secondary-stickers-online-ontwerpen

In 4 stappen zelf stickers ontwerpen in onze gratis ontwerptool

donderdag 14 september 2023

Je hoort het jezelf nog zeggen: ‘Ik wil gewoon een paar kleine stickers bestellen’. Wanneer je online een sticker gekozen hebt, zie je als snel de vraag om een pdf-bestand aan te leveren van je ontwerp. Zo’n bestand maak je op in een professioneel ontwerpprogramma. Maar wat als je die programma’s niet hebt of er niet mee overweg kan? Met onze online ontwerptool heb je alle tools om zelf aan de slag te gaan. En in deze vier simpele stappen is de klus ook nog eens zo geklaard!

Stap 1: kies het materiaal

stickers-online-ontwerpen-kies-je-sticker Ga je zelf stickers ontwerpen? Kies stickers die passen bij je favoriete toepassing en stel je favoriete sticker samen. Klik bij 'Hoe wil je jouw ontwerp aanleveren?' op ‘Online ontwerpen’. In dit voorbeeld laten we je zien hoe je kleine stickers samenstelt. Je kan kiezen tussen deze drie materialen: vinyl wit, vinyl transparant en indoor etiketpapier. Stickers op wit vinyl hebben een witte ondergrond waardoor de kleuren van je sticker afspatten. Stickers op transparant vinyl zijn juist transparant. De ontwerpen die we hierop drukken krijgen geen dekwit. Dit wil zeggen dat je design altijd een beetje doorschijnt. Indoor etiketpapier is exact wat het materiaal is: deze stickers zijn geschikt voor binnengebruik en hebben geen coating of beschermlaagje waardoor je ze makkelijk kan beschrijven. Kies het materiaal past bij je toepassing en dan kan je verder naar onze online ontwerptool!

Tip: houd er rekening mee dat we de kleur wit niet op transparante stickers drukken. Dat komt omdat de kleur wit als transparant geïnterpreteerd wordt.

Stap 2: een vlugge blik op de ontwerptool

stickers-online-ontwerpen-2 In onze online ontwerptool heb je alle functies die je nodig hebt bij het zelf stickers ontwerpen. In tegenstelling tot professionele ontwerpprogramma’s vind je hier alleen de meest belangrijke functies terug. Je kan afbeeldingen, tekst en verschillende vormen toevoegen en vervormen. Of alles vergroten, verkleinen, verslepen of afsnijden. Ook geef je heel simpel tekst of achtergronden een eigen kleurtje. Tekst kan je ook heel makkelijk vergroten of aanpassen. Ik raad je vooral aan om alles eventjes uit te proberen voordat je begint met het echte werk. Zo weet je precies wat je aan de ontwerptool hebt!

Stap 3: maak je ontwerp

Nu je weet waar je alles kan vinden in de ontwerptool, is het tijd om je designermouwen op te stropen. Speel met afbeeldingen, tekst en kleuren tot je helemaal tevreden bent met het eindresultaat. stickers-online-ontwerpen-goederesolutie Let op: zorg dat de resolutie van je afbeeldingen hoog genoeg is. Is je resolutie lager dan 150 dpi, dan krijg je onscherpe beelden. Is je resolutie goed? Dan zie je dit gelijk in de online ontwerptool.

Stap 4: check, check, dubbelcheck!

Voordat je op die mooie, oranje knop ‘Aanleveren’ klikt, is het handig om altijd even te controleren op spelfouten en de resolutie van je bestanden. Belangrijke tekst en afbeeldingen moeten altijd binnen de aangegeven stippellijnen vallen. Doe je dat niet, dan is de kans groot dat daar delen van wegvallen. Ben je klaar met je ontwerp, maar wil je er morgen nog een keertje een blik op werpen? Log dan in op Drukwerkdeal.nl en klik op ‘Ontwerp opslaan’. Je ontwerp vind je terug in Mijn account > Mijn ontwerpen. Let op: heb je een mooie rand rondom je ontwerp? Hou er rekening mee dat die niet aan elke zijde gelijk is. Dit komt doordat onze snijmachines een aantal millimeter mogen afwijken. De kans op oneven randen is daardoor groot. stickers-online-ontwerpen-geen-rand

#Laatzienwiejebent

Je design is klaar! Nu is het aan ons om je sticker te drukken. Zodat jij zo meteen al je productverpakkingen, flesjes, enveloppen of wat dan ook helemaal kan volplakken. Want heel eerlijk: je komt gewoon goed voor de dag met stickers! Heb jij een stickerontwerp waar je supertrots op bent? Laat het ons weten in de comments of deel ‘m op social media met #laatzienwiejebent

Begin aan je ontwerp!


  1. #Producten & Materialen
  2. #Tutorials

Jeanou Tegelaar

Is senior copywriter bij Drukwerkdeal.nl

Lees meer van Jeanou Tegelaar

Klantenservice
Telefonisch bereikbaar tot 18:30 uur, vrijdags tot 17:30 uurBekijk openingstijden
Wil je niets missen?
Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en ontvang de laatste trends, inspiratie en de beste aanbiedingen.