DWDklaslokaal: Een pdf exporteren om professioneel af te drukken

Videotranscriptie

Hoi ik ben Femke en welkom bij het DWDklaslokaal. Ik laat je zien hoe je pdf-bestanden bij ons aanlevert.

Je ontwerp lever je aan als pdf-bestand. Het profiel dat je daaraan meegeeft is belangrijk voor het uiteindelijke resultaat.

Onze drukkerij gebruikt het profiel pdf x1a-2001. Dit betekent dat ook jij je bestand moet aanleveren met dat profiel om het gewenste resultaat te bereiken.

Ik laat je nu zien welke instellingen je moet gebruiken om je bestand te exporteren.

Om je bestand te exporteren naar pdf ga je in InDesign naar 'Bestand -> exporteren -> kies je locatie en bij opmaak kies je voor 'Adobe pdf afdrukken'.

Vervolgens krijg je een menu te zien met allerlei instellingen. Als voorinstelling voor de Adobe pdf kies je voor 'pdf x1a-2001', vervolgens ga je naar 'tekens en afloopgebied' en kies je voor afloopinstellingen van gebied gebruiken. Als laatste stap gaan we naar 'Uitvoer'. Bij kleuromzetting kiezen we voor 'omzetten in doel' (nummers behouden) en als doel kiezen we 'Coated Fogra 27'.

En nu is je bestand klaar om te exporteren.

Nu weet je welke instelling je moet gebruiken bij het exporteren naar pdf. Heb je nog vragen? Neem dan contact op met onze klantenservice. En wil je op de hoogte blijven van onze tips en tricks? Abonneer je dan op ons ons YouTube-kanaal.

Tot de volgende keer!

Gerelateerde video's

Transparantie afvlakken

Hoe maak ik een voorinstelling, die transparanties afvlakt?

Bekijk de video

PMS-kleuren toewijzen

Hoe wijs ik een PMS-kleur toe in Indesign?

Bekijk de video

Lettercontouren

Hoe zet ik in InDesign tekst om naar lettercontouren?

Bekijk de video