secondary 3-stappen-glittereffect

#FreebieFriyay: in 3 stappen naar een stralend ontwerp met glittereffecten

donderdag 3 januari 2019

Soms wil je je ontwerp een wat chiquere of feestelijkere uitstraling geven. En wat is er feestelijker dan een goud- of zilvereffect in je ontwerp? In Adobe Photoshop geef je je ontwerp net dat beetje meer met een glittertextuur. Hieronder legt Femke je in drie stappen uit hoe je dat doet!

Stap 1

Begin met het maken van een ontwerp, bijvoorbeeld een tekst, in Photoshop. Heb je meerdere losse elementen? Dan is het handig om deze te groeperen, zodat je zo het glittereffect op alle tekst/elementen in één keer kunt toepassen.

featured 3-stappen-glittereffect stap-1

Stap 2

Zoek vervolgens op internet een afbeelding van een glitter- of goudtextuur. Geen zin om te zoeken? Als je je inschrijft voor #FreebieFriyay, ontvang je een aantal texturen gratis in je mailbox. Deze afbeeldingen upload je vervolgens in je Photoshopdocument als bovenste laag. Zorg dat de afbeelding al je elementen bedekt.

featured 3-stappen-glittereffect stap-2

Stap 3

Zorg er tenslotte ervoor dat het glittereffect alleen op de elementen zichtbaar is. Dit doe je door rechts te klikken op de laag met de afbeelding en te kiezen voor ‘Create Clipping Mask’ of ‘Knipmasker maken’. En voilà! Je ontwerp met glittereffect is klaar!

featured 3-stappen-glittereffect stap-3

#Laatzienwiejebent

Zo zie je maar, een kleine moeite voor een groots effect. Speel ook eens met verschillende texturen. Zo kun je deze techniek ook gebruiken voor letters met een betoneffect of kun je je ontwerp een vachtje geven. Veel plezier! Deel je het resultaat met ons? Post een foto van het resultaat, voorzie je post van #laatzienwiejebent en wie weet is jouw glittereffect € 100,- aan drukwerktegoed waard.


  1. #FreebieFriyay
  2. #Tutorials
  3. #Photoshop
  4. #Design

Femke Hopma

Femke is designer bij Drukwerkdeal.nl en zij houdt zich o.a. bezig met het maken van afbeeldingen voor op de website en de nieuwsbrief en ontwerpt en bouwt landingspagina's. Naast ontwerpen is ze ook af en toe voor de camera te vinden, om klantvragen te beantwoorden in de vorm van het DWDklaslokaal.

Lees meer van Femke Hopma

Klantenservice
Telefonisch bereikbaar tot 18:30 uur, vrijdags tot 17:30 uurBekijk openingstijden
Wil je niets missen?
Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en ontvang de laatste trends, inspiratie en de beste aanbiedingen.