#FreebieFriyay: laat je ontwerp stralen met een glittereffect in 3 stappen

Femke Bosma plaatste dit bericht in Tutorials

Soms wil je je ontwerp een wat chiquere of feestelijkere uitstraling geven. En wat is er feestelijker dan een goud- of zilvereffect in je ontwerp? In Adobe Photoshop geef je je ontwerp net dat beetje meer met een glittertextuur. Hieronder legt Femke je in drie stappen uit hoe je dat doet!

Stap 1

Begin met het maken van een ontwerp, bijvoorbeeld een tekst, in Photoshop. Als je meerdere losse elementen hebt is het handig om deze te groeperen, zodat je zo het glittereffect op alle tekst/elementen in een keer kunt toepassen.

featured 3-stappen-glittereffect stap-1

Stap 2

Zoek vervolgens op internet een afbeelding van een glitter- of goudtextuur. Als je bent ingeschreven voor FreebieFriyay ontvang je een aantal texturen gratis in je mailbox. Deze afbeelding upload je vervolgens in je Photoshopdocument als bovenste laag. Zorg dat de afbeelding al je elementen bedekt.

featured 3-stappen-glittereffect stap-2

Stap 3

De laatste stap zorgt ervoor dat het glittereffect alleen op de elementen zichtbaar is. Dit doe je door rechts te klikken op de laag met de afbeelding en te kiezen voor ‘Create Clipping Mask’ of ‘Knipmasker maken’. En voilà! Je ontwerp met glittereffect is klaar!

featured 3-stappen-glittereffect stap-3

#Laatzienwiejebent

Zo zie je maar, een kleine moeite voor een groots effect. Speel ook eens met verschillende texturen. Zo kun je deze techniek ook gebruiken voor letters met een betoneffect of kun je je ontwerp een vachtje geven. Veel plezier! Deel je het resultaat met ons? Post een foto van het resultaat, voorzie je post van #laatzienwiejebent en wie weet is jouw glittereffect € 100,- aan drukwerktegoed waard.