Bestel op tijd: bekijk onze levertijdenpagina voor meer informatie over bezorging rond de feestdagen

Hoe sluit ik lettertypes in een bestand in?

Heb je het bestand opgemaakt in een opmaakprogramma?

Open het bestand in je opmaakprogramma. Je ziet een foutmelding omdat de link met de lettertypen (ook wel: fonts) niet werkt. Hier vind je de foutmelding terug als de fonts niet ingesloten zijn. Selecteer hier de juiste fonts. Staan de gewenste fonts er niet tussen? Installeer de fonts opnieuw op je computer en kies daarna alsnog je fonts.

Heb je je bestand opgemaakt in een presentatie- of tekstverwerkingsprogramma?

Programma’s als Word, PowerPoint en Publisher zijn geen opmaakprogramma’s. Maak je van dat document een PDF, dan heb je kans dat er delen in je ontwerp verschuiven en dat fonts (lettertypen) niet ingesloten worden.

Waarom je lettertypes omzet naar lettercontouren

letter-contouren In jouw ontwerp kan je ieder lettertype gebruiken dat je wil. Maar de kans bestaat dat wij dat lettertype niet op onze systemen hebben staan. Er bestaan immers letterlijk duizenden lettertypes en niemand heeft ze allemaal. Om te voorkomen dat jouw ontwerp anders afgedrukt wordt dan jij het voor ogen had, is het dus verstading om je lettertypes om te zetten naar lettercontouren. Van de tekst in je ontwerp wordt een vector gemaakt. Die kunnen we altijd perfect afdrukken!

Wil je meer weten over lettercontouren? Lees dan dit blog.

Omzetten naar lettercontouren lukt niet?

Wij kunnen je helpen met het omzetten naar lettercontouren. Wil je dit? Plaats dan je order en lever geen bestand aan bij de order. Stuur ons een mail t.a.v. je ordernummer naar info@drukwerkdeal.nl met je verzoek en je bestand. Onze bestandsmedewerker gaat dan voor je kijken wat er mogelijk is.


Klantenservice
Wil je niets missen?
Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en ontvang de laatste trends, inspiratie en de beste aanbiedingen.