Bestel op tijd: bekijk onze levertijdenpagina voor meer informatie over bezorging rond de feestdagen

Waar kan ik de aanleverspecificaties terugvinden?

Alle informatie over de aanleverspecificaties vind je terug in de informatiesheets en werktekeningen bij jouw product. Denk hierbij aan bestandstypes en instellingen van je opmaakprogramma. De aanleverspecificaties kan je onder andere vinden onder het kopje Klantenservice bovenaan de website en op elke productpagina onder het tabje Aanleveren.

Ben je op zoek naar een handig overzicht met alle aanleverspecificaties op een rijtje? Die vind je hier.


Veelgestelde vragen
Aanleveren - Algemene informatie

Voordat je gaat ontwerpen

Log eerst in. Als je dit niet doet is de kans groot dat je ontwerp verloren gaat. Dat zou natuurlijk zonde zijn van alle tijd en moeite die je steekt in het ontwerpen van jouw drukwerk.

Afbeelding

Hoe kan ik een afbeelding uploaden? Open de editor en klik op 'Afbeelding'. Klik dan op de oranje button ‘Afbeelding uploaden’.

Hoe krijg ik mijn afbeelding beeldvullend gepositioneerd? Wanneer je dubbel klikt op de afbeelding in de linker kolom, wordt de afbeelding direct beeldvullend geplaatst.

Welke bestandstypen kan ik uploaden? Je kunt kiezen voor een JPG, PDF of TIFF. Andere bestandstypen worden niet ondersteund.

Kan ik mijn afbeeldingen vergroten of verkleinen? Wanneer je op de afbeelding klikt die je hebt geüpload, zie je blauwe rondjes in de vier hoeken staan. Deze kun je verslepen om het bestand makkelijk te vergroten en te verkleinen.

Hoe kan ik mijn afbeelding bijsnijden? Als je op de afbeelding klikt, verschijnt bovenin een klein grijs menuutje. Het tweede icoontje van links geeft je de mogelijkheid om de afbeelding bij te snijden. Als je hier op klikt, verschijnt er een klein schermpje. Hiermee selecteer je het gedeelte van de afbeelding dat je wilt gebruiken. Zie de afbeelding: Menuutjebijsnijden.jpg

Mijn afbeelding verschuift elke keer. Wat kan ik doen? Het menuutje van de afbeelding toont als eerste icoon een klein slotje. Klik je hier op, dan wordt je afbeelding vergrendeld. Dit zal dus niet meer verschuiven en je kan er ook niets per ongeluk aan wijzigen. Wil je dit toch verwijderen of wijzigen? Klik dan nog eens op het slotje. Menuutjeslotje.jpg

Ik krijg een foutmelding te zien van lage resolutie. Wat kan ik doen? We raden je in dit geval aan om een bestand met een hogere resolutie te gebruiken. Je kan ook proberen de afbeelding kleiner te maken tot de melding verdwijnt. Je kunt er natuurlijk voor kiezen om de afbeelding toch te gebruiken. Dit is dan op eigen risico.

Ik wil toch graag een afbeelding laten drukken die een te lage resolutie heeft. Wat kunnen de gevolgen zijn? De kans is groot dat de afbeelding niet scherp afgedrukt wordt. De lagere kwaliteit uit zich als een onscherpe afbeelding tot zichtbare pixels. Let dus goed op dat je een bestand van voldoende kwaliteit gebruikt.

Mijn afbeelding valt deels buiten het te drukken product. Kan ik het toch zo laten produceren? Dit kan zeker! Houd er wel rekening mee dat alles wat buiten de snijmarge valt ook echt wegvalt. Soms is dit een bewuste keuze, maar het is erg vervelend als dit niet de bedoeling is. We raden daarnaast ook aan om de veiligheidszone vrij te houden van belangrijke teksten en afbeeldingen. Tijdens het produceren kunnen wij dit gedeelte gebruiken om af te wijken!

Tekst

Hoe kan ik tekst plaatsen op mijn design? Aan de linkerzijde staat de optie voor Tekst. Wanneer je hier op klikt, krijg je de mogelijkheid om een tekstveld toe te voegen. Er opent een klein menuutje waar je de tekst in kan zetten. Je kunt direct kiezen voor het lettertype, de grootte en andere opties. Ook kun je hier een tekstkleur uitzoeken.

Ik zie niet de bekende lettertypen zoals Arial of Times. Hoe kan dit? Voor elk bekend lettertype moeten we een licentie aanschaffen omdat we het commercieel gebruiken. Dat zou erg prijzig worden. Daarom hebben wij gekozen voor vergelijkbare gratis lettertypes.

Hoe kan ik tekst verwijderen van mijn design? Wanneer je tekst via de editor hebt geplaatst, klik je hierop. Je kunt de Delete-knop gebruiken op je toetsenbord, of klikken op het prullenbakje in het grijze menuutje. Die staat helemaal rechts. Menuutjeverwijderen.jpg

Ik krijg de waarschuwing dat mijn tekst buiten het design staat. Gaat dit goed? Nee. Wij raden je aan om teksten binnen de veiligheidsmarge te plaatsen. Alles wat buiten de snijmarge valt, wordt sowieso weggesneden. Alles buiten de veiligheidsmarge kan afgesneden. Deze marge stellen we in omdat vellen papier soms wat kunnen verschuiven.

Algemeen

Ik heb per ongeluk de editor afgesloten terwijl ik nog aan het ontwerpen was. Wat nu? Helaas bewaren wij jouw document niet wanneer dit per ongeluk afgesloten wordt. Er komt een extra melding met de vraag of het scherm inderdaad gesloten moet worden. Wij behouden het design in dit geval niet

Kan ik op een ander moment verder met ontwerpen? Ja, dat kan. Log in voordat je gaat ontwerpen. Wanneer je ontwerp voor nu af is, kan je deze opslaan. Later kan je dan altijd weer in 'Mijn account' - 'Mijn ontwerpen' je ontwerp terugvinden en afmaken. Hier zit geen tijdlimiet aan vast.

Kan ik een zijde blanco laten en toch produceren? Ja, dit is geen probleem. In de editor tonen wij nu de dubbelzijdige bedrukking. Wil je toch een enkelzijdig bedrukt product? Dan laat je pagina 2 leeg.

Ik wil graag de volgorde van de lagen in mijn ontwerp wijzigen. Kan dit? Dit kan inderdaad! Als je op de afbeelding klikt die je van laag wilt wisselen, pak je het middelste icoontje. Bepaal met dit icoon of de aangeklikte afbeelding naar voren of juist naar achteren geplaatst moet worden. Menuutjelagen.jpg


Gerelateerde artikelen

Klantenservice
Wil je niets missen?
Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en ontvang de laatste trends, inspiratie en de beste aanbiedingen.