Pantone-kleur-van-het-jaar-2018-secondary2

Wat hebben Tinky Winky, Adidas en Delta Airlines gemeen?

donderdag 14 december 2017

Net wanneer ons kleurenpalet wel een update kan gebruiken, komt Pantone over de brug met dé Pantone-kleur voor het nieuwe jaar. Ontwerp jij je logo, huisstijlen en meer dit jaar met een dikke lik 18-3838?

PMS 18-3838 staat voor de kleur Ultra Violet en het is de kleur voor 2018, volgens Pantone. Over Ultra Violet:

A dramatically provocative and thoughtful purple shade, PANTONE 18-3838 Ultra Violet communicates originality, ingenuity, and visionary thinking that points us toward the future.

Futuristisch, geavanceerd, maar ook spiritueel en mystiek: Pantone dicht Ultra Violet nogal wat eigenschappen toe. Het extreme paars valt in elk geval op.

Toepassing Pantone kleur van het jaar 2018

Een kleur alleen zegt niet zoveel. Het is pas in de toepassing dat het tot zijn recht komt. Enkele grote merken hebben Pantone 18-3838 al omarmt.

Adidas

Pantone-kleur-van-het-jaar-2018-adidas-alphabounce Sneakerfreaks kunnen fashionable over straat met de AlphaBOUNCE van Adidas. Een faux suede sneaker compleet uitgevoerd in de bekroonde Pantone-kleur.

Delta Airlines

Pantone-kleur-van-het-jaar-2018-delta-airlines De Amerikaanse luchtvaartmaatschappij United Airlines vervangt meteen de complete garderobe en steekt zijn personeel in Ultra Violet. Modeontwerper Zac Posen spreekt liever van ‘Passport Purple’ en noemt de kleur een theatrale link tussen mannen- en vrouwenstijlen.

Tinky Winky

Pantone-kleur-van-het-jaar-2018-tinky-winky Zoals in zoveel opzichten liep deze Teletubbie al ver op de troepen vooruit. Al in 1997 rockte dit soort- en genderloze wezen de kleur paars als een malle.

Logo’s en huisstijlen

Pantone-kleur-van-het-jaar-2018-huisstijl-v2 Wat dichter bij huis voor ons: de kleur werkt ook goed in logo’s en huisstijlen. Wat vind je van dit likje verf voor 2018?

Pantone

Pantone-kleur-van-het-jaar-2018-mok Pantone zelf ontbreekt natuurlijk niet in deze opsomming: bij het inktmerk vind je deze mok uitgevoerd in het kenmerkende paars.

De kleur van het jaar in je Pantone-kleurenwaaier

Pantone-kleur-van-het-jaar-2018-Waaier Om de kleur van het jaar in je drukwerk toe te passen, is het handig als je de goede kleurcode weet. Met 18-3838 C opzoeken in je Pantone-kleurenwaaier kom je niet ver. Het is namelijk een kleurwaarde die je terugvindt in de Pantone Fashion Home + Interiors Cotton Chip Set. Die heb je zeker in je la liggen als je gespecialiseerd bent in interieurinrichting. In de Formula Guide Solid Coated kleurwaaier vind je de kleur op pagina 97C als PMS 2096 C.

Pantone kleur van het jaar in 2017, en daarvoor

Pantone-kleur-van-het-jaar-elk-jaar Vorig jaar probeerden wij in november al de kleur van 2017 te voorspellen…en zaten we er gruwelijk naast. In plaats van Golden Rod werd het Greenery. Ook fris. Pantone roept al sinds 2000 een kleur van het jaar uit. Onder andere Cerulean (2000), Sand Dollar (2006), Mimosa (2009) en Marsala (2015) wonnen eerder de titel Pantone-kleur van het jaar.

Zit er een kleur van jouw smaak tussen? En laat jij je in jouw designwerk inspireren door de Pantone-kleur van het jaar? We horen het graag van je in de comments!


  1. #Design
  2. #Pantone

Jan Jaap Holdijk

Knalt dagelijks keiharde copy uit zijn toetsenbord. Produceert rotsvaste content. En creëert concepten die grijpen, voor Drukwerkdeal.nl.

Lees meer van Jan Jaap Holdijk
Klantenservice
Telefonisch bereikbaar tot 18:30 uur, vrijdags tot 17:30 uurBekijk openingstijden
Wil je niets missen?
Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en ontvang de laatste trends, inspiratie en de beste aanbiedingen.
www.fsc.orgFSC® C103631
The mark of responsible forestry
Drukwerkdeal.nl is een FSC-gecertificeerd bedrijf met licensiecode C103631 en certificaatcode CU-COC-816048. Alleen producten gelabeld als zodanig zijn FSC-gecertificeerd.