Wat zijn bestandsformaten?

Bestanden zijn er veel verschillende varianten waardoor het niet altijd duidelijk is met welke programma's je een bepaald bestandsformaat kunt openen. Wij hebben de meestgebruikte grafische bestandsformaten op een rijtje gezet zodat je precies weet waarvoor ieder bestandsformaat is bedoeld en waarmee je deze kunt openen. Denk bijvoorbeeld aan het openen van een AI, PSD of BMP-bestand. Ingewikkeld? Nee hoor! Op deze pagina zetten we alle bestandsformaten overzichtelijk voor je op een rij.

grafisch-woordenboek
Veelgestelde vragen
Waarom is bij sommige producten een vectorbestand verplicht?

Het productieproces bepaalt of een vectorbestand nodig is. Voor digitaal en offset drukwerk is dat niet per se nodig. Bij de productietechnieken zeefdruk, borduren en tampondruk wel.

Let op! Bij digitale transfer mag je een pixelbestand aanleveren. De lijn om het uitgesneden gebied moet wel vector zijn.

Ik heb meerdere bestanden, kan ik die in één keer uploaden?

Voor de meeste producten geldt dat je slechts één design kan uploaden per product. Voor een aantal producten is hier echter een uitzondering op, bijvoorbeeld bij visitekaartjes in pakket. Hier kies je van tevoren via de productselector al direct voor meerdere designs.

Bij een aantal producten kun je meerdere designs te uploaden. Dit kan momenteel bij roll-up banners, spandoeken en plaatmateriaal. Je selecteert via de website het aantal producten dat je nodig hebt. Vervolgens lever je direct de bestanden aan. Via het menu aan de rechterzijde kan je per bord een design uploaden. Let er hierbij op dat de prijs kan veranderen naar het aantal borden met uniek design. Het is dus niet voordeliger om het op deze manier te verwerken. Houd er ook rekening mee dat deze optie alleen beschikbaar is vóór je de producten aan je winkelwagen toevoegt! Achteraf kun je niet meer voor deze optie kiezen.


Gerelateerde artikelen