printhacrecycle

#Printhack: breng je oude drukwerk weer tot leven

zondag 27 augustus 2017

Slimme oplossingen voor alledaagse problemen. Of producten nét iets creatiever maken dan gebruikelijk, daarover gaat het bij onze #Printhacks. Met een beetje creativiteit en hele vette print maak jij net dat beetje verschil. Deze #Printhack is geinspireerd op een bericht van Veronika Cheplygina. Veronika recyclet haar oude print, die wij hebben verzorgd. Dit inspireert ons om jou te helpen je drukwerk een tweede leven te geven.

Veronika werkt voor de Technische Universiteit van Eindhoven en is daardoor regelmatig op conferenties en beurzen te vinden. Bij het opzetten van haar standruimte gebruikt ze textieldoeken om haar onderzoeken, grafieken en resultaten te presenteren. Natuurlijk zou ze ook voor strakke beurswanden, rollup banners of spandoeken kunnen kiezen. Deze uitingen worden eenmalig gebruikt, en dat is zonde van je geld. Voorkom weggooien want deze producten kun je prima hergebruiken! Denk aan het milieu, bespaar ruimte in de container en pak je knutselspulletjes er maar bij.

Maak je oude print draagbaar

De boodschap van je Textieldoeken, beurswand of zelfs je grootste vlaggen verliezen soms hun commerciele waarde. De boodschap heeft zijn kracht verloren, het materiaal is niet meer stevig genoeg of je hebt het drukwerk niet meer nodig. Dan kan je ze weg gooien. Je kunt er ook iets nieuws van maken! Wat dan? Wat dacht je van je eigen kleding! Zoals een rokje, een stropdas of een vlinderdas.

Printhack13 featured-kleding

Wat heb je nodig?

Alleen je knutselspulletjes, je oude reclameuitingen en een gezonde dosis creativiteit. Bedenk wat je wil maken en doe het gewoon!

Printhack13 featured-nodig

Voor thuis of onderweg

Maak je gepersonaliseerde boodschappentas of je eigen fietstassen van je oude spandoeken, rollup banners en raamvlaggen. Naai een aantal oude spandoeken aan elkaar om er een hangmat van te maken, een kussen of poefje voor in de woonkamer of een kussensloop voor in de woonkamer. Met een beetje creativiteit zijn je mogelijkheden eindeloos.

Printhack13 featured-knutsel

Heb jij je drukwerk ook wel eens opnieuw gebruikt voor iets totaal nieuws? We zijn erg benieuwd naar resultaten.


  1. #Printhacks

Jeroen Kouijzer

Een creatief vormgever met een passie voor branding, gevoel voor vorm en liefde voor advertising. Inspiratie is overal!

Lees meer van Jeroen Kouijzer

Nieuwsbrief
Blijf op de hoogte en schrijf je in voor onze nieuwsbrief.