zwartwit secondary

Zo maak je een zwart wit foto met kleuraccent!

zondag 26 augustus 2012

Een foto op canvas, een persoonlijk visitekaartje, of een geboortekaartje; afbeeldingen worden veel gebruikt in drukwerk. Vaak wil je in deze ontwerpen ook een beetje creatief zijn en iets anders dan anders laten drukken. Maak dan eens gebruik van een zwart wit foto met kleuraccent. Met deze techniek laat je een bepaalde kleur uit de foto springen en is de rest van de afbeelding zwart – wit. Het maakt je foto krachtig en origineel.

027-490x370-content 11

Stap 1: Kleurbereik

Open je afbeelding in Photoshop, ga naar het menu ‘Selecteren’ en kies voor de optie ‘Kleurbereik’. Vervolgens vink je de optie ‘Gelokaliseerde kleurclusters’ aan. Gebruik hierbij de pinnetjes om aan te geven welke kleur je wilt behouden, alle objecten/ kleuren die je selecteert, worden in het voorbeeld wit weergegeven. Verhoog in dit menu de ‘Overeenkomst’ naar 150% en schuif het ‘Bereik’ naar 100%. Druk vervolgens op ‘OK’.

027-490x370-content 21

Stap 2: Maskers bewerken

Om de selectie om te keren, toets je op een Apple computer Cmd+Shift+l en op alle overige computers Ctrl+Shift+l in. Vervolgens ga je naar het ‘Lagenpalet’ en voeg je een aanpassingslaag zwart – wit toe door op onderin het palet op de 3e knop van links te drukken. Als er nog ongewenste kleuren zichtbaar zijn, kun je deze weg werken met de ‘Gum’.

027-490x370-content 31

Stap 3: Stijl kiezen

Deze aanpassingslaag heeft als voordeel dat hij vooringestelde monochroomstijlen bevat. Selecteer in de ‘zwart – wit laag’ voor de optie ‘Maximaal wit’ voor portretten en dergelijke en de ‘Groenfilter’ voor landschappen en stadsgezichten.

027-490x370-content 4


  1. #Tutorials
  2. #Photoshop
  3. #Fotografie

Drukwerkdeal.nl

Jouw one-stop shop voor drukwerk, reclamematerialen, werkkleding en relatiegeschenken. Het ruimste assortiment van NL, precies zoals jij het hebben wil.

Lees meer van Drukwerkdeal.nl

Klantenservice
Telefonisch bereikbaar tot 18:30 uur, vrijdags tot 17:30 uurBekijk openingstijden
Wil je niets missen?
Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en ontvang de laatste trends, inspiratie en de beste aanbiedingen.