visitekaartjes secondary

Zelf visitekaartjes maken - tips, trucs en de beste gratis tools

woensdag 21 juli 2021

Zelf visitekaartjes ontwerpen… het klinkt als een fluitje van een cent. Toch lijkt het in de praktijk af en toe op het fluiten van de WK-finale. Onze klantenservice wordt namelijk dagelijks het vuur aan de schenen gelegd met vragen als: welke maat visitekaartje moet ik hebben? In welk programma moet ik mijn visitekaartje ontwerpen? En welk materiaal past bij mij? In dit blog helpen we je op weg naar de allerbeste visitekaartjes met tips, trucs en gratis tools.

Het formaat van een visitekaartje

Dat is de eerste vraag die wij je stellen op onze website: welk formaat visitekaartje wil je hebben? De standaard maat voor visitekaartjes is 85 x 55 mm. Althans… in Nederland. Want geloof het of niet, er zijn maar liefst 53 landen met een andere standaard afmeting voor visitekaartjes. Maak je een kaartje om uit te delen op een beurs in het buitenland? Check dan even in de tabel welk formaat je nodig hebt!

afb visitekaartjes-tips-trucs-1

Voorbeeld visitekaartjes

Mag standaard van jou direct de prullenbak in? Laat een onuitwisbare eerste indruk achter en val op met een afwijkend formaat visitekaartje. Het standaard visitekaartje zien we misschien wel té vaak. Door te spelen met de grootte en de vorm van je visitekaartje val je direct op. Hier wat voorbeeld visitekaartjes om je inspiratie op gang te brengen.

afb visitekaartjes-tips-trucs-2

Via dit formulier kan jij al je originele wensen voor afwijkende visitekaartjes kwijt. Je krijgt gratis en vrijblijvend van ons te horen wat het kost om écht op te vallen met je visitekaartjes.

Het materiaal van een visitekaartje

Heb je een passend formaat gevonden? Dan kunnen we door naar het materiaal. Het materiaal van je visitekaartje bepaalt voor een deel de uitstraling van je zaak. Kies dus niet zomaar wat. Zorg dat het materiaal aansluit bij je vakgebied en de huisstijl van je bedrijf.

afb visitekaartjes-tips-trucs-3

Papieren visitekaartje

Papier is de standaard. Maar ook met de standaard kan je iets creëren dat met kop en schouders boven de rest uitsteekt. Leef je helemaal uit op het design, of werk met rillijnen en vormen om een uniek visitekaartje te creëren.

afb visitekaartjes-tips-trucs-4

Transparante visitekaartjes

Met transparante visitekaartjes laat je direct doorschemeren wat je doet. Zo doet een fotograaf dat bijvoorbeeld.

Spot UV visitekaartjes

Strak, elegant, zwart op zwart en toch je boodschap uitlichten kan met Spot-UV. Het ziet er super gelikt uit. Let wel even goed op bij het aanleveren van je ontwerp! Ben jij van plan om te kiezen voor Spot-UV visitekaartjes? Check dan hier de aanleverspecs.

Visitekaartjes zelf maken

Als professioneel designer weet je precies wat je gaat ontwerpen en welke software je daarvoor gebruikt. Ben je zelf nou niet zo’n pro en ga je aan de slag met je eigen visitekaartje? In dit blog vind je allerlei gratis alternatieven voor de professionele software van Adobe.

Je kunt je visitekaartje ook supereenvoudig zelf ontwerpen op onze website. Je kan namelijk gratis visitekaartjes maken in onze editor wij hebben hier allerlei templates voor je verzameld. Laad er één in onze editor, ontwerp simpel je visitekaartje en laat zien wie je bent!

#Laatzienwiejebent

Trots op je print? Laat het zien! Elke maand houden we een Design Challenge op social media. Deel je foto op Facebook of Instagram met #laatzienwiejebent, tag ons en wie weet word jouw design genomineerd. De winnaar mag een hoodie bestellen uit onze drukkerij - natuurlijk met eigen ontwerp!

#laatzienwiejebent Design Challenge


  1. #Tutorials
  2. #Design
  3. #Gratis

Robin Bosch

Tekstschrijver bij Drukwerkdeal.nl en is niet te beroerd om af en toe voor de camera te verschijnen!

Lees meer van Robin Bosch
Klantenservice
Telefonisch bereikbaar tot 18:30 uur, vrijdags tot 17:30 uurBekijk openingstijden
Wil je niets missen?
Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en ontvang de laatste trends, inspiratie en de beste aanbiedingen.
www.fsc.orgFSC® C103631
The mark of responsible forestry
Drukwerkdeal.nl is een FSC-gecertificeerd bedrijf met licensiecode C103631 en certificaatcode CU-COC-816048. Alleen producten gelabeld als zodanig zijn FSC-gecertificeerd.