• Altijd de beste deal!
 • Snel, sneller, snelst!
 • Gewoon goed gedrukt
 • Alles waar inkt op kan
 • Geen gedoe

Energie en klimaat

Het klimaat waarin we werken is voor een groot deel verantwoordelijk voor de energie die we verbruiken. En de energie die we gebruiken heeft uiteindelijk impact op het wereldwijde klimaat. We beperken onze voetafdruk doordat we restwarmte gebruiken voor de verwarming van onze drukkerij in Deventer. Onze luchtbevochtiging zorgt voor drie graden afkoeling wanneer dat nodig is. We verlichten onze drukkerij voor 70% door led-lampen en om leidingverliezen te besparen, gebruiken wij een eigen transformator. Ook maken onze kantoren en drukkerijen 100% gebruik van groene stroom.

 • Verwarming door restwarmte, afkoeling door luchtbevochtiging

 • 70% led-verlichting

 • Eigen transformator ter voorkoming van leidingverlies

mvo energie-klimaat


  


mvo grondstoffen

Grondstoffen

Ons verdienmodel is niet alleen kostenefficiënt, het levert ook een aanzienlijke milieubesparing op ten opzichte van traditionele drukkerijen. Bestellingen verwerken we zo slim en efficiënt mogelijk, wat ons restafval aanzienlijk reduceert.

Verder is onze drukkerij in Deventer FSC-gecertificeerd. Dat betekent dat het meeste papier dat we gebruiken voor digitale printproducten geproduceerd is volgens de duurzaamste standaarden. Ook gebruiken we inkten zonder oplosmiddelen. De HP Latex-inkten die we gebruiken zijn nikkelvrij en dragen het GREENGUARD-certificaat. Afvalstoffen scheiden we en worden – waar mogelijk – gerecycled.

In ons machinepark is duurzaamheid een belangrijk uitgangspunt. Zo worden onze digitale printers CO2-neutraal geproduceerd en nemen we deel aan het HP hardware recyclingprogramma.

 • Milieuvriendelijk inkten

 • FSC-gecertificeerde productielocatie

 • CO2-neutraal geproduceerde printers en hergebruik van onderdelen


Mensen

Drukwerkdeal.nl is een echt mensenbedrijf. Dat betekent dat we investeren in de persoonlijke ontwikkeling en duurzame inzetbaarheid van onze mensen. Elk jaar stellen we een opleidingsbudget beschikbaar, waar iedere werknemer gebruik van kan maken. Ook heeft elke werknemer toegang tot ons Druk & Vitaal vitaliteitsprogramma. Binnen dat programma bieden we verschillende sportworkshops aan en kunnen collega’s gebruik maken van personal trainers en stoppen-met-roken-programma’s. Om medewerkers betrokken te krijgen én te houden, geven we ze snel een vast contract en houden we de flexibele schil klein. In samenwerking met diverse lokale programma’s geeft Drukwerkdeal.nl plek aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

 • Opleidingsbudget voor elke medewerker

 • Vitaliteitsprogramma voor alle werknemers

 • Snel een vast contract

mvo mensen


FSC logo

FSC® certificering

Het FSC®-keurmerk wordt toegekend aan producten zoals hout en papier, wanneer deze afkomstig zijn uit verantwoordelijk beheerde bossen. Daarmee beschermt en behoudt het keurmerk bossen voor deze én toekomstige generaties. Bekijk

hier het FSC®-certificaat van Printdeal B.V., de holding waar Drukwerkdeal.nl en onze drukkerij onder valt.

Logo Trees For All

Trees for All

Drukwerkdeal.nl is partner van Trees for All, een organisatie die bijdraagt aan een duurzame wereld door het beschermen en aanplanten van bomen wereldwijd. Drukwerkdeal.nl heeft de ambitie samen met Trees4all tweeduizend bomen te planten in 2020, waarvan de helft in Nederland.


Heb jij vragen of tips over het MVO-beleid bij Drukwerkdeal.nl? Stuur dan een mail naar lourens.scholing@drukwerkdeal.nl.

Klantenservice