Bestanden instellen

Formaat

Zorg dat het formaat van je document precies de afmeting heeft van het gebied dat je wil bedrukken. Dit is het gebied dat je overhoudt nadat we je product op maat hebben gesneden.

Meer weten? Lees hier alles over formaten.

Veiligheidsmarge

Zorg dat teksten, logo’s en afbeeldingen een aantal millimeter binnen het gebied dat je wil bedrukken staan. We kunnen kleine verschuivingen van materialen op onze drukpersen namelijk niet altijd voorkomen. Door belangrijke elementen in je ontwerp binnen de veiligheidsmarge te plaatsen, weet je zeker dat deze bij het snijden van je product niet verloren gaan.

De marge verschilt per product. Voor visitekaartjes is de marge bijvoorbeeld 3 mm, voor spandoeken 10 mm.

Lever je jouw bestanden aan met onze online aanlevertool? Je herkent de veiligheidsmarge aan de gele rand.

Snijmarge / afloop

Drukwerk zoals visitekaartjes of brochures snijden we op formaat nadat het van de pers rolt. Zorg dus altijd voor voldoende snijmarge (ook wel: afloop) in je ontwerp. Storende fouten als witte snijrandjes voorkom je door je beeld af te laten lopen in de snijmarge. Hou je snijmarge altijd vrij van tekst of andere belangrijke informatie.

De snijmarge verschilt per product. Welke marge geldt voor jouw product vind je in de aanleverspecificaties op de productpagina.

Lever je jouw bestanden aan met onze online aanlevertool? De snijmarge geven we daar in rood aan.

Positionering en rotatie

Wil je jouw product aan twee zijden bedrukken? Let er altijd op dat de voor- en achterzijde van je ontwerp op de juiste manier ten opzichte van elkaar gepositioneerd zijn. Dit noemen we in de drukkerswereld 'rotatie'.

Leestip: Wat is de pagina-indeling bij folders en wat is de juiste rotatiewijze?

Terug naar Aanleveren
Klantenservice
Telefonisch bereikbaar tot 18:30 uur, vrijdags tot 17:30 uurBekijk openingstijden
Wil je niets missen?
Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en ontvang de laatste trends, inspiratie en de beste aanbiedingen.
www.fsc.orgFSC® C103631
The mark of responsible forestry
Drukwerkdeal.nl is een FSC-gecertificeerd bedrijf met licensiecode C103631 en certificaatcode CU-COC-816048. Alleen producten gelabeld als zodanig zijn FSC-gecertificeerd.