visitekaartjes-ontwerpen-secondary

Blunders met visitekaartjes ontwerpen

dinsdag 31 juli 2012

Zo, je bent er helemaal klaar voor; lekker je visitekaartjes ontwerpen! Je hebt vast al een idee van hoe het eruit moet komen te zien. Je wil dat het kaartje jouw (bedrijfs)identiteit én contactgegevens duidelijk weergeeft. Met dat hoofddoel in gedachten kan er weinig misgaan toch? Blijkbaar wel! Er wordt regelmatig geblunderd bij het visitekaartjes ontwerpen. Om te voorkomen dat jou dit ook overkomt, hebben we de meest voorkomende blunders voor je op een rijtje gezet.

Snel visitekaartjes visitekaartjes laten drukken? Check onze video: online visitekaartjes ontwerpen. Good luck!

Foto’s en afbeeldingen van lage kwaliteit

Een wazige of korrelige afbeelding is funest voor de uitstraling van je kaartje. Het komt onprofessioneel over. Houd bij je ontwerp altijd de volgende stelregel in je hoofd: dat een plaatje er fantastisch uitziet op mijn beeldscherm, betekent niet dat het er ook nog zo uit ziet op papier. Als je een afbeelding van minstens 300 dpi hebt, zit je altijd goed.

visitekaartjes-ontwerpen-blurry-voorbeeld

Te vol of te leeg

Zet alleen de absoluut noodzakelijke informatie op je kaartje: contactgegevens, bedrijfsnaam en slogan/ondertitel. De ontvanger van jouw kaartje moet in 1 oogopslag je e-mailadres op het kaartje kunnen vinden. Gebruik daarom ook niet te kleine letters. Maak je kaartje echter ook niet te leeg. Zeker wanneer je kaartje een lichte kleur heeft, gaan mensen het al gauw gebruiken als notitieblaadje. Een stap naar de prullenmand is dan binnen mum van tijd gezet!

visitekaartje-ontwerpen-vol-kaartje

“Goedkoop” kaartje

Een kaartje dat er lelijk en goedkoop uit ziet straalt uit dat je bedrijf ook lelijk en goedkoop is. Een standaard ontwerp dat ‘iedereen al heeft’, een onprofessioneel ogend ontwerp, zelf geknipt, slechte afdrukkwaliteit, geen eigen logo, een gedateerd lettertype, of te dun papier: allemaal absolute don’ts. Met een goede papierdikte maak je al een goed begin. En dat hoeft niet duur te zijn! 350 grams houtvrij mc (4/4 offset bedrukt) kun je bij ons bijvoorbeeld heel voordelig bestellen.

Vreemde afmetingen of vormen

De tegenhanger van het ‘goedkope’ uiterlijk. Een afwijkende afmeting en/of vorm kan ontzettend leuk en effectief zijn. Je valt er immers door op! Maar pas op dat je er niet in doorslaat. Een te groot kaartje is bijvoorbeeld niet makkelijk in een broekzak te stoppen. En een vreemde vorm kan er weer voor zorgen dat een kaartje niet in een portemonnee past.

visitekaartje-ontwerpen-vreemd-formaat

Spellings- en grammaticafouten

Dit klinkt logisch, maar een typfoutje zit er in voor je het weet! Zeker als je het kaartje zelf hebt opgemaakt, kijk je er snel overheen. Driedubbelcheck de spelling van je kaartje. Laat het kaartje het liefst nog door iemand anders lezen voordat je het naar de drukker stuurt.

Visitekaartje met eigen foto

Het lijkt zo lekker persoonlijk om een foto van jezelf op je visitekaartje te plaatsen. En eerlijk is eerlijk: het kán goed uitpakken, heel goed zelfs. Maar het kan ook grandioos mis gaan en lachwekkend zijn, op een niet zo positieve manier. De enige manier om te checken of je de goede keuze hebt gemaakt is om iemand anders het kaartje te laten bekijken. Vraag de ander om zijn of haar ongezouten mening!

visitekaartje-ontwerpen-foto-van-jezelf

Onduidelijke boodschap

Uit jouw kaartje moet in 1 oogopslag blijken wat je te bieden hebt. Heb jij ook wel eens visitekaartjes ontvangen, waarvan je bij thuiskomst niet meer wist ‘waar die ook al weer van was’? Wanneer niet snel aan je kaartje te zien is wie je bent en wat je te bieden hebt, mis je echt een kans. Want wat gebeurt er met een kaartje waarvan je niet weet waar het voor is? Prullenmand!


  1. #Inspiratie
  2. #Visitekaartjes

Michael Willems
Michael Willems

Mijn doel en werkzaamheden zijn het verbeteren van de online prestaties van o.a. Drukwerkdeal.nl. Expert op het gebied van internetmarketing en verantwoordelijk voor het in goede banen leiden van de online projecten. Sportief en altijd in voor een praatje.

Lees meer van Michael Willems

Klantenservice
Nieuwsbrief
Blijf op de hoogte en schrijf je in voor onze nieuwsbrief.