A4 formaat

Iedereen kent het A4 formaat. Het is immers het bekendste papierformaat van alle A formaten. Weet jij ook wat de exacte afmetingen van het formaat A4 zijn? Nee? Geen punt! De exacte afmetingen van het A4 formaat zijn 210 mm x 297 mm. De lengte van het A4 formaat is hiermee 297 millimeter en de breedte is 210 millimeter.

Hieronder hebben wij alle afmetingen van het formaat A4 voor je op een rij gezet in millimeters, centimeters en inches.

Formaat Afmetingen in mm Afmetingen in cm Afmetingen in inches
A4 formaat 210 x 297 mm 21 x 29,7 cm 8,3 x 11,7 inches

Wat is een A4 formaat?

Het A4 formaat is een standaard papierformaat dat wereldwijd wordt gebruikt en is onderdeel van de A formaten. Daarnaast is het A4 papier het standaard formaat voor printers en kopierapparaten en wordt om die reden veel gebruikt in kantoren, scholen en voor officiële documenten. Bij Drukwerkdeal.nl is het A4 formaat beschikbaar voor een groot aantal producten zoals briefpapier, flyers, folders, brochures en posters.

A4 formaat in mm, cm en inches

Je hebt ongetwijfeld wel een idee van de grootte van een A4 formaat. Maar wat is het A4 formaat in millimeters precies? Dat vertellen we je graag. Het A4 formaat in mm is 210 x 297 millimeter.

Nu je weet dat het A4 formaat 210 x 297 millimeter is, kan je eenvoudig de grootte in centimeters uitrekenen. Het formaat van een A4 in cm is 21 x 29,7 centimeter.

Hoewel het gebruikelijk is om een papierformaat in millimeters aan te duiden, kan het handig zijn om te weten wat het formaat A4 in inches is. In veel Engelstalige landen is dit namelijk een gebruikelijke lengtemaat. Een inch is 25,4 millimeter. Dat betekent dat het formaat A4 in inches 8,3 x 11,7 inches is.

  • 21 x 29,7 cm
  • 210 x 297 mm
  • 8,3 x 11,9 inches

A4-formaat-template-afmetingen

Gewicht A4 papier berekenen

Hoe spannend kan het gewicht van een A4'tje zijn? Heel spannend, want dit hangt helemaal af van de papierdikte die je kiest. Sta je op het punt om een brochure in A4 formaat te laten drukken? Perfect, ga dan voor papier met een gewicht van 135 g/m² voor een indrukwekkend resultaat. Wil je de wereld veroveren met een oogstrelende A4 flyer? Kies dan voor het lichtere, maar even impactvolle 90 g/m² papier.

Het avontuur van het kiezen van het juiste A4 papiergewicht begint dus bij de selectie van je papier. En als je eenmaal je papier hebt gevonden en de exacte dimensies van je A4'tje kent, kun je met een simpele formule het gewicht van jouw A4 papier tot op de gram nauwkeurig uitrekenen. Duik erin en ontdek de formule die jouw drukwerk naar een hoger niveau tilt!

Gewicht (g) = breedte (m) x hoogte (m) x gramgewicht (g)

Voorbeeld gewicht A4 formaat: Een vel van 135 g/m² papier met een papierformaat van 210 x 297 mm weegt 8,41995 gram (0,21 x 0,297 x 135). Een oplage van 100 stuks weegt dan 0,84 kilo.

A4 papiersoorten

Bij Drukwerkdeal.nl hebben we talloze papiersoorten tot onze beschikking. Specifiek voor het A4 formaat bestel je bijvoorbeeld briefpapier in Bankpost wit. Wil je een milieuvriendelijker alternatief dan kies je voor Bio Top 3 of PaperWise.

Wil je flyers of folders bestellen dan heb je de keuze uit maarliefst 14 verschillende A4 papiersoorten. Denk hierbij aan verschillende soorten Houtvrij papier, Kraft, scheurbestendig Yupo Blue of het glanzende Metallic Ice Silver. Uiteraard hebben wij ook diverse milieuvriendelijke A4 papiersoorten zoals PaperWise, Bio Top en Environment wit, berk en kraft.

Onze A4 posters zijn in drie verschillende papiersoorten te verkrijgen. Je hebt de keuze uit Blue Back, ideaal voor een verlichte achtergrond, Houtvrij gesatineerd MC of Scheurvast kunststof, ideaal voor langduring gebruik buiten.

Terug naar Papierformaten

Klantenservice
Telefonisch bereikbaar tot 18:30 uur, vrijdags tot 17:30 uurBekijk openingstijden
Wil je niets missen?
Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en ontvang de laatste trends, inspiratie en de beste aanbiedingen.