Visitekaartje formaten

Hoe groot is het visitekaartje formaat precies? Een standaard visitekaartje heeft een papierformaat van 88 x 55 mm. Net zo groot als een bankpas dus. Dat heeft een goede reden. Zo kunnen jouw klanten en zakenrelaties jouw visitekaartje makkelijk bewaren in hun portemonnee of visitekaartjeshouder. De eerste keuze die je maakt, is natuurlijk het visitekaartje formaat. Ga je voor een standaard grootte visitekaartje of wil je juist opvallen met een unieke, afwijkende maat visitekaartje?

Hieronder vind je alle visitekaartje afmetingen in millimeters, centimeters en inches.

Papierformaat Afmetingen in mm Afmetingen in cm Afmetingen in inches
Standaard formaat visitekaartje 85 x 55 mm 8,5 x 5,5 cm 3,35 x 2,17
Formaat klapkaartje liggend 170 x 55 mm 17 x 5,5 cm 6,69 x 2,17
Formaat klapkaartje staand 110 x 85 mm 11 x 8,5 cm 4,33 x 3,35

Vraag de gratis papierformatenposter aan

papierformaten folder-formaten-template-afmetingen


Afmetingen visitekaartje

Standaard afmetingen visitekaartje: 85 x 55 mm

Formaat klapkaartje liggend: 170 x 55 mm

Formaat klapkaartje staand: 110 x 85 mm

Hoewel het soms goed is om op te vallen met een afwijkend papierformaat, kiezen de meeste mensen toch voor een standaard afmeting visitekaartje. Het visitekaartje formaat is standaard 85 x 55 mm. Heb je toch iets meer ruimte nodig of wil je een visitekaartje die er nét even wat anders uitziet? Wat dacht je van een klapkaartje? Een gevouwen visitekaartje en dus twee keer zo groot, maar net zo handzaam als een standaard maat visitekaartje. Een klapkaartje is ook prima te gebruiken als afsprakenkaartje of stempelkaartje.

Afmeting visitekaartje in pixels

Advies aantal pixels voor een visitekaartje: minimaal 300 DPI

Een ontwerp kan er op jouw beeldscherm nog zo mooi uitzien, wanneer jouw bestand een lage resolutie heeft, ziet jouw visitekaartje er korrelig of onscherp uit. Wat betreft de afmeting van een visitekaartje in pixels, is er één belangrijke regel: hoe hoger het aantal pixels per inch (DPI), hoe mooier de opdruk. Met een resolutie van ten minste 300 DPI zit je altijd goed.

Afmeting visitekaartje in Photoshop

Afmetingen visitekaartje Photoshop: 85 x 55 mm met een afloop van 3 mm

Voor het opmaken van jouw visitekaartje, is er natuurlijk onze handige ontwerptool. Wil je toch liever een eigen design aanleveren? Maak je bestand dan op in Adobe Photoshop, Adobe InDesign, of Adobe Illustrator. Houd er wel rekening mee dat je een drukklare pdf aanlevert met 3 mm afloop. Ga je voor een standaard formaat visitekaartje? Houd dan 85 x 55 mm met een afloop van 3 mm aan. Meer weten over de afmetingen van een visitekaartje in Photoshop? In onze shop vind je handige infosheets met alle aanleverspecificaties op een rij.

Afmeting visitekaartje in InDesign

Afmetingen visitekaartje Indesign: 85 x 55 mm met een afloop van 3 mm

Maak je liever jouw visitekaartje ontwerp in Adobe InDesign? Ook hiervoor geldt dat je rekening moet houden met enkele millimeters afloop. Ga je voor een standaard maat visitekaartje? Maak deze dan op in een formaat van 85 x 55 mm, met een afloop van 3 mm. Meer weten over de afmetingen van een visitekaartje in InDesign? In onze shop vind je handige infosheets met alle aanleverspecificaties op een rij.


Populaire producten in het visitekaartje formaat

Heb jij ze al standaard op zak? Een visitekaartje deel je uit op beurzen, netwerkbijeenkomsten of tijdens een gesprek met een potentiële klant. Voor welk formaat visitekaartje je ook kiest, Drukwerkdeal.nl helpt je om een blijvende indruk achter te laten. Daarom zetten wij alles wat jij moet weten over het visitekaartje formaat voor je op een rij. Wel zo handig!

Terug naar Papierformaten
Klantenservice
Telefonisch bereikbaar tot 18:30 uur, vrijdags tot 17:30 uurBekijk openingstijden
Wil je niets missen?
Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en ontvang de laatste trends, inspiratie en de beste aanbiedingen.
www.fsc.orgFSC® C103631
The mark of responsible forestry
Drukwerkdeal.nl is een FSC-gecertificeerd bedrijf met licensiecode C103631 en certificaatcode CU-COC-816048. Alleen producten gelabeld als zodanig zijn FSC-gecertificeerd.