VIDEO: online flyer ontwerpen in de Drukwerkdeal ontwerptool

VIDEO: online flyer ontwerpen in de Drukwerkdeal ontwerptool

dinsdag 21 november 2017

Hoi, ik ben Femke. Welkom bij dit DWDklaslokaal! Wil je snel een flyer ontwerpen, maar heb je even geen ontwerpprogramma voor handen? Geen nood. In de Drukwerkdeal.nl online ontwerptool ontwerp je in een handomdraai de mooiste flyers. In deze video laat ik je zien hoe!

Eerst gan we naar de bestelpagina van flyers. Deze vind je hier op de homepagina, in het menu onder ‘Promotie’ of door in de zoekbalk ‘flyers’ in te typen. Om naar de ontwerptool te gaan klik je op ‘Ga naar ontwerpen’ onder ‘Online ontwerpen’. Nu krijg je een aantal flyers te zien met verschillende papierdiktes en afwerkingen. Ik wil een stevige flyer met een matte uitstraling. Daarom kies ik voor de ‘Flyer mat Heavy’. De volgende keuze is het formaat. Ik kies voor ‘A5 staand’. De laatste keus is de oplage en de levertijd. De bovenste tabel laat de oplages en prijzen van digitaal gedrukte kaartjes zien, die in kleinere oplages goedkoper zijn. Bij grotere oplages is het vaak goedkoper om te kiezen voor offset, die zie je in de onderste tabel. Ik wil graag 1.000 flyers bestellen, die vind ik in de onderste tabel. Ik heb de keus uit een normale levering, een express levering en een next-day levering. Ik wil mijn flyers graag snel hebben, maar next-day hoeft voor mij niet. Ik kies daarom voor een express levering van 3 werkdagen. Nog even mijn keus controleren en ‘Open de editor’! Nu kunnen we beginnen met ontwerpen! Zoals je ziet is nu een tekengebied verschenen met de veiligheidszone en snijmarge aangegeven. Blijf met belangrijke teksten en beeld binnen de veiligheidszone zodat deze niet wegvallen tijdens het snijden. Gebruik je aflopende beelden? Zorg er dan voor dat deze doorlopen tot de snijmarge, zodat er geen witte randen ontstaan na het snijden. Als je naar beneden scrollt vind je de achterkant van je flyer. Laten we een flyer gaan ontwerpen! Stel je kunt even niet verder met je ontwerp, dan kun je het ontwerp opslaan om later weer verder te gaan. Handig toch? Dit doe je door op ‘Opslaan als’ te klikken. Als je nog niet ingelogd bent moet je eerst even inloggen. Geef vervolgens het ontwerp een titel en sla het op. Ben je weer zover? Jouw ontwerp vind je terug onder ‘mijn account’ en vervolgens onder ‘mijn ontwerpen’. Laten we verder gaan met de flyer. Zo, nu moet het goed zijn. Voordat ik de bestelling plaats wil ik graag een voorvertoning zien van mijn flyer. Klik op ‘bekijk voorbeeld’ om dit te bekijken. Nog niet helemaal tevreden? Klik dan op ‘Ga terug’ om je ontwerp aan te passen. Ik vind het ontwerp erg geslaagd zo en wil de flyers graag bestellen. Ik klik op ‘design afronden’. Nu kan ik het bestelproces doorlopen om de bestelling af te ronden. SCHERMOPNAME <<< Ik heb je in deze DWDklaslokaal laten zien hoe je een flyer ontwerpt via onze online ontwerptool. Heb je na het zien van deze video nog een vraag? Stel ‘m dan in de comments. En heeft deze video je geholpen? Abonneer je op ons kanaal en geef ons een duimpje omhoog! Tot de volgende DWDklaslokaal!


  1. #Flyer maken
  2. #Flyers
  3. #DWDklaslokaal
  4. #Online ontwerpen

Femke Bosma

Femke is designer bij Drukwerkdeal.nl en zij houdt zich o.a. bezig met het maken van afbeeldingen voor op de website en de nieuwsbrief en ontwerpt en bouwt landingspagina's. Naast ontwerpen is ze ook af en toe voor de camera te vinden, om klantvragen te beantwoorden in de vorm van het DWDklaslokaal.

Lees meer van Femke Bosma

Nieuwsbrief
Blijf op de hoogte en schrijf je in voor onze nieuwsbrief.