VIDEO: online visitekaartje maken in de Drukwerkdeal ontwerptool

VIDEO: online visitekaartje maken in de Drukwerkdeal ontwerptool

zondag 8 oktober 2017

VIDEOTRANSCRIPTIE:

Hoi, ik ben Femke. Welkom bij dit DWDklaslokaal!

Zin om snel en zonder gedoe online een visitekaartje te maken? Dat kan bij Drukwerkdeal.nl. Het enige wat je nodig hebt is een computer en een internetverbinding. In deze video laat ik je zien hoe!

Als eerst zoek ik de visitekaartjespagina op. Deze vind je bijvoorbeeld hier op de homepagina, maar vind je ook in het menu onder ‘Huisstijl’ of door in de zoekbalk ‘visitekaartjes’ in te typen.

Op de pagina van de visitekaartjes heb je twee keuzes: je kunt je eigen bestanden aanleveren óf online een ontwerp maken. In dit geval wil ik graag online een ontwerp maken, dus klik op de knop ‘Ga naar ontwerpen’.

Je krijgt nu een aantal keuzes over de kwaliteit en uitstraling van de visitekaartjes. Ik wil graag een mooi glanzend kaartje en kies voor ‘Premium Glans visitekaartje’.

Vervolgens krijg je de keus of je een staand of liggend visitekaartje wil. De meeste kaartjes zijn horizontaal, maar ik hou wel van wat afwijkends. Daarom kies ik voor een verticaal kaartje, maar de keus is natuurlijk helemaal aan jou!

De laatste keus die je nu moet maken is hoeveel kaartjes je wil en wanneer je ze geleverd wil hebben. De bovenste tabel laat de oplages en prijzen van digitaal gedrukte kaartjes zien, die in kleinere oplages goedkoper zijn. Bij grotere oplages is het vaak goedkoper om te kiezen voor offset, die zie je in de onderste tabel. Verder kun je bij de digitaal gedrukte kaartjes nog kiezen voor een next-day levering. Ik heb aan 50 vijftig kaartjes genoeg en heb ze niet zo snel nodig, dus klik op de prijs onder normale levering.

Controleer nog een keer je keuze (50 staande, glanzende visitekaartjes) en klik dan op ‘Open de editor’. Nu kan het echte werk beginnen! In je scherm verschijnt nu een verticaal tekengebied met hierin de veiligheidszone en snijmarge aangegeven. Zorg ervoor dat je belangrijke teksten en beeld binnen de veiligheidszone plaatst, anders kunnen deze worden afgesneden tijdens het drukproces. Laat achtergrondkleuren en –afbeeldingen doorlopen tot in de snijmarge, om witte randen na het snijden te voorkomen.

Meer weten over snijmarge, veiligheidsmarges, afloop en waarom dit belangrijk is voor je ontwerp? Bekijk onze video “Alles over snijmarges, veiligheidsmarges en afloop en je drukwerk.”

Als je naar onder scrollt vind je de achterkant van het visitekaartje.

Kan je even niet verder met het ontwerp? Geen probleem, je kunt het ontwerp makkelijk opslaan zodat je er later weer verder mee kunt. Dit doe je door op ‘Opslaan als’ te klikken. Als je nog niet ingelogd bent moet je eerst even inloggen. Daarna geef je het ontwerp een titel en sla je het op.

Zodra je verder wil gaan met je ontwerp ga je naar ‘Mijn account’ en vervolgens naar ‘Mijn ontwerpen’. Klik op ‘Open de editor’ achter het opgeslagen ontwerp en ga verder waar je gebleven was!

Zo, mijn ontwerp is nu af, maar ik wil nog even een voorbeeld zien hoe het kaartje er uiteindelijk uit komt te zien. Klik op ‘Bekijk voorbeeld’ en zie je kaartje zonder poespas eromheen. Wil je toch nog aanpassingen doen klik je op ‘Ga terug’ of klik op ‘Design afronden’ om het ontwerp af te ronden!

Yes, het ontwerp is nu af! In het scherm wat nu verschijnt kun je de visitekaartjes toevoegen aan je winkelwagen en het bestelproces afronden.

Ik heb je in deze DWDklaslokaal laten zien hoe je visitekaartjes ontwerp in onze online ontwerptool. Heb je na het zien van deze video nog een vraag? Stel ‘m dan in de comments. En heeft deze video je geholpen? Abonneer je op ons youtube-kanaal en geef deze video een like!

Tot de volgende DWDklaslokaal!


  1. #Visitekaartjes
  2. #Online ontwerpen
  3. #DWDklaslokaal
  4. #Ontwerptool

Femke Bosma

Femke is designer bij Drukwerkdeal.nl en zij houdt zich o.a. bezig met het maken van afbeeldingen voor op de website en de nieuwsbrief en ontwerpt en bouwt landingspagina's. Naast ontwerpen is ze ook af en toe voor de camera te vinden, om klantvragen te beantwoorden in de vorm van het DWDklaslokaal.

Lees meer van Femke Bosma

Nieuwsbrief
Blijf op de hoogte en schrijf je in voor onze nieuwsbrief.