Femke Secondary

Zelf visitekaartjes maken in 9 stappen: makkelijk, online en gratis

maandag 19 februari 2018

Als ondernemer wil je opvallen en indruk achterlaten op je potentiële klanten en zakenrelaties. Een ijzersterke eerste indruk maak je onder anderen met een opvallend visitekaartje. Visitekaartjes maken is niet voor iedereen even makkelijk. In onze editor wel! In dit blog leren wij je in negen stappen visitekaartjes maken die écht indruk maken.

1. Zelf visitekaartjes maken begint bij het papier

Voordat je begint met visitekaartjes ontwerpen stel je het visitekaartje samen. Het papier van je visitekaartje bepaalt mede de uitstraling van je onderneming. Denk hier dus goed over na. Dit zijn de belangrijkste verschillen tussen onze visitekaartjes:

Basic visitekaartjes maken

Ze blijven geen decenia lang goed in je portemonnee, maar het zijn onze voordeligste visitekaartjes. Basic kwaliteit met een dubbelzijdige bedrukking.

Premium Glans visitekaartje

Glim je relaties tegemoet met deze mooie afwerking op je visitekaartjes. Spetterende afbeeldingen en kleuren, dubbelzijdige bedrukking is mogelijk en de kaartjes zijn van zware kwaliteit.

Premium Mat visitekaartje

Een visitekaartje met een zachte textuur voor een luxe uitstraling. Dat is nog eens een kennismaking! De matte afwerking valt op, dubbelzijdig bedrukking is mogelijk en de kaartjes zijn van zware kwaliteit.

Blog visitekaartje-1

2. Oriëntatie kiezen

Staand of liggend was nog nooit zo’n belangrijke vraag. Hoe wil jij het visitekaartje ontwerpen? Denk hier goed over na want als je kaartjes eenmaal op de pers liggen, kunnen ze niet meer terug!

Blog visitekaartje-2

3. Upload je afbeeldingen

Nu kan je echt beginnen met zelf visitekaartjes maken. In onze editor upload je alle afbeeldingen die je op je visitekaartjes wil gebruiken. Denk: logo, huisstijlelementen of social media iconen. Wanneer de editor opent zie je een stippellijn. Dit is de beoogde snijlijn van je visitekaartjes. De ruimte die buiten de stippellijn valt noemen we de afloop of veiligheidszone.

Blog visitekaartje-3

Let op: Vul je drukbestand tot de buitenste rand van je visitekaartje! Zo voorkom je witranden mocht onze snijmachine iets afwijken van de beoogde snijlijn.

4. Achtergrondkleur kiezen

Kies de achtergrondkleur voor je visitekaartje. Heb je een specifieke kleur in gedachten? Bijvoorbeeld een kleur uit je logo? Selecteer de kleur in je logo en vul je achtergrond ermee. Ooit gedacht dat visitekaartjes zelf maken zo eenvoudig was?

Blog visitekaartje-4

5. Het plaatsen van vormen

Zien je visitekaartjes er nu nog wat saai uit? Dan mis je waarschijnlijk vormen! Klik op vormen, selecteer de vorm die je wil hebben en vorm hem naar je eigen smaak.

Blog visitekaartje-5

6. Bekijk je voorbeelden

Ben je tevreden met je ontwerp? Sla het design op en stuur je visitekaartjes naar de drukpers. Kijk wel even goed naar je drukvoorbeeld voordat je dit doet. Zo weet je zeker dat je niet met een onaangename verrassing (zoals witte randen) eindigt.

Blog visitekaartje-6

7. Sla je visitekaartje op!

Gratis visitekaartjes maken is leuk. Tot dat je vergeet je ontwerp op te slaan! Wij hebben geen back-up voor je. Dus ben je tevreden met je ontwerp? Rechtsonder in je scherm zie je de ‘opslaan als’ knop. Klik erop, sla je ontwerp op en upload hem later weer wanneer je de bestelling plaatst.

Blog visitekaartje-7

8. Zelf visitekaartjes maken en direct drukken

Sta je te popelen om iedere voorbijganger jouw zelf ontworpen visitekaartje in de hand te drukken? Bestel je visitekaartjes dan direct. Klik op design afronden, voeg de visitekaartjes toe aan je winkelmand en laat overal een goede indruk achter. Ben je op zoek naar mooie templates om snel mee aan de slag te gaan? Vind ze hier!

Blog visitekaartje-8

9. #Laatzienwiejebent

Trots op je print? Laat het zien! Elke maand houden we een Design Challenge op social media. Deel je foto op Facebook of Instagram met #laatzienwiejebent, tag ons en wie weet word jouw design genomineerd. De winnaar mag een hoodie bestellen uit onze drukkerij - natuurlijk met eigen ontwerp!

#laatzienwiejebent Design Challenge


  1. #DWDklaslokaal
  2. #Tutorials
  3. #Gratis

Robin Bosch

Tekstschrijver bij Drukwerkdeal.nl en is niet te beroerd om af en toe voor de camera te verschijnen!

Lees meer van Robin Bosch

Klantenservice
Telefonisch bereikbaar tot 18:30 uur, vrijdags tot 17:30 uurBekijk openingstijden
Wil je niets missen?
Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en ontvang de laatste trends, inspiratie en de beste aanbiedingen.