secondary pantone-kleur-2020-classic-blue

En de Pantone Color of the Year 2020 is…19-4052 Classic Blue!

donderdag 5 december 2019

Vol verwachting klopte de afgelopen dagen ons hart. Niet om wie de koek krijgt en wie de gard, maar: wat is de Pantone Color of the Year 2020? Vanochtend vonden we het antwoord in ons schoentje (want daar bewaren we onze telefoon met Instagram): Pantone 19-4052 Classic Blue is de Pantone Color of the Year 2020!

Elegant in zijn eenvoud. Geruststellend. Intrigerend. En illustratief voor ons verlangen naar een betrouwbare en stabiele fundering waarop we kunnen bouwen nu we een nieuw tijdperk ingaan. Volgens Pantone brengt Classic Blue een gevoel van vreedzaamheid en kalmte, focust het onze gedachten en bevordert het veerkracht. featured pantone-kleur-2020-classic-blue 1

A boundless blue evocative of the vast and infinite evening sky, Classic Blue encourages us to look beyond the obvious to expand our thinking.

Mooier hadden we het zelf niet kunnen zeggen. Er wordt gefluisterd dat Pantone niet alleen esthetische redenen had om Classic Blue te kiezen als kleur van 2020. Het komende jaar staat in het teken van de Amerikaanse verkiezingen en blauw is niet geheel toevallig de kleur van de Democratische Partij.

Toepassingen Pantone 19-4052 Classic Blue

featured pantone-kleur-2020-classic-blue 2 Zo’n kek kleurtje is natuurlijk mooi in je Pantone-waaier, maar is het ook nog een beetje bruikbaar dan? In het geval van deze Classic Blue: jazeker! Het kobaltblauw doet denken aan de kleur van spijkerstof en leent zich dus erg goed voor toepassingen in kleding. Maar ook in andere gebruiksvoorwerpen komt de kleur mooi uit de verf. En niet te vergeten: de oude, vertrouwde Pantone-mok mag ook dit jaar niet op jouw bureau ontbreken. featured pantone-kleur-2020-classic-blue 3

Pantone 19-4052 Classic Blue in je kleurwaaier

Pantone 19-4052 Classic Blue vind je, samen met zo’n 2100 andere kleuren, in de Formula Guide kleurenwaaier. En, is Classic Blue ook jouw favoriet voor het volgende jaar? Of had je liever een andere kleur gezien? Deel jouw mening in de comments, we horen het graag van je!


  1. #Design
  2. #Pantone

Jan Jaap Holdijk

Knalt dagelijks keiharde copy uit zijn toetsenbord. Produceert rotsvaste content. En creëert concepten die grijpen, voor Drukwerkdeal.nl.

Lees meer van Jan Jaap Holdijk

Klantenservice
Telefonisch bereikbaar tot 18:30 uur, vrijdags tot 17:30 uurBekijk openingstijden
Wil je niets missen?
Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en ontvang de laatste trends, inspiratie en de beste aanbiedingen.