maak ik een bestand op?

Voor het opmaken van bestanden raden we aan om professionele opmaakprogramma’s te gebruiken. Denk hierbij aan Adobe Illustrator, Indesign of Photoshop. Hiermee behaal je het beste resultaat voor jouw drukwerk.

Heb je deze programma’s niet? Dan zijn er ook gratis bewerkingsprogramma’s die je kan gebruiken om je bestand op te maken. Houd er wel rekening mee dat deze minder opties hebben dan de betaalde versies. Op ons blog vind je een aantal voorbeelden van gratis opmaakprogramma’.

Wil je weten waar je bestand precies aan moet voldoen om het goed af te laten drukken? Bekijk dan de informatiesheets en aanleverspecificaties bij jouw product. De informatiesheets en de werktekeningen per product vind je hier.


Gerelateerde artikelen
Terug naar Bestandsformaten

Nieuwsbrief
Blijf op de hoogte en schrijf je in voor onze nieuwsbrief.