placemats-secondary

Placemats bedrukken: 8 creatieve ideeën

dinsdag 10 januari 2017

Als horecaondernemer heb je één van de leukste jobs ter wereld: elke dag mag jij het je gasten naar de zin maken. Tegelijkertijd is het één van de meest uitdagende jobs. Want hoe zorg je er nou voor dat die gasten komen én terug blijven komen? Een deel van het antwoord ligt voor je neus: laat zien wie je bent met creatieve placemats!

Geweldige gerechten, hartverwarmende gastvrijheid en een passend interieur zijn natuurlijk belangrijk voor jouw horecazaak. En als je herhaalbezoeken van je gasten wil stimuleren, is promotie net zo belangrijk. Breng jouw merk voldoende onder de aandacht om te garanderen dat je gasten jouw naam niet vergeten. De beste plek om dat te doen is recht voor je gasten, met design placemats. Laat je inspireren door deze 8 tips en laat creatieve placemats bedrukken.

1. Inspirerende Quotes

creatieve-placemats-blog-cover

Quotes zijn altijd persoonlijk, en daarom lezen mensen ze graag. Maak daar gebruik van door je eigen quotes op je placemats te drukken. Gebruik dat om de unieke eigenschappen van je horeca gelegenheid of bijzondere menu-items onder de aandacht te brengen. Zo laat jij zien waar je als bedrijf voor staat!

2. Placemats met je eigen logo

placemats-met-logo

Misschien erg voor de hand liggend, en daarom te belangrijk om te vergeten: placemats bedrukken met logo. Zo heb je meer kans dat je gasten je restaurant onthouden, vaker terugkomen en jouw naam nog kunnen herinneren als ze het met vrienden hebben over dat ene leuke restaurantje waar ze zo lekker gegeten hebben.

3. Je placemat als krant

placemat-als-krant

Geef je gasten wat te lezen tot hun bestelling arriveert door je placemats te bedrukken als krant. Die krant vul je zelf met allerlei weetjes: feitjes over jouw horecazaak, het laatste nieuws en misschien zelfs recensies van gasten die eerder bij je zijn geweest.

4. Menukaart op je placemats

menukaart-als-placemat

Ultiem efficiënt: zet je placemat meteen in als menukaart. Een creatieve manier om je spijskaart te presenteren. En prettig voor je gasten: zo hoeven ze nooit meer op de kaart te wachten.

5. Spelletjes voor de kleintjes

placemats-met-spelletjes

Wachten op je eten, drinken of toetje vraagt van kinderen een hoeveelheid geduld die zij maar moeilijk kunnen opbrengen. Maak het wachten leuker voor ze door spelletjes op je placemats te drukken. Maak er een kleurplaat van, een speurtocht of een rebus voor de wat oudere kinderen.

6. Druk je stempel op je placemats

Placemats-stempelen

Soms is minder meer: gebruik blanco placemats in jouw huisstijlkleur en druk er je stempel op. Letterlijk, met stempels.

7. Wees creatief en speel met je placemats

Meer-creatieve-placemats

Regel je een etentje voor een klusbedrijf? Probeer dit eens: een placemat maken als een instructie voor een IKEA-bouwpakket. Kies voor plaatmateriaal en verf deze met krijtverf zodat je deze met een krijtje kunt personaliseren. Of is je groep gek op muziek? Regel een aantal oude LP's op de zolder van je opa en maak deze uniek door deze te beplakken met ronde stickers. Een optische illusie waar je pas echt indruk mee maakt.

8. Reviews op je placemats

Placemats-met-reviews

Hoe meer je weet over je gasten, hoe beter jij het hen naar de zin kunt maken. Vraag je gasten om op de placemats een review achter te laten. Ook leuk: vraag je gasten eens wat ze de volgende keer graag op de menukaart zouden willen zien.


  1. #Design
  2. #Producten & Materialen

Jan Jaap Holdijk

Knalt dagelijks keiharde copy uit zijn toetsenbord. Produceert rotsvaste content. En creëert concepten die grijpen, voor Drukwerkdeal.nl.

Lees meer van Jan Jaap Holdijk

Klantenservice
Telefonisch bereikbaar tot 18:30 uur, vrijdags tot 17:30 uurBekijk openingstijden
Wil je niets missen?
Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en ontvang de laatste trends, inspiratie en de beste aanbiedingen.