• Altijd de beste deal!
 • Snel, sneller, snelst!
 • Al meer dan 15 jaar superbetrouwbaar
 • Gewoon goed gedrukt
 • Alles waar inkt op kan
 • Geen gedoe

QR-code scannen: vanaf nu gewoon met je camera

Jan Jaap Holdijkplaatste dit bericht inMarketingWednesday, October 25, 2017

Heel eventjes leken QR-codes het helemaal te worden. De perfecte brug tussen print en online: even een code een flyer of een verpakking scannen en je bekijkt met de je telefoon direct een site of video. De extra app die je daarvoor nodig hebt is alleen voor veel consumenten een drempel. Dat is niet langer het geval met de laatste update iOS 11 voor iPhone en iPad. QR-code-scannen-crazy Misschien heb je het wel eens gezien in tijdschriften of advertenties: zo’n klein zwart-wit geblokt vierkantje. Bladenmakers en marketeers zijn er een periode lang gek op geweest. Want het is een mooie manier om je publiek te activeren. In plaats van een lastige URL onthouden om online content te bekijken of deel te nemen aan een online wedstrijd, is een QR-code scannen voldoende. Sinds de laatste update van Apple voor iPhone en iPad heb je daar geen aparte app meer voor nodig: in iOS 11 kun je gewoon een QR-code scannen met de camera app.

Je kunt een QR-code scannen. En nu?

QR-code-scannen-featured-app Reclame heeft pas nut als het je publiek aanzet tot actie. En QR-codes maken dat simpel. Gebruik een QR-code op je flyer om ontvangers direct naar je actiepagina te sturen. Geef een tijdschriftartikel extra inhoud zoals een video. Of zet er een op een poster om iedereen die langsloopt direct naar je Instagramkanaal te sturen.

Zelf aan de slag met een QR code maker

QR-code-scannen-tinder Zelf een QR-code maken is simpel met een QR-code maker. Het enige wat je zelf moet regelen is een URL van het adres waar jij je doelgroep naartoe wil sturen. Die URL kopieer je in een QR-code generator. Daar zijn er online tientallen van te vinden. Je krijgt een QR-code die je op een duidelijke plek in je drukwerk gebruikt, en klaar ben je!

Zo werkt het

Voor je aan de slag kunt, moet je even een instelling checken.

 1. Open Instellingen en kies voor Camera.
 2. Schuif bij de optie ‘Scan QR-codes’ het schakelaartje op groen.
 3. Open nu je camera.
 4. Richt de camera op een QR-code.
 5. Bovenin verschijnt een melding. Klik hierop om de link van de QR-code te volgen.

That’s it! En nu ermee aan de slag…

Bron: https://www.iculture.nl/tips/qr-codes-scannen-camera/


 1. #Effectieve marketing
 2. #QR-codes
 3. #Activatie
Jan Jaap Holdijk

Knalt dagelijks keiharde copy uit zijn toetsenbord. Produceert rotsvaste content. En creëert concepten die grijpen, voor Drukwerkdeal.nl.

Lees meer van Jan Jaap Holdijk
Klantenservice
088-8855222
Telefonisch bereikbaar tot 17:00 uur, via chat tot 18:30 uur
Bekijk openingstijden