secondary blog-stickers-plakken-update-4000px

Stickers plakken in 4 stappen: zo blijft je sticker op elke ondergrond plakken!

woensdag 5 augustus 2020

Bubbels, rimpels en kromtrekkende randjes. Dit is niet alleen wat je in je badkamer tegenkomt, maar ook bij een verkeerd geplakte sticker. Gelukkig voorkom je deze problemen simpel met onze stickerplaktips. Dus laat die boormachine en muurpluggen maar lekker in de bezemkast liggen. Het enige wat jij nodig hebt is een opvallend stickerontwerp en ons vier-stappenplan voor echt élke ondergrond. Muren, vloeren, deuren, ramen. Niets is zo meteen meer veilig voor jouw professionele plakkunsten.

In deze video laat Femke je zien hoe je een vinylsticker gemakkelijk aanbrengt en weer verwijdert.

Wat heb je nodig?

  1. Een superstrakke sticker
  2. Een rakel
  3. Een emmer met sopje en schoonmaakdoek
  4. Een plantenspuit met water en afwasmiddel (alleen bij nat plakken)
  5. Een theedoek
  6. Een rol afplaktape
  7. Een rolmaat

1. Maak de ondergrond stof- en vetvrij

Stroop je mouwen op en pak het sopje erbij. Tijd om de ondergrond goed schoon te maken. Gebruik hiervoor je sopje en een schoonmaakdoek. Maak daarna de ondergrond weer droog met je droge theedoek.

Blog-Stickers-plakken-1-2021

2. Bepaal de positie van de sticker

Dit is het punt waar je eventjes die perfectionist in jezelf naar boven moet halen. Want eerlijk is eerlijk: een scheef geplakte sticker gaat op een gegeven moment irriteren. Nu hoef je je sticker niet tot op de millimeter perfect te plakken, maar een waterpas en een rol afplaktape zijn wel handig om bij de hand te hebben. Heb je geen waterpas? Gebruik dan bijvoorbeeld de deurpost, vloer of plafond als referentiepunt.

Heb je wél een waterpas? Plak dan een stuk tape in een rechte lijn waar de sticker boven komt. Dat scheelt je toch weer drie collega’s om te checken of die nog iets meer naar beneden of naar boven moet kantelen.

Blog-Stickers-plakken-2-2021

Nat stickers plakken: ja of nee?

Wanneer je googelt op ‘stickers plakken’ vind je verschillende tips. De een zweert bij nat stickers plakken, de ander juist droog. Maar welk advies past nou het best bij jouw plakbeurt?

Eigenlijk is het heel erg simpel: heb je een gladde ondergrond zoals bijvoorbeeld een gietvloer, een raam of een kunststof wand? Dan plak je de plakkant van de sticker nat. Zo kan je altijd nog een beetje schuiven als je sticker toch scheef staat. Ook blijft de sticker dan niet tegen zichzelf aan kleven. Scheelt een hele hoop stress wanneer je de sticker van het vel aftrekt. Droog plakken doe je alleen wanneer de ondergrond heel erg ruw of poreus is, zoals bijvoorbeeld een muur met een structuurtje erin.

3. Haal de sticker van het vel

Kies een hoek uit en trek daar de sticker van het vel af. Is het een grote sticker? Let dan op dat de sticker niet aan zichzelf gaat kleven. Zoals we net al zeiden: als je op een gladde ondergrond plakt, kan je het beste de sticker natspuiten. Een collega die een zijde vasthoudt is geen overbodige luxe bij hele grote stickers.

Let op: heb je een contour gesneden sticker? Wees dan extra voorzichtig bij het loshalen van de sticker van het schutvel. Zo voorkom je scheurtjes in de contouren van de sticker.

Blog-Stickers-plakken-3-2021

4. Stickers plakken zonder luchtbellen

Nu is het tijd om te plakken! Alleen nog even zorgen dat je niet van die lelijke luchtbellen krijgt onder je sticker. Die luchtbelletjes zijn misschien nog wel vervelender dan een scheef hangende sticker. Hoe je ze voorkomt? Plak altijd eerst het midden van je sticker. Je plakt namelijk van binnen naar buiten. Pak nu de rakel. Veeg hiermee stukje bij beetje de sticker tegen je ondergrond aan. Zie je toch nog ergens een belletje? ‘Wrijf’ deze dan weer naar buiten met de rakel. Heb je toch nog ergens een luchtbelletje? Maak dan een gaatje met een scherp mes. Wrijf daarna de lucht er uit met de rakel. Bonustip: heb je nat geplakt en willen de uiteinden niet goed blijven kleven? Geen zorgen. Wacht even tot het water opgedroogd is en duw ze daarna nog een keertje aan.

Blog-Stickers-plakken-4-2021

Stickers plakken op een auto

Reclame maken terwijl je je dagelijkse rit maakt naar je werk? Het kan. Met autostickers op je auto maak je landelijk reclame zonder diep in je buidel te hoeven graaien. Bij auto’s gelden bijna dezelfde plakregels. Het enige wat verschilt is dat autostickers alleen goed blijven plakken op een vlakke ondergrond. Je kan dus niet plakken op een gebogen oppervlak. En om lakschade te voorkomen, laat je de sticker het best verwijderen door een professional.

#Laatzienwiejebent

Of je nou een kantoorpand hebt of een kledingzaak midden in het centrum van de stad. Je komt een stuk sterker voor de dag met de juiste aankleding binnen en buiten je pand. En stickers zijn hiervoor het ideale middel.

Ben je enthousiast geworden nu je weet hoe simpel stickers plakken eigenlijk is? En zit jouw pand binnen de kortste keren onder de plak? Pronk met je plakkunsten en deel ze op social media met__ #laatzienwiejebent__. Of heb je al eens eerder geplakt en heb jij nog handige tips? Deel ze dan zeker in de comments!


  1. #DWDklaslokaal
  2. #Tutorials
  3. #Producten & Materialen

Jeanou Tegelaar

Is senior copywriter bij Drukwerkdeal.nl

Lees meer van Jeanou Tegelaar

Klantenservice
Telefonisch bereikbaar tot 18:30 uur, vrijdags tot 17:30 uurBekijk openingstijden
Wil je niets missen?
Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en ontvang de laatste trends, inspiratie en de beste aanbiedingen.