321-5xgratisfonts-secondary

De vijf beste websites voor gratis fonts

dinsdag 20 maart 2018

Organiseer je een feest? Verkoop je een nieuw product? Heb je een knallende actie? Dan kunnen opvallende flyers of posters niet ontbreken. Terugkerend element op bijna elk stukje drukwerk is je lettertype. Daarom laten wij je in dit blog zien waar je de beste gratis fonts vandaan haalt.

Een font is net zo persoonlijk als je huisstijl of boodschap. Geef de keuze van een lettertype daarom net zoveel aandacht als de rest van je ontwerpproces.

Kleine tip: Voorkom dat de lettertypepolitie je in de boeien slaat! Let bij het gebruik van een font altijd op de toestemming voor commercieel of privé gebruik.

Dafont.com

321-5xgratisfonts-dafont-featured Het fontwalhalla voor designers. Op moment van schrijven telt deze site maar liefst 34.472 fonts, in negen verschillende hoofdcategorieën. Allemaal gratis! Of je nou zoekt naar een nieuw font voor je website of een lettertype voor een nieuwe tattoo, er zit iets voor je tussen.

Dafont.com

Google.com/fonts

321-5xgratisfonts-Googlefonts-featured Google is je vriend. Zoekt en gij zult vinden is kinderspel voor Google, ook voor je gratis fonts. Deze site is vooral handig voor webdesigners. De meeste fonts die je hier downloadt zijn web-proof.

Google.com/fonts

Fontsquirrel.com

321-5xgratisfonts-FontSquirrel-featured Fontsquirrel is het schattige broertje van Dafont.com. Je kan er alleen iets meer doen dan alleen fonts downloaden. Op Fontsquirrel vind je een uitgebreid blog, een forum waar mensen elkaar helpen de juiste fonts te vinden en zelfs een font identifier.

Fontsquirrel.com

Losttype.com

321-5xgratisfonts-Losttype-featured De verloren pareltjes onder de fonts vind je hier terug. Losttype publiceert niet vaak iets, maar als ze het doen plaatsen ze fantastische fonts. Mooie scriptfonts en eigentijds kleurgebruik, lekker van nu! Frisse fonts voor je meesterlijke menukaart of lekkere lettertypes voor op een T-shirt.

Losttype.com

Behance.com

321-5xgratisfonts-Behance-featured Hét designersplatform! Een soort wereldwijd archief aan designerportfolio’s. Van fotografie tot aan ontwerpen voor woonhuizen, je vindt het allemaal op Behance.com. Fonts dus ook. Typ in de zoekbalk wat je nodig hebt en je vindt fantastisch werk.

Behance.com

Laatzienwiejebent-blog

Font designers zijn ook mensen die werken voor brood op de plank, dus onthoud: everytime you steal a font, a puppy dies 🐕


  1. #Design
  2. #InDesign
  3. #Photoshop
  4. #Typografie

Robin Bosch

Tekstschrijver bij Drukwerkdeal.nl en is niet te beroerd om af en toe voor de camera te verschijnen!

Lees meer van Robin Bosch

Klantenservice
Telefonisch bereikbaar tot 18:30 uur, vrijdags tot 17:30 uurBekijk openingstijden
Wil je niets missen?
Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en ontvang de laatste trends, inspiratie en de beste aanbiedingen.