Duurzaam drukwerk

Duurzamer ondernemen is niet iets wat je zegt. Het is iets wat je doet. Door bijvoorbeeld duurzamere keuzes in je drukwerk te maken. Wij helpen je daarbij met een nieuw assortiment met duurzaam drukwerk. Onze allernieuwste duurzame papiersoort is Paperwise. Een perfect papier dat niet gemaakt is van bomen, maar van stengels en bladeren uit landbouwafval. Hier lees je meer over PaperWise

Goed voor het milieu én voor jouw bedrijf

Papier komt meestal van hout, hout komt van bomen. Natuurlijke grondstoffen zijn dus onmisbaar bij het maken van drukwerk. Maar daarbij kan je wel een groene keuze maken. Speelt duurzaamheid een belangrijke rol binnen jouw bedrijf? Of vind je het belangrijk dat jouw ecologische voetafdruk zo klein mogelijk is? Met ons duurzame drukwerk laat je dit naar voren komen in je briefpapier, flyers en zelfs T-shirts. Drukwerkdeal.nl heeft daarvoor een eigen lijn met duurzaam drukwerk ontwikkeld.

Duurzaam drukwerk: de groenste keuze

Drukwerk, daar zijn we bij Drukwerkdeal.nl nog lang niet klaar mee. Maar grondstoffen zijn niet eindeloos beschikbaar. Dat vraagt om een eigen lijn duurzaam drukwerk. Zo dragen wij op dit vlak ons steentje bij. Dat kan jij ook doen. Door te kiezen voor de duurzaamste optie, verklein jij je voetafdruk en laat je zien waar je voor staat. Bestel bijvoorbeeld duurzaam briefpapier, duurzame enveloppen, duurzame visitekaartjes of duurzame T-shirts. Al ons drukwerk wordt gemaakt van duurzaam kwaliteitspapier met een professionele uitstraling. Dat betekent genieten van mooi drukwerk én bijdragen aan een betere wereld.

Duurzame materialen voor je drukwerk

Voor steeds meer producten in ons assortiment werken we aan verschillende duurzamere opties. Zo kun jij voor vele soorten drukwerk een duurzame keuze maken. Bestel je flyers bijvoorbeeld met PaperWise-papier, gemaakt van landbouwafval. Of combineer duurzaam briefpapier met eco-enveloppen. En T-shirts? Die hebben we nu ook met biologisch katoen van Stanley & Stella. Met duurzaam drukwerk maak jij het verschil.

De papierpioniers van PaperWise

Voor het papier van PaperWise wordt geen enkele boom gekapt. In plaats daarvan maken ze papier van de cellulose uit landbouwafval. Stengels, takjes en bladeren krijgen zo een tweede leven als kwalitatief hoogwaardig papier. Omdat de grondstof al bestaat heeft dit een veel kleinere milieu-impact. Zoals ze zelf zeggen: ‘Wise with waste!’

100% gerecycled papier

Daarnaast is er ons 100% gerecycled papier. Zoals de naam al zegt is dit papier dat geniet van een tweede, derde of zelfs vierde leven. Wie goed kijkt, ziet een meer aanwezige vezelstructuur in dit papier. Wij noemen dat karakter. Dat eco drukwerk ook stevig kan zijn, bewijst houtvrij natuurkarton. Deze stevige jongen is een populaire keuze voor bijvoorbeeld visitekaartjes. Houtvrij betekent hier dat de lignine uit het papier is verwijderd. Deze hars laat papier normaal gesproken vergelen. Er wordt dus wel degelijk hout gebruikt voor dit karton, maar uiteraard op duurzame wijze verkregen.

Duurzame verpakkingen voor etenswaren

Ook voor duurzaam verpakkingsmateriaal kun je bij Drukwerkdeal.nl terecht. Bij het bestellen van stazakken kun je kiezen voor gerecycled papier. De binnenlaag van polyethyleenfolie is ook volledig recyclebaar. Deze stazakken zijn veilig om voedingsmiddelen in te bewaren. Zo verpak, vervoer en verkoop je etenswaren in een milieuvriendelijke verpakking.


Klantenservice
Nieuwsbrief
Blijf op de hoogte en schrijf je in voor onze nieuwsbrief.