face-swap Secondary

Face swap? Photoshop het!

woensdag 24 oktober 2012

Een fotoshoot gedaan met de leukste poses, maar kloppen de gezichtsuitdrukkingen niet? Of wil je gewoon voor de grap een leuke afbeelding maken? Je kunt er een app voor kopen op je telefoon. Maar een beetje designer weet: een face swap Photoshop je gewoon zelf! En vaak nog beter ook. In deze tutorial ontdek je precies hoe.

Stap 1: selecteer het gezicht

Je opent de afbeelding met het gewenste gezicht. Het selecteren doe je met de ‘Veelhoek Lasso Tool’. Met deze tool kun je figuren in afbeeldingen uitsnijden, om deze vervolgens ergens anders te gebruiken.

face-swap-photoshop-selecteer-gezicht

Met de tool selecteer je het gezicht door continu rechte lijnen te trekken. Zorg dat je hierbij ook een stuk van het haar meepakt. Als je het hele gezicht hebt geselecteerd, verschijnt er een bolletje waarmee je de beginlijn kan vastmaken aan de eindlijn.

Stap 2: kopieer als nieuwe laag

Kopieer vervolgens de selectie door op de rechtermuisknop te klikken en ‘Layer via Copy’ te selecteren. Zoals je kunt zien heeft Photoshop een nieuwe layer aangemaakt.

face-swap-photoshop-kopieer-nieuwe-laag

Stap 3: plaats het gezicht

We gaan nu de selectie van het gezicht op een andere afbeelding plaatsen. Open de gewenste afbeelding waar het gezicht gewisseld moet worden. Sleep vervolgens het geselecteerde gezicht in de gewenste afbeelding.

face-swap-photoshop-plaats-gezicht

Stap 4: transformeren

Het geselecteerde gezicht zit in de bovenste layer. Selecteer deze layer met Ctrl+T. Je ziet een vierkant om het gezicht verschijnen. Je kunt nu het gezicht slepen, draaien, vergroten of verkleinen. Ook kun je het gezicht horizontaal of verticaal draaien als dit nodig is. Dit doe je via rechtermuisknop: ‘Flip Horizontal’ of ‘Flip Vertical’. Als je klaar bent met transformeren klik je Enter.

face-swap-photoshop-transformeren

Stap 5: optimaal positioneren

Het gezicht moet nu nog passend gemaakt worden in de afbeelding. Doordat het gezicht gedeeltelijk voor de afbeelding zit, maken we gebruik van de optie ‘Opacity’. Hiermee maak je de afbeelding doorzichtig en kun je de originele afbeelding zien. Zo kun je de afbeelding optimaal positioneren.

face-swap-photoshop-optimaal-positioneren

Stap 6: speel met de doorzichtigheid

Heeft de persoon op de afbeelding een bepaald kapsel of een baard, dan moet het nieuwe gezicht dit ook krijgen. Hiermee maak je het zo echt mogelijk. Je kunt dit bereiken door gebruik te maken van de ‘Mask Tool’. Met deze tool kun je zorgvuldig stukken verwijderen uit het nieuwe gezicht, waardoor delen van het originele gezicht weer tevoorschijn komen.

Om ervoor te zorgen dat het haar lijkt te groeien uit het nieuwe gezicht, dien je gebruik te maken van de ‘Opacity’ en ‘Mask Tool’. Wanneer je de doorzichtigheid met ‘Opacity’ een beetje verhoogt lijkt het steeds echter. Hier moet je een balans in zien te vinden.

face-swap-photoshop-doorzichtigheid

Stap 7: stem de huidskleur af

Mochten de huidskleuren toch niet helemaal overeenkomen, dan kun je dit aanpassen met de volgende opties: Image>Adjustments>Color Balance en/of Image>Adjustments>Brightness/contrast. Experimenteer een beetje met de contrasten. Voor de ervaren Photoshoppers: maak een extra laag aan om donkere of lichtere vlekken in het gezicht te corrigeren met een huidkleurige kwast.

Als het goed is heb je nu een nieuw gezicht in een bestaande afbeelding geplaatst en zal bijna niemand zien dat het gephotoshopt is. Zo makkelijk is het: een face swap photoshop je gewoon zelf!

face-swap-photoshop-huidskleur

Tip

Laat je aangepaste afbeelding op een spandoek of op flyers drukken. Superleuk om iemand in het zonnetje te zetten op een verjaardag of bruiloft!


  1. #Photoshop
  2. #Design
  3. #Photoshop tutorial

Drukwerkdeal.nl

Jouw one-stop shop voor drukwerk, reclamematerialen, werkkleding en relatiegeschenken. Het ruimste assortiment van NL, precies zoals jij het hebben wil.

Lees meer van Drukwerkdeal.nl

Klantenservice
Nieuwsbrief
Blijf op de hoogte en schrijf je in voor onze nieuwsbrief.