• Altijd de beste deal!
 • Snel, sneller, snelst!
 • Al meer dan 15 jaar superbetrouwbaar
 • Gewoon goed gedrukt
 • Alles waar inkt op kan
 • Geen gedoe
 • kiyoh score9.1 kiyoh 745 reviews
secondary verpakkingen-creatief-inzetten

Haal meer uit je verpakking! 5 creatieve toepassingen om je klant te verrassen

vrijdag 10 september 2021

Elke verpakking is een mini-etalage op zich. Maar wist je dat je véél meer uit je verpakking kunt halen? Niet als beschermbunker voor je product, maar als verzamelitem, ervaringsverrijker of duurzaam statement. We laten je vijf toffe toepassingen zien voor onze verpakkingen!

1. Het autolockdoosje als... kortingscode

Maak van je verpakking een spaarobject! Zet een kortingscode op het flapje van een autolockdoosje of ontwerp een zijde als membership-card. Als je klant het doosje opent, trakteer je hem of haar gelijk op een klein cadeautje.

Tip: bescherm je codes

Gebruik je unieke kortingscodes? Zorg dan dat ze niet zichtbaar zijn aan de buitenkant van de doos om misbruik te voorkomen. afb verpakkingen-creatief-inzetten-1

2. Het hangdoosje als... koopervaring

Gewoon je merknaam en het product op de verpakking zetten? Niet als je van een alledaags product een onvergetelijke ervaring wil maken. We weten het, de 'experience economy' is niets nieuws. Vooral niet als het op verpakkingen aankomt. Maak er dus wat bijzonders van! Dit hangdoosje doet het ongetwijfeld goed tussen de rest.

afb verpakkingen-creatief-inzetten-2

3. De verzendzak als... origamipapier

Eén, twee, drie, vier, hoedje van... (een verzendzak van) papier!

Wie is er geen fan als je bestelling in zo'n vrolijke verpakking op de deurmat belandt? In elk geval laat je 'm vást aan iemand zien (of aan al je volgers op Instagram). En dat is altijd mooi meegenomen: als je tijd steekt in een goed ontwerp, krijg je er extra aandacht voor terug.

In je ontwerp kun je vouwlijntjes- en instructies zetten om de zak een tweede leven te geven als hoedje, vlag of origamizwaan.

afb verpakkingen-creatief-inzetten-3

Tip: stimuleer het hergebruiken van verpakkingen

Wil je de verpakking helemaal een tweede leven geven? Met de milieubewuste consument is het hergebruiken van verpakkingen een steeds grotere happening aan het worden. Dit kun je stimuleren!

Ontwerp bijvoorbeeld een kolom op de verzendverpakking waarop mensen hun naam en stad kunnen invullen als ze hem ontvangen. Als zij hem weer gebruiken om op te sturen, kun je van de kolom gelijk aflezen waar hij allemaal is geweest (en hoe vaak hij al is hergebruikt).

4. Het standaard doosje als... verzamelitem

Producten die je regelmatig nodig hebt komen meestal in dezelfde verpakking. En juist die producten zijn een kans: verpak ze in verschillende standaard doosjes met elk een verschillend ontwerp, en plots is je verpakking een verzamelitem geworden! Staat leuk op de plank (en je kunt er zelfs memory mee spelen).

afb verpakkingen-creatief-inzetten-4

Tip: klantenbinding voor gevorderden

Verzamelacties zijn de ultieme manier van klantenbinding. Als je klant bij jou z'n verzameling compleet kan maken, maakt dat het extra aantrekkelijk om een volgende aankoop te doen. Check hier het geheim achter briljante spaaracties en ga zelf aan de slag!

5. Het klepdoosje als... promoparty

In elke verpakking heb je altijd wel wat ruimte over om een extraatje toe te voegen. Denk bijvoorbeeld aan:

 • Een folder met tips voor het gebruik van je product
 • Een visitekaartje met een kortingscode voor een vriend
 • Een flyer met een oproep voor een winactie

afb verpakkingen-creatief-inzetten-5

Tip: je logo lang in beeld

Heb je wel eens een verpakking in handen gehad die je eigenlijk niet wilde wegdoen? Een verstevigde doos of een klepdoosje met een mooi ontwerp is ook ideaal als bewaarbox voor rondzwervende bureau-items, cosmetica of sieraden. Zo is je logo ook nog 'ns voor langere tijd in beeld bij je klant. Handig om dit in je achterhoofd te hebben bij het ontwerpen!

Hoe haal jij meer uit je verpakking? We zijn heel benieuwd en zien je foto's graag terug op Instagram of Facebook. (Enne, wie weet win je daarmee ook nog 'ns de #laatzienwiejebent Design Challenge!)


 1. #Verpakkingen
 2. #Design
 3. #Promotie

Online marketeer
Marlijn van Ingen

Online marketeer bij Drukwerkdeal.nl

Lees meer van Marlijn van Ingen

Klantenservice
088-8855222
Telefonisch bereikbaar tot 17:00 uur
Bekijk openingstijden
Nieuwsbrief
Blijf op de hoogte en schrijf je in voor onze nieuwsbrief.