Fotogebruik secondary

Tips voor mooi fotogebruik in je ontwerp

dinsdag 21 oktober 2014

Wil je een foto op een poster, flyer of brochure drukken? Vaak worden deze heel standaard rechthoekig of vierkant geplaatst. Of soms - om eens lekker gek te doen - in een rondje. Maar waarom gaan voor standaard? Er zijn zoveel manieren om je ontwerp er net er wat meer uit laten te springen.

Door minder gangbare vormen te gebruiken kan je een modernere look aan je ontwerp geven. Of misschien juist iets heel klassieks. Vormen spelen op een interessante manier met de restruimte in je ontwerp. Zo kun je bij de toeschouwer het juiste gevoel oproepen.

Zomer

Kijk bijvoorbeeld eens naar het design voor het Summer Haze festival hieronder. De driehoekige vormpjes doen een beetje denken aan de ‘flare’ die je ziet als je bijvoorbeeld tegen de zon in fotografeert. Ze geven echt een zomers gevoel aan het overall ontwerp.

Kleur

Denk ook goed na over kleurgebruik. Dit kan je ontwerp net wat extra’s geven. Je kunt spelen met de kleuren in je foto’s, zoals in de foto van de New Yorkse taxi. Foto en ontwerp vormen één geheel en versterken elkaar echt. En bovendien: wat doet je meer aan New York denken dan het geel van de yellow cabs? Je zou meteen het vliegtuig in springen, toch?

Voorbeelden

Hieronder zie je nog wat meer leuke voorbeelden ter inspiratie. Check ook even mijn Pinterest-pagina voor meer ideeën!

fotogebruik-voorbeeld-1 fotogebruik-voorbeeld-2 fotogebruik-voorbeeld-3


  1. #Posters
  2. #Flyers
  3. #Brochures
  4. #Kleuren

Femke Bosma

Femke is designer bij Drukwerkdeal.nl en zij houdt zich o.a. bezig met het maken van afbeeldingen voor op de website en de nieuwsbrief en ontwerpt en bouwt landingspagina's. Naast ontwerpen is ze ook af en toe voor de camera te vinden, om klantvragen te beantwoorden in de vorm van het DWDklaslokaal.

Lees meer van Femke Bosma

Nieuwsbrief
Blijf op de hoogte en schrijf je in voor onze nieuwsbrief.