Terug naar de overzichtspagina
 1. >
  Service & contact
 2. Formaten
 3. Materialen
 4. Afwerking
 5. Bestellen
 6. Aanleveren
 7. Productie & Levering
 8. Betalen
 9. >
  Mijn account

Contact

De chat is niet beschikbaar

Door grote drukte duurt het langer voor we reageren op je vraag.

A9 formaat: Wat zijn de afmetingen van het A9 formaat?

Wil jij drukwerk bestellen op een A9 formaat? Dan is het wel belangrijk dat je weet hoe groot een A9 precies is. Drukwerkdeal zet daarom alle A9 afmetingen in millimeters, centimeters en inches voor je op een rij. Wel zo handig!

PapierformaatAfmetingen in mmAfmetingen in cmAfmetingen in inches
A9 formaat37 x 52 mm3,7 x 5,2 cm1,5 x 2,0 inches

Klein, maar fijn! Dát is het A9 formaat, het op één na kleinste papierformaat van alle A formaten. Maar hoe groot, of beter gezegd hoe klein is het formaat A9 precies? Dat vertellen we je graag. Het formaat A9 is 37 x 52 mm. Dat houdt in dat het A9 formaat in centimeters 3,7 x 5,2 cm. En ben je benieuwd naar de papier afmetingen in inches? Het formaat A9 is 1,5 x 2,0 inches.

A9-formaat-template-afmetingen

A9 formaat in mm

Papierformaten worden standaard weergegeven in millimeters. Het A9 formaat is 37 x 52 mm en is daarmee het op één na kleinste papierformaat uit de A-serie. Papier afmetingen A0 in mm: 37 x 52 mm

A9 formaat in cm

Nu je weet dat het A9 formaat 37 x 52 mm is, kan je eenvoudig uitrekenen wat het formaat A9 in centimeter is. Het A9 formaat is 3,7 x 5,2 cm. Papier afmetingen A0 in cm: 3,7 x 5,2 cm

A9 formaat in inches

Soms is het nodig om te weten wat het A9 formaat in inches is. In veel Engelstalige landen is dit de gebruikelijke lengtemaat. Het formaat A9 in inches is 1,5 x 2 inches. Papier afmetingen A0 in inches: 1,5 x 2 inches

Gewicht A9 formaat

Benieuwd hoeveel een vel papier in een A9 formaat weegt? Dat ligt aan de papierdikte. Er is dus geen standaard A9 gewicht. Bij Drukwerkdeal.nl heb je de keuze uit verschillende papiersoorten, elk met een ander gewicht.

Weet je het gewicht per vierkante meter van de door jou gekozen papiersoort en de papier afmetingen van een A9 formaat in millimeters? Dan kan je met de volgende formule eenvoudig het gewicht van een A9 papier uitrekenen:

Gewicht (g) = breedte (m) x hoogte (m) x gramgewicht (g)

Voorbeeld gewicht A9 formaat: Een vel van 170 g/m² papier met een papierformaat van 37 x 52 mm weegt 0,33 gram (0,037 x 0,052 x 170). Een doos met een oplage van 100 stuks weegt dan (exclusief doos) 0,03 kilo.

Vraag de gratis papierformatenposter aan

Overzicht A formaten

Ben je er nog niet over uit welk A formaat geschikt is voor jouw drukwerk? In deze tabel vind je alle A formaten met de papier afmetingen in millimeters en centimeters op een rij. En dat niet alleen! We vertellen je ook waar deze papierformaten vaak voor worden gebruikt.

Terug naar

Nieuwsbrief
Blijf op de hoogte en schrijf je in voor onze nieuwsbrief.