secondary verpakkingen-creatief-inzetten

Haal meer uit je verpakking! 5 creatieve toepassingen om je klant te verrassen

vrijdag 17 februari 2023

Maak van elke verpakking je mini-etalage! Haal alles uit je verpakkingen: maak het verzamelitems, een echte belevenis of zelfs een promoparty. We laten je vijf creatieve toepassingen zien voor onze verpakkingen.

1. Het autolockdoosje als kortingscode

Maak van je verpakking een spaarobject! Zet een kortingscode op het flapje van een autolockdoosje of ontwerp een zijde als membership-card.

afb verpakkingen-creatief-inzetten-1

Als je klant het doosje opent, trakteer je deze persoon gelijk op een klein cadeautje en vergroot je de kans op een toekomstige aankoop. Kom je ruimte tekort in je ontwerp? Overweeg eens mini-flyers toe te voegen voor meer info!

Tip: plaats codes onder de flappen!

Gebruik je unieke kortingscodes? Zet je code op de vouwflapjes waar de klep overheen gaat. Zo zorg je dat alleen echte klanten van je code profiteren. Wil je beperkt een exclusieve deal geven? Stel codes met vervaldatum in en stuur aan op de tijdelijke verkrijgbaarheid.

2. Het hangdoosje als koopervaring

Gewoon je merknaam en het product op de verpakking zetten? Dat kan beter! Maak van je alledaags product een onvergetelijke ervaring en maak het bijzonder. Online ontwerpen en een aantrekkelijk topproduct maken is makkelijker dan ooit.

afb verpakkingen-creatief-inzetten-2

Dit kleurrijke hangdoosje maak je onvergetelijk met een opvallende verpakking en een bijblijvende slogan. Denk aan een tekst of een combinatie die zo onweerstaanbaar is dat je deze wel moet uitspreken! Die aankoop heb je zo in de zak.

3. De verzendzak als origamipapier

Eén, twee, drie, vier, hoedje van... (een verzendzak van) papier! Wie is geen fan als je bestelling in zo'n vrolijke verpakking op de deurmat belandt?

afb verpakkingen-creatief-inzetten-3

In elk geval laat je 'm vást aan iemand zien (of aan al je volgers op Instagram). En dat is altijd mooi meegenomen: als je tijd steekt in een goed ontwerp, krijg je er extra aandacht voor terug.

Tip: stimuleer het hergebruiken van verpakkingen

Wil je verpakkingen een tweede leven of zelfs derde leven geven? Onze papieren verzendzakken hebben een retourstrip waarmee je een nieuwe verpakking voor retours bespaart! Wil je zelfs een derde leven mogelijk maken voor je papieren verzendzakken? In je ontwerp kun je vouwlijntjes- en instructies zetten om de zak een extra leven te geven als hoedje, vlag of origamizwaan.

4. Het standaard doosje als verzamelitem

Producten die je regelmatig nodig hebt komen in standaard doosjes. Geef variaties op je product een eigen passende verpakking. Verpak varianten in verschillende standaard doosjes met verschillende ontwerpen, en plots is je verpakking een verzamelitem geworden!

afb verpakkingen-creatief-inzetten-4

Nog leuker: zorg voor een verbindend element op je varianten. Hiermee maak je meerdere verpakkingen samen één geheel. En: meer kans op klanten die je product willen kopen puur op basis van de mooie verpakking, ook als ze minder fan zijn van het product.

5. Het klepdoosje als promoparty

In verpakkingen heb je altijd wel wat ruimte over om extraatjes toe te voegen. Verzend je het als een pakket en heb je nog genoeg gewicht over voor je in volgende prijscategorie valt? Vul dan je klepdoosje verder aan! Denk bijvoorbeeld aan:

  • Een folder met tips voor het gebruik van je product
  • Een visitekaartje met een kortingscode voor een vriend
  • Een flyer met een oproep voor een winactie

afb verpakkingen-creatief-inzetten-5

Tip: ontwerp lang meegaande verpakkingen, mooi en duurzaam!

Heb je wel eens een verpakking in handen gehad die je eigenlijk niet wilde wegdoen? Een verstevigde doos of een klepdoosje met een mooi ontwerp is ook ideaal als bewaarbox voor rondzwervende bureau-items of kerstversiering. Zo gaat je ontwerp nog langer mee dan je denkt!

Hoe haal jij meer uit je verpakking? We zijn heel benieuwd en zien je foto's graag terug op Instagram of Facebook. Enne, wie weet win je daarmee ook nog 'ns de #laatzienwiejebent Design Challenge!


  1. #Design
  2. #Producten & Materialen

Drukwerkdeal.nl

Jouw one-stop shop voor drukwerk, reclamematerialen, werkkleding en relatiegeschenken. Het ruimste assortiment van NL, precies zoals jij het hebben wil.

Lees meer van Drukwerkdeal.nl

Klantenservice
Telefonisch bereikbaar tot 18:30 uur, vrijdags tot 17:30 uurBekijk openingstijden
Wil je niets missen?
Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en ontvang de laatste trends, inspiratie en de beste aanbiedingen.