In tegenstelling tot bijvoorbeeld Spot-UV kan je cold foil over het gehele oppervlak van je drukwerk aanbrengen.
Lees alles over cold foil in deze PDF.
Deze afwerking geeft je bedrukking een metallic look. Dit kan je toepassen over het hele ontwerp, maar ook specifieke delen. Je kunt deze afwerking in allerlei kleuren gebruiken. Onbedrukt heeft het materiaal een zilveren kleur.
In tegenstelling tot bijvoorbeeld Spot-UV kan je cold foil over het gehele oppervlak van je drukwerk aanbrengen.
Lees alles over cold foil in deze PDF.
Nee. Foliedruk wordt gedaan in boekdruk met een stempel (cliché) Hierbij wordt de folie onder druk en warmte op het papier geperst. Cold foil is een procedé waarbij inline (op de drukpers) op de eerste druktoren een lijmlaag als drukbeeld wordt aangebracht. Op de tweede toren wordt de folie op het drukvel geperst. Waar de lijmlaag zit blijft de folie dan zitten op het papier.
Cold foil kan je bestellen bij flyers en visitekaartjes. Lees er hier meer over.
Ja, dit komt doordat het vocht- en vuilafstotend is. Ook beschermt het laminaat de inkt tegen verkleuring van UV-straling. Hierdoor blijft de inkt langer mooi. Afhankelijk van de toepassing kun je overwegen om drukwerk te voorzien van laminaat. Het beschermt, maar kan ook een ontwerpkeuze zijn.
Let wel op dat de gesneden zijkanten van gelamineerd drukwerk een open structuur hebben. Vocht en vuil kan hierdoor alsnog naar binnen sijpelen.
Een laminaat kan je drukwerk een stuk mooier maken. Let wel op dat dit invloed heeft op de kleuren van je drukwerk. Een matlaminaat maakt de kleur van het drukwerk lichter, glanslaminaat juist donkerder.
Mu betekent micrometer(µm), één micrometer is een duizendste deel van een millimeter, oftewel 0,001 mm.
Afwerkingen