Vakantiefotos secondary

Fotobewerking: pimp je vakantiefoto’s

dinsdag 11 september 2012

Je kent het wel… je gaat op vakantie, neemt prachtige foto’s, bekijkt ze bij thuiskomst en ziet dat het er toch minder paradijselijk uitziet dan in het echt. De verlichting is net niet goed, er zit net een wolk voor de zon of er staat iets of iemand op de foto die er niet hoort. Met de volgende tips en tutorials kun je je eigen foto’s zo bewerken dat iedereen jaloers wordt op jouw zonnige vakantiekiekjes!

De ‘levels-tool’

Met deze tutorial kun je het licht in donker-uitgevallen-foto’s bewerken. Wanneer je op de juiste wijze de ‘levels-tool’ toepast kun je je afbeelding lichter maken, meer kleur geven in de donkere gedeeltes en contrasten aanbrengen.

Lees meer over de levels-tool

pimp-je-fotos-levels-tool

Selectieve kleuraanpassingen

Wanneer de zon zich net even heeft verstopt op een foto, kun je met behulp van deze tutorial de achtergrond van je foto aanpassen. Het is een klein beetje vals spelen, maar het maakt je foto net even wat stralender.

Meer informatie

pimp-je-fotos-selectieve-kleuraanpassingen

Content Aware Fill

Een ongewenst persoon of object in je foto? Met de content aware tool is het erg gemakkelijk om iets of iemand uit je foto te verwijderen en lijkt het net of het er nooit is geweest. Check de tutorial hoe je dit het beste kunt toepassen.

pimp-je-fotos-content-aware

Reflectie toevoegen

Je hebt een leuke foto van jezelf met een zonnebril, maar in de reflectie van de bril zie je de fotograaf. Niet echt heel spannend… Met deze tutorial leer je hoe je de reflectie van bijvoorbeeld je zonnebril kan aanpassen, zodat het lijkt of je naar iets heel anders kijkt.

Meer informatie

pimp-je-fotos-reflectie

Tips

Druk je foto's op canvas en koest de herinnering aan je vakantiefoto's. Wat zijn jouw tips om je vakantiefoto's nog mooier te maken? Deel ze met ons!


  1. #Fotografie
  2. #Photoshop
  3. #Tutorials

Drukwerkdeal.nl

Jouw one-stop shop voor drukwerk, reclamematerialen, werkkleding en relatiegeschenken. Het ruimste assortiment van NL, precies zoals jij het hebben wil.

Lees meer van Drukwerkdeal.nl

Klantenservice
Telefonisch bereikbaar tot 18:30 uur, vrijdags tot 17:30 uurBekijk openingstijden
Wil je niets missen?
Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en ontvang de laatste trends, inspiratie en de beste aanbiedingen.