Header coronaproof ondernemen

10 x coronaproof ondernemen met een creatieve twist

woensdag 15 juli 2020

Yes! Ondernemers gooien de deuren weer volledig open. Haaruitgroei wordt volop bijgewerkt, coronakilo’s sporten we er fanatiek van af en thuiswerkende medewerkers kunnen eindelijk weer eens bijkletsen aan de koffieautomaat. Als we maar die fameuze anderhalve meter afstand bewaren. Zorg ervoor dat jouw coronaregels niet gaan vervelen en houd je zaak coronaproof met deze tien creatieve voorbeelden.

Van binnen- naar buitensportschool

Sportschool Een echte die hard sporter is niet te stoppen. Is binnen sporten even geen optie? Dan verplaats je toch de hele tent naar buiten? Letterlijk. Laat jouw eigen tent bedrukken in de huisstijl van je sportschool, plaats er je meest geliefde sportapparaten en geef groepslessen in de open lucht. Door de mooie opdruk maak je ook nog eens reclame voor nieuwe leden.

#Alleensamen met kartonnen poppen

Re-board-figuur

Restaurant2 Op veel plekken mag je geen gezelschap meenemen. Maar met deze buddy naast je is in je eentje zitten toch nog aangenaam. Niet alleen vul je de leegtes op, maar zorg je er ook voor dat bezoekers niet te dicht naast elkaar komen zitten. Bestel een contour gesneden re-boardplaat of vraag een offerte aan voor een pop uit meerdere delen.

Claim jouw anderhalve meter

Burgerking-afstand

Hoe soepeler de coronaregels worden, hoe lastiger het voor mensen is om anderhalve meter afstand te bewaren. Houd daarom jouw bezoekers alert met een originele en veilige giveaway. Laat jouw klanten bijvoorbeeld écht koning en koningin voelen met een anderhalvemeterkroon. Alles op alles om jouw omgeving coronaproof te houden.

Lekker lachen

Luchtig Een zwaarbeladen onderwerp bespreekbaar maken? Dat doen we vaak met een flinke portie humor. Ook in tijden van corona. Bedenk een coronacampagne voor spandoeken of posters met een humoristische woordspeling of afbeelding en zorg voor een glimlach bij elke voorbijganger.

Een gezond snoetje met bedrukte mondkapjes

Mondkapjes Mondkapjes zijn plots niet meer van het straatbeeld weg te denken. Maar met een bedrukt mondkapje voor je gezicht, is het soms lastig emoties af te lezen. Bedruk Premium mondkapjes met bijvoorbeeld je eigen ‘blote’ gezicht of kies voor een komisch snuitje. Zo blijven we toch nog net zo persoonlijk.

Dineren In je eigen bubbel

Restaurant Halleluja! De horeca is sinds kort weer geopend. Ook als je redelijk dicht op elkaar moet zitten, kan dit hartstikke veilig. Zo zijn er ontzettend veel oplossingen met plexiglas. Zet bijvoorbeeld een plexiglas beschermplaat tussen twee gasten in en geniet alsnog van een gezellig diner met vrienden of familie.

Van A naar B

vloerroute

IMG 0633.JPG

Lijnen-school Op plekken waar veel wandelend verkeer is, is het verstandig om een duidelijke route aan te geven. Zo voorkom je dat mensen kriskras en rakelings langs elkaar lopen. Bedenk een handige looproute met vloerstickers of asfaltstickers. En speel met opvallende vormen en kleuren voor een speelse twist.

Heb jij ook een creatieve oplossing bedacht om jouw zaak op een leuke manier coronaproof te houden? Wij zijn ontzettend benieuwd naar jouw originele idee. Deel het met ons op social media met #laatzienwiejebent en wie weet win jij een bedrukte giveaway met jouw eigen bedrukking.Jeanou Tegelaar

Is senior copywriter bij Drukwerkdeal.nl

Lees meer van Jeanou Tegelaar

Nieuwsbrief
Blijf op de hoogte en schrijf je in voor onze nieuwsbrief.