Bestel op tijd: bekijk onze levertijdenpagina voor meer informatie over bezorging rond de feestdagen

Hoe maak ik een bestand op?

Voor het opmaken van bestanden raden we aan om professionele opmaakprogramma’s te gebruiken. Denk hierbij aan Adobe Illustrator, Indesign of Photoshop. Hiermee behaal je het beste resultaat voor jouw drukwerk.

Heb je deze programma’s niet? Dan zijn er ook gratis bewerkingsprogramma’s die je kan gebruiken om je bestand op te maken. Houd er wel rekening mee dat deze minder opties hebben dan de betaalde versies. Op ons blog vind je een aantal voorbeelden van gratis opmaakprogramma’.

Wil je weten waar je bestand precies aan moet voldoen om het goed af te laten drukken? Bekijk dan de informatiesheets en aanleverspecificaties bij jouw product. De informatiesheets en de werktekeningen per product vind je hier.


Veelgestelde vragen
Wat is snijmarge en hoeveel moet dat zijn?

Snijmarge is de marge die je aanhoudt in je ontwerp om (witte) snijlijnen aan de rand van je drukwerk te voorkomen.

De hoeveelheid snijmarge verschilt per product. Voor het meeste kleinformaat drukwerk vragen we een snijmarge van 3 mm per zijde. Bij grootformaat drukwerk kan dit zelfs 1 cm zijn. Op de werktekening bij het product vind je de snijmarge.

Waar vind ik de werktekening van mijn product?

Ben je op zoek naar een werktekening van het product dat je wilt bestellen? Ga dan via de website naar het door jou gewenste product. Klik vervolgens op het tabblad 'Aanleveren'. Hier vind je werktekeningen, informatiesheets en eventueel InDesign-templates.

Alle werktekeningen kun je ook vinden in de algemene aanleverspecificaties.


Gerelateerde artikelen
Afloop

Afloop

Witte snijranden voorkomen? Dat doe je door afloop aan te brengen in je bestand. Wat is afloop precies? Hoe groot moet het zijn en hoe stel je dit in?


Klantenservice
Wil je niets missen?
Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en ontvang de laatste trends, inspiratie en de beste aanbiedingen.